LED-buis

V-TAC VT-7036 3892 Roestvrij staal LED buis licht 36W chroom 4000K
LinkV-TAC VT-7036 3892 Roestvrij staal LED buis licht 36W chroom 4000K*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 135,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
V-TAC VT-7036 3892 Roestvrij staal LED buis licht 36W chroom 4000K
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 135,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk LED-buis

Zoals de naam van dit gebruiksvoorwerp het al treffend uitdrukt, is een zogenaamde LED-buis, die zeer wijdverbreid op de markt is, een zogenaamde buis die licht uitstraalt. In dit geval moet eerst het woord ‚buis‘ worden gebruikt, omdat de vorm van deze speciale en bijzondere lamp echt rond en lang is en er dus uitziet als een buis. Het feit dat het licht dat door deze buis wordt uitgestraald wordt opgewekt door LED’s heeft een groot voordeel, dat niet met de hand moet worden afgedaan. U kunt veel geld besparen met dit soort verlichting, omdat de verlichting via de LED-buis zeer weinig stroom en energie verbruikt.

Om goed en helder licht te produceren met de LED-buis moet men opletten en belang hechten aan het feit dat de LED-buis aan enkele belangrijke criteria en eisen voldoet voordat men zo’n LED-buis koopt. Alleen als dit echt het geval is en men deze LED-buis heeft gecontroleerd op de verschillende eisen, kan men ervan uitgaan dat men beslist voor een goede en vooral voor een kwalitatief hoogwaardige LED-buis. De eerste belangrijke vereiste, waaraan de LED-buis moet voldoen, is elk van de goede helderheid. Een LED-buis moet helder genoeg zijn om een goed licht te geven en dus een goed zicht te bieden. De tweede belangrijke vereiste van een goede LED-buis is dat deze eenvoudig op de centrale voeding kan worden aangesloten. Hiervoor is de LED Tube meestal al voorzien van een voedingsstekker, waarmee deze op de centrale voeding kan worden aangesloten, d.w.z. een kan in stopcontacten worden gestoken.

De gebieden waar LED-buizen worden gebruikt zijn verschillend en daarom zeer divers en uitgebreid. In principe kunt u ze gebruiken wanneer u een conventionele lamp wilt vervangen. De enige vereiste is dat er een goede en veilige energiebron in de buurt is.
Een ander zeer populair en algemeen bekend gebied waar de LED-buis wordt gebruikt is een aquarium. In zo’n aquarium hebben de vissen licht nodig, dat ze door een praktische LED-buis krijgen.

Koop onze Top 10 – LED-buis

Nr. 1
V-TAC VT-7036 3892 Roestvrij staal LED buis licht 36W chroom 4000K
Kundenbewertungen
V-TAC VT-7036 3892 Roestvrij staal LED buis licht 36W chroom 4000K*

Menu

V-TAC VT-7036 3892 Buisvormige Roestvrij Stalen LED Kroonluchter 36W Chroom Afwerking 4000K
EAN3800157621106Lichte kleur4000KVermogen36WLichtstroom2700 lmVoedingsspanningAC ( 220 - 240 ) VDiffusiehoek120°KleurChroomMateriaalRoestvrij staal + metaal + PMMAMate van beschermingIP20DimbaarGeenGelijkwaardig vermogen180WIngangsfrequentie50HzDuur20000 uurCRI>80PF>0...

 Preis: € 135,50 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Als alternatief voor zo’n LED-buis kunt u natuurlijk ook elk ander soort lamp gebruiken. U moet er echter rekening mee houden dat de LED-buis door zijn lange vorm veel licht in één keer kan geven en daardoor een zeer groot gebied gelijkmatig kan verlichten. Bovendien is de toepassing van zo’n LED-buis zeer eenvoudig, omdat je hem meestal alleen via de stekker op het lichtnet hoeft aan te sluiten.

Als u zo’n LED-buis voor uw aquarium of voor andere doeleinden wilt kopen, heeft u te maken met een zeer groot en uitgebreid assortiment, wat te maken heeft met het feit dat de markt voor lampen zeer goed bezocht wordt. De LED Tube Test is een onafhankelijke test, die de vele verschillende modellen die bij veel verschillende fabrikanten op de markt te koop zijn, test en vergelijkt. Deze LED-buis test komt in contact met veel verschillende fabrikanten en hun modellen, zodat er een goede en bijna perfecte lijst van fabrikanten ontstaat. die dergelijke LED-buizen in hun assortiment hebben en te koop aanbieden. Onder de fabrikanten zijn e-lite en Osram, maar u kunt ook een LED-buis kopen van Philips of Samsung.

Zoals bijna alle producten op de markt worden LED-buizen voortdurend verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Dit leidt er onder andere toe dat er voortdurend nieuwe modellen met nieuwe technologieën en functies op de markt komen. Er zijn dus modellen op de markt die niet alleen in één kleur schitteren, maar ook vele andere kleuren kunnen aannemen. Deze kunnen dan individueel en naar believen worden aangepast. Bovendien bieden sommige modellen de mogelijkheid om de helderheid van de LED’s aan te passen en te wijzigen. Een laatste praktische innovatie op het gebied van LED-buizen is dat je ze kunt aanpassen zodat ze zichzelf na verloop van tijd uitschakelen of de kleur in bepaalde intervallen veranderen.

Als u besluit om uw LED-buis te kopen via het internet, het heeft een aantal grote en unieke voordelen die je niet zal genieten als je het koopt in een lokale winkel. De keuze is zeer beperkt in een lokale winkel, terwijl u toegang heeft tot alle fabrikanten en hun modellen op het internet. Een ander punt is dat je in de winkel afhankelijk bent van de prijs van de dealer, terwijl je op het internet prijzen kunt vergelijken en de goedkoopste kunt kiezen. Last but not least wordt men niet beïnvloed door een verkoopbevorderend gesprek, maar kan men zich een goed en realistisch beeld vormen van de afzonderlijke LED-buizen via de reviews van de klanten op het internet.

In het kader van zijn tests en zijn Ter vergelijking, de LED Buis Test heeft een aantal criteria ontwikkeld en uitgewerkt waar u op moet letten bij de aankoop van zo’n LED buis. Allereerst moet u zich afvragen hoe groot de LED-buis moet zijn en welke diameter deze moet hebben, aangezien er veel verschillende maten beschikbaar zijn. Een ander punt is de kleur, want je kunt kiezen uit eenvoudig wit en vele andere gekleurde lampen. U moet ook overwegen of u de LED-buis in helderheid en kleur wilt kunnen veranderen of niet. Ten slotte moet u overwegen waar u de LED-buis wilt plaatsen voordat u deze koopt. Want als je het in een aquarium wilt zetten, dan moet het geschikt zijn.

Als u geen stopcontact in de buurt heeft om de LED Tube aan te sluiten, moet u een verlengkabel hebben.

Moderne Led Tubes brengen een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Vergeleken met de conventionele oude TL-buizen besparen LED-buizen geld, het stroomverbruik is slechts een fractie van de oude buizen, de levensduur is veel langer en de helderheid is vanaf de eerste seconden vol. LED-buizen flikkeren niet en het licht vervormt de natuurlijke kleuren op geen enkele manier. De lichtkwaliteit is bijzonder hoog en het menselijk oog wordt minder belast.

De aanschafkosten voor LED-buizen zijn iets hoger, maar de aanschaf betaalt zich in zeer korte tijd terug. Het stroomverbruik zal direct merkbaar zijn, vooral als u veel conventionele TL-buizen in één keer vervangt. Daarnaast is er de langere levensduur, dit wordt aangegeven met 30.000 tot 50.000 uur. Tot nu toe kon de levensduur niet worden bevestigd, omdat dit door geen enkele Led Tubes test is getest. is gecontroleerd.
Vooral vanwege de lange levensduur is het de moeite waard om de LED-buizen op moeilijk bereikbare plaatsen te installeren. Conventionele TL-buizen kunnen het frequent in- en uitschakelen minder goed verdragen. Omdat de LED-buizen zonder starter werken, zijn ze veel minder gevoelig en bieden ze direct volledige helderheid. De productie en afvoer van LED-buizen is veel milieuvriendelijker en hoeft daarom niet met gevaarlijk afval te worden afgevoerd. LED-buizen bevatten geen kwik en kunnen daarom als elektronisch afval worden afgevoerd.

De sterke lichtsterkte van de LED-buizen maakt een goede verlichting van grote ruimtes en oppervlakken mogelijk. De LED-buizen worden vaak gebruikt in winkelcentra, parkeergarages, kantoren of straatlantaarns. Het is echter ook zinvol om de LED-buizen in privéruimtes te gebruiken, bijvoorbeeld in kelders of hobbyruimtes.

In tegenstelling tot de conventionele TL-buizen, zoals bij een LED-buis, is er geen gasontlading nodig voor het genereren van licht, hier wordt een heel andere technologie gebruikt. Een lichtgenererende en -uitstralende diode begint op te lichten wanneer er stroom in de diode vloeit. De diode wordt vervaardigd zonder giftige stoffen en wordt daarom beschouwd als de minst gevaarlijke vorm van lichtgeneratie. De LED-buizen zijn vervaardigd in dezelfde maatvoering als de vorige TL-buizen, de standaard neonbuizen hebben de aanduiding T (staat voor buisbuis) en het getal erachter geeft de maat aan: T8 (8 inch = 26mm).

LED-buizen kunnen worden gebruikt zonder dat er iets aan de houders van conventionele TL-buizen hoeft te worden veranderd. De LED-buizen worden geleverd met een geschikte LED-starter, die eenvoudig met de buis wordt verwisseld. Door de LED-technologie kunt u tot 65 % gebruiken percentage elektriciteit. Bijzonder positief is dat de LED-buizen vanaf de eerste seconde hun volledige helderheid ontwikkelen, de opwarmfase is volledig weggelaten. De lichtkwaliteit werd door de testers beschreven als aangenaam, er is geen UV-straling meer. Doordat er geen UV-straling meer is, verbleken oppervlakken en kunststoffen niet en worden ze langzamer poreuzer. Interessant: LED-buizen of het licht van LED-buizen trekken beduidend minder insecten aan.
Het nadeel is de hogere aanschafprijs en dat het licht alleen in een bepaalde richting wordt uitgestraald, dus afhankelijk van wat er moet worden verlicht, zijn er meerdere LED-buizen nodig. Een TL-buis kan een stralingshoek van 360 graden bedekken, maar een LED-buis kan slechts ongeveer 120 tot 180 graden bedekken. Fluorescentiebuizen stralen gewoon een groot deel van het licht uit naar het plafond, een LED-buis kan beter worden uitgelijnd.

LED-lampen moeten alleen met constante stroom worden gevoed, maar aangezien onze stroomvoorziening wisselstroom is. Voor de LED-lampen is daarom in eerste instantie een serieweerstand nodig, deze verlaagde de stroomuitgang om schade aan de lampen te voorkomen. Inmiddels is de technologie zo ver veranderd dat deze serieweerstand niet meer nodig is, de oplossing is nu de houder van de LED-buizen is geïnstalleerd.
De benodigde starter, die gebruikt werd voor TL-buizen, wordt vervangen door een startersdummy voor de LED-buizen.

LED-buizen moeten een vermogen hebben van ten minste 3 watt, als het wattage lager is, is de lichtintensiteit niet bevredigend. De lichtintensiteit van de buizen wordt echter aangegeven in lumen en niet in watt. 3 watt komt overeen met ongeveer 27 lumen. Naast het lumengetal wordt ook de kleurtemperatuur voor LED-buizen gegeven, hier Men moet weten dat het aangename daglicht met een natuurlijke kleurweergave tussen 3500 en 5300 Kelvin ligt.

Energiebesparing door het gebruik van een LED-buis in vergelijking met een conventionele TL-buis
Bij een lengte van 60 cm had een conventionele TL-buis 18 watt nodig, een LED-buis van dit formaat verbruikt slechts 9 watt. Bij een afmeting van 120 cm is het verbruik van de conventionele buis 36 watt, terwijl een LED-buis van dit formaat 18 watt verbruikt. Het stroomverbruik kan variëren afhankelijk van het soort ballast dat wordt gebruikt, in sommige gevallen kan de stroombesparing nog groter zijn.

Volgens de EU-verordening moeten 14 parameters op de verpakking van een LED-buis worden vermeld. De belangrijkste waarden zijn hier de kleurtemperatuur, de mogelijkheid tot dimmen, het nominale vermogen, de schakelcycli, de nominale nuttige lichtstroom en de grootte. Een laag nominaal vermogen duidt op een laag stroomverbruik, de nominale half-waarde hoek geeft aan bij welke lichtkegel de buis genereert, het is de vraag hoeveel klanten iets kunnen doen met deze waarden.

De oude tijd dat TL-buizen een onaangenaam koud licht produceerden is voorbij met de komst van LED-buizen. Ondanks de hogere aanschafprijs zorgen LED-buizen voor een vriendelijk en aangenaam licht. Daarnaast de hoge energie-efficiëntie, de levensduur en de milieuvriendelijkheidsfactor. Al deze punten in de Led Tube Test’s en spreken voor de verandering.
De LED-buizen van Osram, Müller en Paulmann zijn bijzonder goed, met prijzen tussen 10 en 25 euro.
Vrij sober kan men zeggen dat de LED-lampen de toekomst van elke verlichting zijn, het stroomverbruik is in vergelijking met alle oude lampvarianten beduidend lager, de lichtopbrengst is onmiddellijk in zijn volle omvang, er is geen vervelende Brom en flikkering, de levensduur is veel hoger (tot 50.000 uur). Het laatste punt dat de nieuwe technologie perfect maakt, is zeker het feit dat er geen schadelijke stoffen meer verwerkt hoeven te worden.