5.1 Geluidssysteem Draadloos

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk 5.1 Geluidssysteem Draadloos

Echte filmliefhebbers moeten al in het bezit zijn van of nadenken over de aanschaf van een geschikt thuisbioscoopsysteem in hun eigen vier muren naast een grote tv. Alleen wanneer beeld en geluid perfect op elkaar zijn afgestemd, wordt een echte bioscoopervaring bereikt.

Het scala aan technische apparaten is zo breed dat er nauwelijks iets is dat niet voor privé-huishoudens bestemd is. In het verleden waren sommige apparaten eerder voorbehouden aan de professionele sector, maar dit is veranderd in de loop van de technische ontwikkelingen. Kon je een paar jaar geleden nog alleen het absolute geluid in de bioscoop ervaren, tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om dit in je eigen vier muren te realiseren.

Het kiezen van het juiste thuisbioscoopsysteem is echter niet zo eenvoudig. Er is zo’n breed aanbod op de markt dat je zonder een beetje voorkennis letterlijk doodgeslagen wordt. We geven hier geen verdere aandacht aan de TV, maar we willen wel graag de verschillende 5.1 geluidssystemen die draadloos worden aangeboden nader toelichten. Zo’n 5.1 geluidssysteem brengt draadloos het volledige geluid in uw woonkamer, omdat de luidsprekers die in de TV zijn ingebouwd meestal nogal slecht zijn. Een extern geluidssysteem verbetert uw thuissysteem. De meeste home cinema systemen reproduceren het geluid over 5 kanalen, het geluid is opgesplitst in een apart laagfrequent kanaal voor een subwoofer, twee voor, twee achter en een middenluidspreker, dit splitsen van het geluid zorgt voor een uitstekende geluidservaring.

Bijzonder praktisch
Om veel kabelwarboel te voorkomen, zijn de moderne 5.1-geluidssystemen veel praktischer en eenvoudiger in te stellen. 5.1 staat voor 5 geluidskanalen plus 1 Subwoofer.
Kabelspaghetti behoort met de 5.1 geluidsinstallatie Wireless tot het verleden. Veel van de bekende fabrikanten bieden dergelijke systemen aan, omdat klanten niet veel luidsprekerkabels hoeven te doden en veel flexibeler zijn in het gebruik van de ruimte.

Functionaliteit
Nu vragen sommigen van u zich misschien af hoe zo’n systeem precies zou moeten werken zonder stroomkabel. De 5.1 geluidsinstallatie draadloos vereist een relatief grote hoeveelheid vermogen om een goede geluidskwaliteit te reproduceren, gelukkig heeft de technologie van draadloos zich merkbaar ontwikkeld en is een kristalhelder geluid mogelijk geworden.

Onze Top 10 – 5.1 geluidsinstallatie draadloos

Het instellen van het geluidssysteem is zeer eenvoudig, terwijl u de voorluidsprekers met kabels blijft aansluiten op de versterker of ontvanger, werken de achterluidsprekers volledig zonder luidsprekerkabels voor de geluidsoverdracht. De achterste luidsprekers hebben echter meestal kleine versterkers ingebouwd, die door voedingskabels moeten worden gevoed. Een 5.1 geluidsinstallatie is dus draadloos opgebouwd uit twee afzonderlijke delen, de eerste groep omvat alle voorluidsprekers, de tweede groep de achterluidsprekers, deze ontvangen de geluidssignalen via radiotechniek. De geluidskwaliteit is dus uitstekend en zonder storende kabels die overal in de ruimte gelegd moeten worden. Ook dit soort goede systemen kosten relatief veel.

De voordelen van een draadloos systeem wegen op tegen de nadelen, al was het maar vanwege de vrijheid in de plaatsing van de luidsprekers. De installatie is veel eenvoudiger en sneller dan bij bekabelde systemen.

Voordat u een draadloos systeem koopt, moet u zorgvuldig overwegen of het echt nodig is of dat een bekabeld systeem niet voldoende is. zou, omdat er hier veel geld te besparen valt.
Als u heeft gekozen voor een draadloos systeem omdat er geen mogelijkheid is om kabels te leggen, dan is dit prima en krijgt u een systeem dat modern is voor thuis.

Over hoeveel geld hebben we het? Een goed draadloos systeem is beschikbaar vanaf 400 euro, alles daaronder is gegarandeerd geen storingsvrije weergave en vermindert het geluidsgenot.

Meer vrijheid kun je thuis niet krijgen dan met een draadloze geluidsinstallatie. De positionering van de luidsprekers kent geen grenzen en zelfs moeilijk bereikbare hoeken kunnen met de draadloze luidsprekers optimaal worden benut. Zoals de meesten van u weten, is de juiste plaatsing van de luidsprekers zeer belangrijk om een geweldige geluidservaring te creëren.

Een draadloos systeem is zeker de moeite waard, maar of het voor iedereen zinvol is, is een andere vraag. Hier moet iedereen zelf beslissen of de binnenlandse situatie een dergelijk systeem vereist. Met voldoende krediet op uw rekening moet u kiezen voor een „All-in-One-System“, hier worden alle componenten op elkaar afgestemd en zal de geluidskwaliteit u overtuigen.

Fabrikanten als Sony, Technics, Teufel, Samsung, Harmann Kardon, Bose of Onkyo bieden allemaal verschillende draadloze systemen aan.

Voorwaarden voor een optimale geluidsweergave
Om het volledige geluidsbereik van een 5.1-systeem te kunnen ervaren, moet de geselecteerde film voorzien zijn van surround sound. Films van dit type zijn vaak gemarkeerd met het bekende „DolbyDigital“ of „DTS“-symbool. Als dit niet het geval is, reproduceert het geluidssysteem alleen een kunstmatig gegenereerd geluidssignaal, maar dit bereikt niet de kwaliteit van het echte meerkanaals geluid.

Als u een dealer bent some5.1 systeem en, vooral, luister er naar, let op de geluidskwaliteit, de basweergave, het geluidsvolume, de gebruikte materialen, het vakmanschap en het gebruiksgemak van de luidsprekers.
Het bioscoopgeluid overtuigt met veel kracht. Dit kan alleen worden bereikt door een voldoende grootte van de luidsprekers, dus er moet voldoende ruimte zijn in de geplande ruimte. Hoe groter de ruimte waarin de luidsprekers worden geplaatst, hoe verder weg de luidsprekers van de luisteraar kunnen worden geplaatst. De geluidservaring neemt aanzienlijk toe met toenemende afstand.

Het opzetten van een 5.1 geluidssysteem vereist enige basiskennis; in het begin moet u ervoor zorgen dat het tv-toestel recht tegenover de stoelen staat. Als dit het geval is, kunnen de twee voorluidsprekers worden geplaatst. Deze moeten links en rechts van het tv-toestel worden geplaatst en zodanig worden uitgelijnd dat ze precies naar de luisteraars gericht zijn. De middenluidspreker draagt niet zonder reden zijn naam; hij moet direct in het midden onder het tv-toestel worden geplaatst en op de stoelen worden gericht. De surround-luidsprekers moeten op ongeveer 110 graden van de kijkrichting worden geplaatst. De subwoofer kan overal geplaatst worden, je kan hier een beetje rond proberen, want af en toe wordt de bas door meubelstukken opgeslokt, dit moet natuurlijk vermeden worden.
De draadloze geluidsoverdracht kan via Bluetooth of WLAN gebeuren.

Fans van vette bassen en een hoge geluidskwaliteit moeten zeker kiezen voor een draadloos systeem als er geen storende kabels worden gelegd. Zo komt het echte bioscoopgeluid op een heel eenvoudige manier bij u thuis.

Als u enkele van de hier genoemde punten in overweging neemt, moet u zeker een systeem vinden dat aan uw eisen voldoet. Veel plezier met het zoeken, de aankoop en met Bioscoopgeluidsbeleving!

[atkp_listid=’5.1 Geluidssysteem Draadloos‘ template=’13865′] [/atkp_list]