Link |
Availability |
Price |
Additional offers |
Test & vergelijk DVB T2-ontvanger
De DVB T2 HD Receiver is een ontvanger die radio- en beeldzendingen met de tweede generatie (opvolger van DVB-T) via binnen- en buitenantennes uitzendt. Het is rechtstreeks aangesloten op het televisietoestel.
Deze ontvanger detecteert signalen via een antenne en zendt gecodeerde en openbare kanalen naar het televisietoestel.
DVB-T2-ontvangers worden gebruikt bij het gebruik van Freenet TV thuis, bij het reizen met een TV-toestel en een vaste locatie zoals op de camping en bij langeafstandschauffeurs.
DVB-T2 ontvangers worden gebruikt door gebruikers van Freenet en Waipu.TV voor thuis- en mobiele reizen met een vaste locatie zoals kampeer- en vrachtwagenchauffeurs. De antenne ontvangt alleen wanneer deze zich op een vaste locatie bevindt, zoals in een parkeergarage.
Verkrijgbaar zijn DVB T2 ontvangers met opnamefunctie, DVB T2 ontvangers met antenne en harde schijf of met extra functies zoals Smart TV. De apparaten zijn verkrijgbaar met en zonder geïntegreerd Freenet-decoderingssysteem.
De ontvanger is nuttig voor huishoudelijk gebruik als u geen televisieprogramma’s van andere aanbieders ontvangt. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor het reizen met 12-volt tv-toestellen met een antenne, zoals op de camping of bij het rijden over lange afstanden.
Onze Top 10 – DVB T2 ontvanger
Een goede ontvanger moet geschikt zijn voor Full HD en compatibel zijn met zoveel mogelijk TV-toestellen, hebben een enkele gebruikersvriendelijke conditie en zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit.
Bij deze ontvanger zijn er voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop.
Met een gunstige aanschafprijs en lage exploitatiekosten voor Freenet & Co. kunnen gebruikers onafhankelijk van het internet en andere aanbieders televisieprogramma’s ontvangen. Dit kan ook gebruikt worden bij het kamperen op de weg.
Het nadeel van een ontvanger is de kwaliteit van de signaalsterkte van de antenne. Daarom is het zinvol om een compatibel TV-toestel en een geschikte antenne aan te schaffen. Bovendien zijn niet alle regio’s van Duitsland voor alle kanalen uitgerust.
Als u een DVB T2-ontvanger wilt kopen, is het belangrijk om de bijbehorende antenne te kopen. Goedkope apparaten hebben geen DVB T2-ontvangers met een harde schijf, geen met een opnamefunctie, geen met een internetverbinding en geen met extra diensten zoals Smart TV. Als u deze extra’s niet nodig heeft, zijn de goedkope apparaten voldoende voor persoonlijk gebruik.
Volgens het informatieportaal over de omschakeling van DVB T naar DVB T2 is de technische norm voor terrestrische transmissie herzien. Dit betekent dat u met een betere ontvangst meer kanalen in de kanaalzoeker krijgt.
Tot de bekendste fabrikanten behoren Samsung, Philips en Technisat. Concurrerende modellen zijn Xoro, Tompson, Telestar, Kathrein, Telefunken, Strong of Vantage.
U kunt een ontvanger met DVB T2 krijgen van de toonaangevende fabrikanten tegen een lage prijs als Standaard apparaat, maar ook met een DVB-T2 HD ontvanger extra functies zoals opname, harde schijf en extra diensten.
Detailhandelaren bieden gepersonaliseerd advies over de aankoop van een DVB T2 Receiver Media Markt en nemen de ontvanger vervolgens mee. Meestal zijn apparaten op het internet echter goedkoper, maar hebben ze een levertijd. Als u goed geadviseerd wilt worden en het apparaat goedkoop wilt kopen, moet u zich informeren. Om DVB T2 ontvangers te vergelijken in de test, maakt de selectie gemakkelijker.
DVB T2-ontvangers in de test laten zien dat goedkope modellen zeer goed presteren. Opgemerkt moet worden dat niet alle regio’s optimaal zijn ontwikkeld voor HD. Wie absoluut HD wil ontvangen, dient zich voor de aankoop te informeren bij de aanbieders.
Eind april 2018 (vanaf 26 april 2018) is DVB-T overgeschakeld op DVB-T2. Dit was het resultaat van veranderingen in de federale regelgeving. ARD, ZDF en de Media Group RTL Germany, ProSiebenSat.1 Media SE, VPRT en de media-omroepen in de loop van HD-televisie zijn verantwoordelijk voor de omschakeling en de beslissing.
In Duitsland wordt DVB T2 nog steeds ontwikkeld voor een betere HD-kwaliteit. DVB T2 kan ook in Oostenrijk worden ontvangen. In de eerste helft van 2017 betaalden al 500.000 gebruikers voor het gebruik van freenet TV via DVB T2 HD ontvangers.
Deze ontvangers zijn beschikbaar tegen redelijke prijzen voor een Samsung DVB T2 ontvanger inclusief 3 maanden gratis Freenet vanaf 69,95€ met Freenet tot dure hightech multifunctionele apparaten van meer dan 200€. Daarnaast is er de jaarlijkse vergoeding van 69 Euro voor Freenet. Ter vergelijking: een DVB T2-ontvanger op de Media Markt zonder gratis kaart kost al in het goedkope model 19 Euro plus verzendkosten en een DVB T2-ontvanger bij Real.
Om de signaalsterkte te versterken zijn er signaalversterkers. Voor de ontvanger heb je een antenne nodig. Binnen- en buitenantennes zijn hiervoor geschikt. Er moet worden opgemerkt dat de signaalsterkte niet 100% mag zijn, anders kunnen de kanalen niet worden gedecodeerd. Daarnaast is er informatie over de regio.
Een goed alternatief voor de antenneafhankelijke DVB T2 zijn de streamingdiensten. Deze zijn afhankelijk van een goede internetverbinding. Sommige TV-toestellen werken met een gratis kaart en een antenne zonder dat er een ontvanger tussen zit. Freenet biedt ook een USB-stick in plaats van een ontvanger. Satelliettelevisie is ook mogelijk.