Navigatietoestellen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Navigatietoestellen

De navigatiesystemen waarover we u in deze test willen vertellen, zijn technische hulpmiddelen die bestuurders in staat stellen om gemakkelijk een route te vinden, zelfs in een voor hen volledig onbekend gebied.

De navigatieapparaten die we in onze Navigatietoesteltest presenteren, worden meestal gevoed door de sigarettenaansteker of een andere aansluiting in het voertuig. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het feit dat het navigatiesysteem tijdens het rijden zonder stroom komt te zitten.

Daarentegen zijn slechts zeer weinig fabrikanten van navigatiesystemen afhankelijk van oplaadbare batterijen, die na een bepaalde gebruiksperiode moeten worden vervangen of opnieuw moeten worden opgeladen voordat het navigatiesysteem weer kan worden gebruikt.

Het belangrijkste toepassingsgebied van een navigatiesysteem is altijd het voertuig van de gebruiker, waarbij de gebruiker altijd een dergelijk apparaat kan gebruiken om de route naar een specifieke bestemming weer te geven.

Een navigatiesysteem is geschikt voor verschillende groepen mensen, zowel voor gebruikers die zich slecht oriënteren als voor gebruikers die gewoonweg zo gemakkelijk mogelijk op hun bestemming willen komen zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe ze daar moeten komen.

En zelfs voor mensen die vaak op zakenreis zijn of vaak naar het buitenland reizen, kan de aanschaf van een navigatie-apparaat de moeite waard zijn. En ook voor taxichauffeurs, in wiens Het doel van dit beroep is ook om passagiers zo snel mogelijk naar een specifiek adres te vervoeren.

Onze Top 10 – Navigatietoestellen

Navigatietoestellen worden meestal gebruikt in auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen waar ze helpen om de gebruiker gemakkelijker naar de bestemming te leiden waar hij of zij naartoe wil. In feite zijn deze navigatiesystemen een vervanging voor de eens zo vaak gebruikte kaarten waarop men vroeger zelf de weg naar de gewenste bestemming moest vinden.

En dit was, zeker als je alleen was, soms een grote uitdaging voor de chauffeur, vooral als hij in een gebied was waar hij niets van wist.

Waarschijnlijk de belangrijkste eis die kopers van een navigatie-apparaat stellen is dat dit apparaat hen altijd zo snel mogelijk naar de gewenste bestemming navigeert, waar ze ook naartoe willen. Daarnaast moet het apparaat natuurlijk ook een stabiele GPRS-verbinding hebben om de huidige locatie te allen tijde betrouwbaar te kunnen vastleggen.

Na deze basisinformatie over de beschikbare navigatietoestellen willen we u nu informeren over de voor- en nadelen van de beschikbare navigatietoestellen.

Voordelen:
Het grootste voordeel van een navigatiesysteem is dat iedereen daarmee in de kortst mogelijke tijd de weg naar zijn bestemming kan vinden. En het maakt helemaal niet uit of je de weg weet in het gebied waar je bent of niet.

Nadelen:
Waarschijnlijk is het grootste nadeel van de nu beschikbare navigatiesystemen dat dit na verloop van tijd zal leiden tot heeft ertoe geleid dat veel mensen er uitsluitend op vertrouwen en in geval van nood zelfs problemen hebben om zelf een route te bepalen op een klassieke kaart.

Wanneer u een navigatiesysteem koopt, moet u zich ervan vergewissen dat het apparaat en de functies ervan in hoge mate aan uw verwachtingen voldoen.

Daarnaast moet men er ook voor zorgen dat het betreffende apparaat continu wordt voorzien van de belangrijkste updates, met name met betrekking tot wegwerkzaamheden of veranderingen aan de wegen.

Terwijl externe navigatiesystemen ooit zeer populair waren onder de gebruikers, is een groot deel van de moderne voertuigen vandaag de dag al voorzien van dergelijke navigatiesystemen als standaarduitrusting. Als gevolg daarvan zijn de verkoopcijfers voor externe navigatiesystemen in de loop der tijd gedaald, hoewel ze over het algemeen geenszins inferieur zijn aan de vast geïnstalleerde modellen. Er zijn echter maar weinig gebruikers die naast een vast geïnstalleerd apparaat ook een extern navigatiesysteem nodig hebben.

Onder de fabrikanten die hun klanten hun eigen navigatiesystemen in hun assortiment aanbieden, bevinden zich TomTom, Garmin, Hama, Navigon of NaviGear. En deze fabrikanten hebben allemaal een scala aan navigatiesystemen om uit te kiezen wanneer u koopt.

De twee bedrijven TomTom en Garmin behoren tot de toonaangevende en waarschijnlijk meest bekende fabrikanten van navigatiesystemen. Beide bedrijven waren ooit pioniers op dit gebied en bieden hun klanten nog steeds hoogwaardige navigatiesystemen aan, bieden.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn navigatiesysteem het beste kopen?

Zowel op het internet als in speciaalzaken kunt u tegenwoordig meestal een behoorlijke selectie van navigatieapparatuur vinden, hoewel het aantal producten dat u op het internet kunt vinden iets hoger ligt. En ook de prijzen die u op het internet betaalt voor de beschikbare navigatietoestellen zijn daar meestal iets lager dan de prijzen in stationaire speciaalzaken, zoals grote elektronicawinkels.

Het verhaal:
De eerste navigatietoestellen werden ooit ontwikkeld voor oorlogsdoeleinden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het eerste navigatiesysteem dat in een voertuig werd geïnstalleerd, werd echter pas in 1990 in een Mazda Eunos Cosmos gevonden.

Cijfers, data, feiten:
In het jaar 2000 werd het GPS-signaal eindelijk de officiële standaard voor de werking van navigatiesystemen en werden de apparaten steeds betaalbaarder voor particuliere gebruikers.

Prijzen: hoeveel kosten de navigatiesystemen?
De prijzen die u moet betalen voor een navigatiesysteem op het internet beginnen bij ongeveer 50 euro en variëren tot 400 euro en meer in de hogere prijsklasse.

Normale gebruikers zouden echter het beste af zijn met een apparaat in de gemiddelde prijsklasse, tussen 80 en 150 euro. Want in deze prijsklasse krijgt men meestal ook een apparaat dat voldoet aan de laatste stand van de techniek en veel functies te bieden heeft.

Als accessoire bij een navigatiesysteem is een houder bijzonder geschikt voor dit laatste, waarmee het navigatiesysteem tijdens het rijden veilig en stevig in de bestuurderscabine kan worden vastgezet. En een doekje, voor het schoonmaken van de display, kan ook altijd een verstandige aankoop zijn. Alternatieven voor het navigatiesysteem

Tegenwoordig zijn er verschillende alternatieven voor het kopen van een extern navigatiesysteem. Ten eerste hebben veel moderne auto’s al een ingebouwd navigatiesysteem, terwijl de meeste mensen altijd een ander alternatief op zak hebben.

Natuurlijk hebben we het over de moderne smartphones, waarvan bijna iedereen er tegenwoordig een heeft. En deze kunnen ook worden gebruikt als navigatieapparatuur, behalve voor het voeren van telefoongesprekken of het surfen op het internet.

Hiervoor heeft de gebruiker slechts één van de vele beschikbare navigatiesysteemapps nodig, die in de app stores van de fabrikanten te downloaden zijn. Hoewel de volledige versies van deze apps meestal geld kosten en slechts zelden gratis beschikbaar zijn, hebben gebruikers ook het voordeel dat ze deze apps gratis kunnen uitproberen alvorens te kopen en dan voor of tegen de volledige versie kunnen beslissen.