Aardappelstamper

Test & vergelijk Aardappelstamper

De beste aardappelstampers 2022 in vergelijking

Aardappelstampertest – hoe vindt u het beste model?

Een aardappelstamper is een keukenapparaat dat waarschijnlijk in elke keuken te vinden is. De aardappelstamper is gemaakt van vele materialen en verschillende vormen zijn ook bedoeld voor dit keukenhulpmiddel. Of de aardappelstamper vierkant of rond is, maakt niet uit in het gebruik. Ook worden veel materialen gebruikt voor de productie, sommige apparaten zijn gemaakt van roestvrij staal, hout, kunststof of siliconen. Sommige hebben praktische oogjes, zodat ze ook aan een keukenrail kunnen worden opgehangen. Van oudsher wordt er aardappelpuree mee gemaakt, maar tegenwoordig wordt er ook vaak groente gestampt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste aardappelstamper koopt, is er een aardappelstampertest uitgevoerd, dus als u van plan bent om een aardappelstamper te kopen, moet u de aardappelstampertest zorgvuldig lezen. De aardappelstampertest vertelt u alles wat u moet weten als u een aardappelstamper koopt.

De voordelen

De eigen productie heeft eigenlijk alleen maar voordelen, want chemische additieven zijn volledig uitgesloten. Zelfgemaakte aardappelpuree smaakt gewoon beter en je kunt zelf de consistentie bepalen. Sommige mensen houden gewoon van aardappelpuree die wat dunner is, wat gemakkelijk te maken is door melk toe te voegen. Maar niet alleen aardappelen kunnen worden gestampt, de toepassingen zijn bijna onbeperkt. Wanneer bloemkool, broccoli of wortelen voldoende gaar zijn, kunnen ze gemakkelijk worden geplet en tot puree worden verwerkt. Dus je hebt meteen een babypap zonder chemicaliën.

Onze Top 10 – Aardappelstamper aanbeveling

Welke aardappelstampers zijn er beschikbaar?

Aardappelstampers van roestvrij staal hebben een zeer goede stopkracht, terwijl plastic modellen of stampers van siliconen een ruw resultaat geven. Daarnaast komen ook gevaarlijke ontharders steeds weer in het voedsel terecht. Houten en roestvrijstalen modellen zijn veel beter, maar ook duurder. De gaten van de aardappelstamper zijn altijd anders, ronde gaten geven het beste pureerresultaat. Veel modellen zijn voorzien van een gat in het handvat, zodat ze gemakkelijk aan een keukenrail kunnen worden opgehangen. Natuurlijk kunt u ook „gewone“ aardappelstampers in de keukenlade opbergen.

Het materiaal

Aardappelstampers van roestvrij staal zijn zeer populair, ze zijn gemakkelijk te reinigen en kunnen ook in de vaatwasser worden gezet. Dit is vooral belangrijk, maar als de aardappelstamper met de hand wordt gewassen, zijn alle gaten schoon. In ieder geval dient u de aardappelstamper direct na gebruik met helder water af te spoelen. Een roestvrijstalen aardappelstamper is altijd kras- en roestvrij. Voor een optimale grip moet u kiezen voor een plastic of houten coating op het handvat. De houten aardappelstamper is ook populair, veel fabrikanten gebruiken er beukenhout voor. Houten aardappelstampers mogen echter niet in de vaatwasser worden gereinigd, afwassen met de hand is „verplicht“. Voor een lange levensduur is het aan te raden om de stamper regelmatig te oliën, eenvoudige zonnebloemolie is uitstekend. Olie de houten aardappelstamper nooit direct na gebruik, hij moet volledig droog zijn. Hout kan worden geschuurd, dit geldt ook voor de aardappelstamper, vooral diepgeworteld vuil kan worden geschuurd en de stamper kan pas daarna worden geolied. Bovendien heeft hout het grote voordeel dat dit natuurproduct kan worden gerecycled.

De gaten van het stopvlak

Als u een perfect resultaat zonder klonten wilt, hebben gladde oppervlakken altijd de voorkeur. Maar meestal hebben aardappelstampers ronde, ovale of vierkante gaten.

De fabrikanten

Bekende en gerenommeerde fabrikanten van aardappelstampers zijn Fackelmann, WMF, Leifheit, Lurch, Rösle, Gravidus en nog veel meer. Hier krijgt u de beste kwaliteit en een perfecte verwerking. Er zijn zeker goedkope producten op de markt, maar merkartikelen voldoen aan de hoogste eisen. De aardappelstamper van Rösler is van zeer hoge kwaliteit en door de ronde gaten krijgt u een perfect pureerresultaat. Als u op zoek bent naar een bijzonder goedkope aardappelstamper, dan moet u kiezen voor de fabrikant Leifheit, waar u dit apparaat voor ongeveer 10 euro kunt krijgen. Echter, u vindt de professional onder de aardappelstampers bij WMF, hier bent u aangekomen in de topklasse.

De online aankoop

U kunt ook een aardappelstamper kopen op het internet, veel winkels bieden ook keukenapparatuur aan. Hier is de aankoop zelfs bijzonder goedkoop, je krijgt veel lagere prijzen dan wanneer je lokaal koopt. Veel winkels rekenen geen verzendkosten en in zeer korte tijd staat er een pakketvervoerder voor u klaar om uw nieuwe aardappelstamper te leveren. De online aankoop is algemeen geaccepteerd, u ontvangt alleen de beste goederen en hoeft het huis niet eens te verlaten.

De accessoires

Er zijn geen accessoires voor een aardappelstamper, maar u kunt bijvoorbeeld een keukenreling met alle keukengerei kopen, hier heeft u een spatel, een vislift, een pollepel en een aardappelstamper in hetzelfde ontwerp. Deze strip is van zeer hoge kwaliteit en is gegarandeerd een blikvanger in uw keuken.

Welke aardappelstamper u ook kiest u moet dit keukenapparaat online kopen. Hier is de keuze bijzonder hoog, maar de prijzen zijn vrij klein. Blader door de vele winkels, de gewenste aardappelstamper is binnen enkele dagen in uw handen. Hout, metaal, roestvrij staal en kunststof, alles is aanwezig en u kunt precies dat keukengerei kiezen dat u leuk vindt en dat heel goed in uw keuken past.