Acculader voor motorfietsen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Acculader voor motorfietsen

Een motoraccu levert het nodige vermogen om het contact en alle andere verbruikers betrouwbaar te laten werken. Een motorfiets kan niet worden bestuurd zonder een dergelijke functionerende batterij. Na enkele jaren neemt de capaciteit echter geleidelijk af en bij koude wintertemperaturen zal de motor niet meer starten. Een motoracculader kan helpen om de zwakke accu weer op de been te krijgen. Er zijn echter enkele verschillen tussen de apparaten.

Als een motorfiets lang heeft gestaan, kan het gebeuren dat de accu ernstig ontladen is en de motor niet start. Een acculader voor motorfietsen kan helpen om ervoor te zorgen dat de accu op de juiste manier wordt opgeladen. De apparaten voor motoren en auto’s verschillen in principe niet veel van elkaar. Een belangrijk aspect is de spanning die nodig is om de lader te laten werken. Vergeleken met een auto heeft een motorfiets een iets lagere spanning. Met zeer hoogwaardige modellen is het zelfs mogelijk om de gewenste spanning exact aan te passen. Een dergelijke oplader voor de motorfiets helpt echter alleen als de accu niet beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de batterij verkeerd is behandeld. In dit geval is een lader niet meer bruikbaar en moet de batterij volledig worden vervangen. U kunt de actuele toestand zelf controleren of laten testen in een gespecialiseerde werkplaats.

Een goede en betrouwbare acculader heeft een testzegel of een certificaat. Dit zorgt voor een veilige afhandeling en dus verplichte vereisten om een lege batterij van stroom te voorzien. Ook de functionaliteit is van groot belang, met bijvoorbeeld een indicator voor de huidige laadtoestand. De oplaadtijd van een motorbatterij is afhankelijk van de prestaties van de oplader. Hoe meer vermogen er is, hoe korter de oplaadtijd. In de meeste gevallen is het echter voldoende om voldoende capaciteit beschikbaar te hebben om de motorfiets te starten. Daarna moet een langere rit worden gemaakt om de accu goed op te laden. Een goede acculader kan niet alleen voor motorfietsen maar ook voor scooters worden gebruikt. De benodigde spanning moet hiervoor echter wel precies goed zijn, want als deze te hoog is, kan er overbelasting optreden. De spanning waarmee de betreffende machine moet worden opgeladen, staat vermeld in de gebruikershandleiding. Moderne laders zijn zeer intelligent en schakelen automatisch over naar de ruststand wanneer ze niet worden gebruikt. Dit beschermt tegen schade en verhoogt de levensduur. Zodra de accu van een motorfiets volledig is opgeladen, moet de lader worden verwijderd.

Onze Top 10 – Acculader voor motorfietsen

In de moto-acculadertest waren de modellen deels geschikt voor scooters als de spanning goed was. Het toepassingsgebied varieert van particulier gebruik tot de commerciële sector. Als het apparaat een groot aantal motorfietsen moet voeden, is het raadzaam om te kiezen voor een lader met hoge prestaties, omdat dit veel tijd kan besparen bij het opladen. Wanneer de lader niet in gebruik is, moet deze warm en droog worden opgeslagen. In ieder geval moet het worden beschermd tegen sterke weersomstandigheden.

Om een motorbatterij op te laden, kan het ook mogelijk zijn om een Lader voor auto’s kan worden gebruikt. Deze apparaten hebben echter vaak een te hoge spanning, wat schadelijk kan zijn voor een motorbatterij. Sommige modellen hebben echter een automatische regeling ingebouwd, waarbij zowel voor auto’s als voor motorfietsen kan worden opgeladen. In dit geval is het belangrijk om vooraf een gedetailleerde controle uit te voeren, omdat een accu voor motorfietsen alleen mag worden opgeladen met een maximaal vermogen van 14,4 volt. Als de lader hiervoor is ontworpen, kan het proces zonder problemen worden gestart.

De markt voor motorfietsen is erg groot, dus er zijn ook veel fabrikanten in de buurt die acculaders voor accu’s aanbieden. Dit zijn onder andere Einhell, Ansmann, CTEK, Noco, Banner, AEG en Bosch. Er zijn vooral verschillen op het gebied van de prestaties. Als een batterij zo snel mogelijk moet worden opgeladen, worden vaak alleen hoogwaardige modellen in aanmerking genomen.

De keuze aan laders bij de motorbatterijladertest is vrij groot, bovendien zijn er al apparaten te koop voor minder dan 50 euro. Bovendien is de bediening zeer eenvoudig, zodat ook leken na korte tijd een apparaat kunnen hanteren. De meeste fabrikanten hebben een praktische handleiding die heel duidelijk is opgesteld. Vooral hoogwaardige modellen hebben displayindicatoren die het exacte oplaadproces weergeven. De intelligente elektronica herkent automatisch de toestand van de batterij en kan het proces starten. Overbelasting is dus niet mogelijk. De aansluitklemmen zijn absoluut praktisch en kunnen zonder problemen worden bevestigd. Dergelijke laders kunnen zowel in mobiele vorm als als praktische standoplossing aan de wand worden gebruikt. Vooral bij oudere accu’s kunnen de laders een grote dienst bewijzen om ervoor te zorgen dat de machine weer betrouwbaar kan starten. Wanneer de modellen niet in gebruik zijn, schakelen ze automatisch over naar een slaapstand.

Bij de acculadertest van de motorfiets waren de prestaties van het apparaat het belangrijkst, zodat een lege accu betrouwbaar kan worden opgeladen. Het is optimaal om de spanning exact aan te kunnen passen. Zo wordt een hoge mate van flexibiliteit geboden. Bij verkeerde spanningswaarden kan het echter tot een beschadiging van de batterij komen. Om ervoor te zorgen dat het apparaat betrouwbaar werkt, merken veel fabrikanten hun modellen met testzegels. Onafhankelijke testinstituten garanderen een perfecte werking en een veilig gebruik. Een dergelijk label schept vertrouwen en biedt extra veiligheid voor het apparaat. Om de lader te allen tijde onder controle te houden, moet er ten minste één lampje of display aanwezig zijn. Dit geeft aan welke functie op dit moment actief is en in hoeverre een laadproces is afgerond. Veel fabrikanten gebruiken kleine LED-lampjes om aan te geven of het apparaat actief of inactief is.

Een praktisch accessoire is een muurbeugel, want vooral als het model vrij zwaar is, kan het zonder problemen worden bevestigd. Een mogelijke locatie is bijvoorbeeld in een garage. Daar wordt het apparaat droog en beschermd gehouden. De motor kan dan gemakkelijk worden opgeladen in de garage. Als de kabels niet worden gebruikt, kunnen ze gemakkelijk en veilig in elkaar worden gevouwen en liggen ze niet in het rond. Bovendien heeft de lader een vaste plaats waar hij altijd snel beschikbaar is.