Achterrek

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Achterrek

Enthousiaste fietsers zijn bekend met dit probleem: de vakantie is net om de hoek, de auto is al aan de spanten ingepakt en er is een dakkoffer aan het dak bevestigd om de overtollige bagage op te vangen. Maar u moet zeker niet zonder de fietsen, u wilt immers het vakantiegebied op uw eigen fiets verkennen. Maar waar moeten we de fietsen zetten? Demonteren en inpakken? Dat zou een getal zijn dat te complex is! De enige oplossing: een achterdrager voor de auto! Met behulp van dit ingenieuze hulpmiddel vinden zelfs uw geliefde fietsen een plaatsje in, of liever gezegd, op de auto.

Maar de vragen zijn: Wat is een achterklepdrager eigenlijk? Wat maakt een goede achterklep? Zijn er alternatieven voor een achterklep? Waar moet je op letten als koper van een laadklep?

Deze en andere vragen worden beantwoord in deze gedetailleerde bumperklevende test!

Wat is een achterrek?

Een achterdrager, in de volksmond ook wel fietsendrager genoemd, is een apparaat dat het mogelijk maakt om één of meerdere fietsen aan een auto te bevestigen. Zoals in de inleiding vermeld, is er vaak het probleem dat de meestal volumineuze fietsen geen andere plaats hebben in de auto. Daarom zijn achterdragers een zeer populaire oplossing! Er zijn verschillende soorten achterdragers. Die zijn er wel:

  • Dakstaven
  • Koppelingsdrager
  • Achterklep ondersteuning
  • Tiller carrier

Welk bevestigingssysteem het juiste is, wordt meestal bepaald door de omstandigheden van het betreffende voertuig. Een trekstang kan bijvoorbeeld, zoals de naam al aangeeft, alleen worden bevestigd aan een trekstang van een caravan. Een daksteun daarentegen is meer geschikt voor auto’s. Het is het beste om rond te lopen voordat u de auto koopt, om de verschillende montagemogelijkheden te verkennen en de auto te kiezen die het beste bij u past.

Vereisten voor een goede achterdrager

Wat mag er nooit gebeuren als de fietsen aan de achterklep of het dak van een voertuig zijn bevestigd? De fietsen mogen NOOIT loskomen en vallen. Zelfs bij gematigde snelheden kan dit desastreuze gevolgen hebben. Daarom is de belangrijkste vereiste voor een achterdrager een stabiele bevestiging/bevestiging. Er mag geen enkele speling zijn op de houder, zelfs niet na herhaaldelijk gebruik. Natuurlijk mag de geliefde fiets niet bekrast worden en mag er niets gebogen worden. Daarom moet een goede achterdrager een goede vulling of geleiderails hebben voor gevoelige onderdelen, bijvoorbeeld de lak.

Onze Top 10 – achterdrager

Toepassingsgebied van de achterdrager

Op het eerste gezicht lijkt het toepassingsgebied van een laadklep relatief beperkt. Voor het gebruik op de jaarlijkse reis naar de zomervakantie is de achterdrager de ideale oplossing om uw fietsen mee te nemen op de reis. Maar vakantiegangers zijn niet de enige doelgroep van de fabrikanten. Vooral enthousiaste fietsers genieten van het gemakkelijke vervoer. Of de reis nu met de mountainbike door de Alpen gaat, met de downhill-fiets door de steilste hellingen of met de racefiets door het Spaanse vasteland, de achterdrager is een voorwaarde voor een sportieve vakantie!

Wat zijn de alternatieven voor een achterrek?

Echte alternatieven voor een klassieke achterdrager bestaan niet echt. Soms zijn systeemoplossingen al geïntegreerd in een voertuig, die echter sterk lijken op een achterdrager die als accessoire verkrijgbaar is. De huidige leider in dit segment is de voertuigfabrikant Opel. Een andere oplossing, die weliswaar veel complexer is, is het demonteren van de fiets voor het begin van de reis en het weer in elkaar zetten na aankomst op de vakantiebestemming. De duidelijke aanbeveling is echter om een achterdrager te kopen! Uiteraard is deze achterdragertest bedoeld om alle mogelijke alternatieven te bestrijken, vandaar dat deze mogelijkheid op een rijtje is gezet.

Welke fabrikanten van achterdragers zijn er?

Waarschijnlijk de bekendste fabrikant van achterdragers is Thule. De kwaliteit van Thule’s autoaccessoires is al generaties lang overtuigend. De producten bevinden zich echter in de bovenste prijsklasse. Fabrikanten in het medium tot lagere prijssegment zijn Bullwing of Uebler. De keuze uit verschillende draagsystemen is dan ook groot. Daarom is het des te belangrijker dat u zich grondig informeert over de verschillen in kwaliteit en prijs alvorens tot aankoop over te gaan. Deze achterdragertest zou precies hier een hulpmiddel voor moeten zijn!

Innovaties op het gebied van achterdragers

De technologie in de productie of de materiaalkeuze is in de loop der jaren sterk veranderd. Robuuste en zware stalen buizen zijn vervangen door sterk en licht aluminium. Ook de gespen voor de bevestiging aan het frame of de rand kunnen het beste niet meer van stalen banden worden gemaakt, maar van hoogwaardig kunststof, dat ook na jarenlang gebruik een betrouwbare houvast biedt.

Voordeel bij aankoop van een achterdrager op het internet

De voordelen van het kopen op het internet liggen voor de hand! Bovenal is de enorme selectie een groot voordeel dat alleen het internet of de bijbehorende handelsplatformen kunnen bieden. Ook het 14-daagse retourrecht en de gedeeltelijk verlengde garantievoorwaarden zijn een pluspunt voor de online handel. Als de vakantie kort is en het valt je op dat er helemaal geen plaats is voor de fietsen, dan leer je de snelle levering direct aan je voordeur te waarderen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een achterrek?

Allereerst dient u bij de aanschaf van een achterdrager te letten op de kwaliteit ervan. Zoals gezegd hangt niet alleen je eigen veiligheid ervan af, maar ook die van andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan een stabiele montage op de fiets en ook op het voertuig zelf. Natuurlijk moet u er ook voor zorgen dat het juiste systeem bij het betreffende voertuig past!

Nuttige accessoires voor de achterdrager

Aangezien de achterdrager al een accessoire is voor voertuigen en caravans, zijn er relatief weinig aparte accessoires voor achterdragers. Een zeer nuttig accessoire voor een achterdrager is een afdekfolie. Dit voorkomt dat nattigheid en vuil de fietsen direct verontreinigen. Vooral vocht kan de vorming van roest permanent versnellen en bestaande roestafzettingen versterken. Vooral gevoelige onderdelen van een fiets, zoals de ketting, lopen gevaar. Om deze reden is de aankoop van een dekzeil zeer aan te bevelen!

Zoals deze achterdragertest heeft aangetoond, is de aanschaf van een achterdrager een echte aanrader voor iedere fietsliefhebber en hobbysporter! Vooral als het voertuig klein is of de familie groot, is de achterdrager een ideale oplossing om waardevolle opslagruimte niet te blokkeren. Denk dus voor uw volgende reis zeker na over deze achterdragertest en overweeg of de aankoop ook voor u de moeite waard is!