Acupressuurmat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Acupressuurmat

De Acupressuurmatten

In deze hectische tijden is het belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en voor ontspanning. Daar hebben we weinig tijd voor. 30 minuten ontspanning elke dag – training en je wordt een nieuw mens.
Of je nu yoga of andere meditatievormen doet, er zijn altijd wel wat dingen die je nodig hebt en het belangrijkste is de mat waarop we onze oefeningen doen.
Als de mat alleen, door uw gebruik, de gezondheid en ontspanning bevordert, is dit een voordeel ten opzichte van normale matten.
Dit voordeel wordt gegeven bij het gebruik van acupressuurmatten. Het is een schuimrubberen mat met een katoenen hoes waarop spitse plastic rozetten worden verdeeld volgens een systeem.
Ze dienen en helpen bij rugpijn en spanning. Hetzelfde geldt voor hoofdpijn en nekklachten.
Tijdens de meditatieoefeningen hebben ze een ondersteunend effect en hebben ze een voordeel ten opzichte van normale matten.

Selectie van de geschikte acupressuurmat

Er zijn verschillende namen voor de mat, zoals spijkermat , vitale mat , fakir mat , die zijn de meest voorkomende .
De matten kunnen worden aangeschaft op basis van uw lichaamsgrootte. Best koop je een set bestaande uit mat, acupressuurkussen en draagtas. De standaardafmetingen zijn een lengte van 65 – 75 cm en een breedte van 41 – 46 cm.
De fakirs en yogi’s gebruikten de nagelbedden om fysieke en mentale blokkades op te heffen. De huidige zijn niet meer gemaakt van spijkers of hout.
Als je op de mat gaat liggen, drukken de rozetten op acupunctuurpunten en wordt de stofwisseling en de bloedcirculatie gestimuleerd.
De lichaamseigen opiaten, de endorfines, worden afgescheiden door de pijnappelklier en het lichaam krijgt nieuwe energie en meditatie is makkelijker. Mentale en fysieke blokkades worden verminderd.

Onze Top 10 – Acupressuurmatten

activa en nadelen

Het voordeel is dat u een gecombineerde reflexologiemassage en acupressuur krijgt. Mentale en fysieke blokkades worden verminderd en je kunt het thuis doen.15 – 30 minuten per dag zijn genoeg om succes te boeken.
Er zijn weinig nadelen, zoals dat je de mat met de hand moet wassen. Wanneer u de mat voor het eerst gebruikt, is het even wennen, wat u door de voordelen snel zal wennen.

Alternatief voor acupressuurmat

Bij sommige fabrikanten zijn de matten te klein voor lange mensen, des te belangrijker is het om je vooraf te informeren. Als alternatief zijn er elektrische massagematten die op elektriciteit werken. Professionele massages zoals vibratie- of kneedmassages worden door hen gesimuleerd.
Dan is er nog de Blackroll. Het is een veelzijdige massageroller waarmee spierspanning en spierpijn kunnen worden verminderd. Het is vooral geschikt voor sporters en heeft een aangenaam stimulerend effect tijdens yoga en Pilates oefeningen.

De aankoop van een acupressuurmat

De Stiftung Warentest heeft nog geen acupressuurmattest uitgevoerd. Zoek een andere acupressuurmattest om u te helpen uw weg te vinden.
Er zijn genoeg plaatsen op het internet waar u goede informatie kunt krijgen en kunt vergelijken via de productbeschrijvingen.

Diverse acupressuurmatten

Er zijn veel fabrikanten die u zult vinden als u de winnaar van de vergelijking op het internet zoekt. Een van de bekendste matten is de Yantra Mat. In een klantenonderzoek in Zweden werd door 96% van de gebruikers als goed beschreven wat betreft het effect ervan.
Als u een acupressuurmattest hebt doorgenomen, weet u dat een acupressuurmattest niet voldoende is om het hele scala aan acupressuurmatten te vergelijken. Er zijn verschillende fabrikanten zoals, Bodhi, Ultrasport, Do your Fitness en Shanti, die variëren in prijs tussen 11 € en 110 €.
Over de grootte: Er zijn acupressuurmatten in de lengte tussen 65 en 75 cm en in de breedte tussen 41 en 46 cm. Dit is de gemiddelde grootte. Als iemand groter is dan 170 cm en op zoveel mogelijk rozetten wil gaan liggen, moet hij bij de aankoop een grotere rozet kiezen, wat de actieradius vergroot.

Accessoires

De mat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Paars staat voor intuïtie en spiritualiteit, groen voor genezing en balans, en voor een eenvoudige acupressuurmat kun je het effect vergroten door extra artikelen te kopen. Er zijn enkele voor de nek en het hoofd en een speciale voor de voeten, waar de voetreflexzones worden behandeld.

Oorzaken en tegenmaatregelen

Ons grootste probleem is het gebrek aan beweging en het te lang zitten voor de tv, op het werk of in de auto. Hetzelfde geldt voor lange periodes van stilstand als je niet genoeg beweging krijgt. Dit kan leiden tot spierpijn.
Dit kan leiden tot rugpijn en spanning als we niets doen. U moet dagelijks 15-30 minuten aan ontspanningsoefeningen doen om dit te voorkomen. Luister naar de juiste muziek en na de oefening voelt het alsof je bent heropgeladen en fit voor de dag bent. Als je de oefeningen ’s avonds moet doen, maakt het niet uit, het belangrijkste is dat je ze doet.
Veel mensen hebben last van stress en de gevolgen daarvan zijn slaapstoornissen of u lijdt aan chronische vermoeidheid. Vanwege het liggend op de AcupressureMat zal uw bloedsomloop stimuleren, zodat er nieuwe energieën worden geproduceerd en u zich beter kunt ontspannen.

Yoga is een sport waarbij de acupressuurmat wordt gebruikt omdat de betere bloedcirculatie het makkelijker maakt om te mediteren.
Rugpijn wordt veroorzaakt door te weinig bloedcirculatie in de spieren en gewrichten, wat kan leiden tot chronische rugpijn als deze wordt genegeerd.
Wanneer je op de acupressuurmat ligt, worden andere delen van het lichaam gestimuleerd, zodat je een aangename warmte voelt, die leidt tot ontspanning en regeneratie.
Normaal gesproken kan de acupressuurmat door iedereen worden gebruikt. Als u medische diagnoses van hartproblemen en lage bloeddruk heeft, raadpleeg dan eerst uw arts. Hetzelfde geldt voor reumapatiënten.

Is het ook geschikt voor kinderen?

Kinderen kunnen een acupressuurmat gebruiken. Het werkt als een volwassen mat en is goed als je kind gaat slapen. Je moet een handdoek over de mat leggen voor kinderen, want hun huid is nog steeds gevoelig. Als u zwanger bent, moet u de acupressuurmat niet gebruiken.
Als je lang op de mat ligt, zijn er tot nu toe geen negatieve effecten waargenomen. De rozetten laten natuurlijk sporen achter waar je op ligt, deze zijn na enkele uren en in zeldzame gevallen dagen verdwenen.
Vergeet niet dat je er na verloop van tijd aan kunt wennen en in slaap kunt vallen op de acupressuurmat.