Afzuigkap Eilandkap

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Afzuigkap Eilandkap

U heeft een grote keuken en wilt die graag aanvullen met een eilandkap. Dan moet u zeker de eilandkaptoets goed doorlezen, want hier leert u de verschillen tussen de verschillende modellen kennen. Er zijn veel verschillende modellen en de belangrijkste eilandkapjes zijn onderzocht met de eilandkapjestest. Als leek bent u waarschijnlijk niet bekend met alle criteria en de eilandkaptoets vertelt u welke criteria u in het bijzonder in acht moet nemen bij de aankoop. De eilandkappen zijn ofwel voorzien van een luchtafvoersysteem, sommige modellen hebben een recirculatiesysteem. Het verschil tussen de twee modellen is dat de recirculerende eilandkappen vet en vuil uit de lucht verwijderen en de schone lucht naar de ruimte terugvoeren. De luchtafvoereilandkapjes leiden de afgevoerde lucht echter direct naar buiten. U moet altijd letten op het luchtvermogen, dit geeft aan hoeveel lucht er per uur kan worden afgevoerd. De minimale capaciteit van de eilandafzuigkap wordt bepaald door de grootte van de keuken.

De afzuigkap is praktisch een afzuigkap voor het kookeiland. In een klassieke keuken wordt de afzuigkap aan de wand gemonteerd, direct boven het fornuis. Maar als je een zogenaamd kookeiland hebt, dan heb je een eilandkap nodig. Hij wordt ook boven het fornuis gemonteerd, maar niet aan de muur, maar aan het plafond. Want welk gerecht je ook bereidt in de keuken, je hele appartement kan naar voedsel ruiken. Ook vet hecht meestal aan de meubels en alle oppervlakken en vervuilt ze dienovereenkomstig. Vet zorgt ook voor de nodige voedingsbodem voor allerlei ziektekiemen en bacteriën en dat wil natuurlijk niemand. Een eilandkap …dit is een snelle oplossing. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de eilandkappen; de luchtprestaties, de kwaliteit en het stroomverbruik zijn niet voor alle modellen gelijk. Lees de eilandkaptoets, het zal je verlichten.

Sommige eilandkappen zijn verkrijgbaar met een telescopische schoorsteen en touwophanging, ze domineren de markt en worden voornamelijk gekocht. Bij eilandkappen met een telescopische schoorsteen zijn de kabels volledig verborgen binnenin. Bij modellen met touwophanging hangen de touwen vaak aan de zijkant. Ze kunnen echter gemakkelijk in de buis worden ondergebracht.

Uw eilandkap moet natuurlijk voldoende luchtcapaciteit hebben, maar u kunt dit naar behoefte veranderen. De meeste modellen hebben verschillende vermogensniveaus en u kunt deze aanpassen aan de hoeveelheid geproduceerde stoom. Op het laagste niveau is het geluid zeer laag en het stroomverbruik niet hoog.

Onze Top 10 – Afzuigkap eiland afzuigkap

Het vetfilter van de eilandkap moet om de drie tot vier weken worden gereinigd. Zo wordt voorkomen dat het vet in het vet vast komt te zitten en blijft ook het brandrisico binnen de perken. U moet echter het gebruik van reinigingsmiddelen of harde borstels vermijden, het is beter om zachte sponzen of doeken te gebruiken. Zelfs een vrij mild reinigingsmiddel is perfect geschikt voor de reiniging. Als u het filter met de hand reinigt, kunt u het het beste ongeveer een uur in heet water plaatsen. Hier moet u een mild reinigingsmiddel aan toevoegen. Wanneer de vet- en vuildeeltjes zacht geworden zijn, kunt u ze eenvoudig met een natte doek verwijderen.
Als u echter de voorkeur geeft aan het reinigen van het filter in de vaatwasser, moet u Intensieve programmakeuze. Andere voorwerpen mogen niet in de machine zitten, voedselresten van vuile borden en kommen kunnen de poriën van het vetfilter verstoppen. Controleer echter vooraf of het filter wel geschikt is voor de vaatwasser. Sommige modellen zijn dat niet.

Eilandkappen van roestvrij staal zijn bijzonder eenvoudig te reinigen, vetspatten en huisstof kunnen eenvoudig met een doek worden afgeveegd. Als de kappen erg vuil zijn, kunt u een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Huishoudelijke middelen helpen ook, met azijn kun je bijna alles doen. Roestvrij staal is erg gevoelig voor krassen, dus je moet eigenlijk alleen maar zachte doeken gebruiken. Uiteraard mogen de reinigingsmiddelen geen zuren bevatten en zijn ook geen oplosmiddelen schadelijk. Je moet nooit schurende poeders gebruiken, ze zouden je „eyecatcher“ vernietigen. Volg de instructies van de fabrikant en er kan niets gebeuren.

Eilandkappen zijn verkrijgbaar in vele maten, dus zorg ervoor dat de veiligheidsafstand altijd wordt aangehouden. De standaardmaten zijn in de breedte vastgelegd, de modellen zijn 60 cm, 90 cm of 120 cm breed. Omdat de geuren van een kookeiland zich echter zeer sterk verspreiden, moet de afzuigkap van het eiland altijd ongeveer 15 cm groter zijn dan het kooktoestel zelf. Als u de eilandafzuigkap zelf installeert, dient u op de veiligheidsafstand te letten, omdat het kooktoestel onder de afzuigkap zit en de eilandafzuigkap door de warmteontwikkeling kan worden beschadigd. Bij een gaskachel is er zelfs gevaar voor brand. De fabrikant geeft echter een minimale afstand aan en daar moet u zich aan houden. Als u hier geen informatie over vindt, moet u een afstand van 65 cm aanhouden voor een gaskachel en minstens 50 cm voor een elektrische kachel.

De fabrikanten

Eilandkappen worden aangeboden door zeer bekende fabrikanten, Zanussi, Siemens, Klarstein, Isola, Bomann of Bielmeier behoren tot de bekendste bedrijven. Er zijn zeker veel andere fabrikanten van eilandkappen, ze bieden allemaal merkartikelen aan. Hier vindt u perfecte kwaliteit en de technologie is volledig ontwikkeld. Er worden zeker ook geen producten aangeboden, maar hier kan je nooit zeker zijn of er echt onderdelen beschikbaar zijn en of de producten van goede kwaliteit zijn. Beter bereik voor merkartikelen, hier ben je aan de veilige kant. U kunt ook zeer luxueuze eilandkappen van bekende ontwerpers hebben, u moet misschien wat dieper in uw zakken graven, maar deze kappen worden een absoluut juweel in uw keuken.

Om een eilandkap te monteren heeft u eerst een plafondplaat nodig, maar deze is meestal bij de levering inbegrepen. Deze plafondplaat wordt met montagebeugels aan het plafond bevestigd. De afzuigkap wordt dan aan deze plaat bevestigd. Gelieve het vetfilter vooraf te verwijderen, aangezien het vaak beschadigd is tijdens de installatie. Er moeten altijd twee mannen beschikbaar zijn voor de installatie van de eilandkap, u zult zeker hulp nodig hebben bij de installatie. U kunt echter ook gebruik maken van vakbekwaam personeel, want een beetje vakmanschap is vereist als u een eilandkap perfect wilt installeren.

Natuurlijk wordt het grootste deel van het geluid gegenereerd in de uitlaatluchtleiding. Het komt voor dat als er veel vet of stoom is, het geluidsniveau van de eilandkap ook toeneemt. Maar u kunt dit geluidsniveau verminderen, minerale wol of bepaald isolatiemateriaal kan ook worden gebruikt in de luchtafvoerpijp.

Nou, eilandkappen zijn beschikbaar in elke keukenafdeling van een meubelzaak. U kunt toch ook verschillende modellen vinden in Elektrische winkels en elektronicaketens zoals Saturnus, Expert en Media-Markt dragen eilandkapjes. U vindt ook op het internet wat u zoekt, waar het aanbod zelfs bijzonder groot is. De prijzen op het net zijn ook beduidend lager dan in een lokale speciaalzaak en online winkelen is ook erg handig. U kunt zelfs gebruik maken van een consultatie, vriendelijk personeel zal uw oproep graag ontvangen.