Aluminium lasmachine

Link
Availability
Price
Additional offers

Test & vergelijk Aluminium lasmachine

U hoeft alleen maar een aluminium lasmachine te hebben – u kunt er zeker van zijn dat u de juiste lasnaad heeft.

Bij het lassen hangt het af van het te lassen materiaal. Sommige machines kunnen staal en andere legeringen lassen, maar voor aluminium is een speciale lasmachine nodig. Als een stalen werkstuk moet worden gelast, moet de machine minstens 1500 graden hitte genereren. Aluminium kan worden gelast bij een veel lagere temperatuur, 600 graden is perfect geschikt.

Dit apparaat verbindt alle metalen die gemaakt zijn van aluminium of aluminiumlegeringen. Dit metaal is zeer licht en het lassen van deze werkstukken vereist een hoge precisie. Een goede aansluiting van de onderdelen is echter noodzakelijk en het is het beste om hiervoor een aluminium lasapparaat te gebruiken. De aluminium lasmachine zorgt voor een perfecte verlijming en oefent ook kracht uit op de componenten. Maar het lassen van aluminium is niet eenvoudig, omdat de oxidelaag het lassen moeilijker maakt. Een aluminium lasmachine gebruikt daarom een inert gas om oxidatie van de lasnaad te voorkomen. Argon wordt vaak gebruikt omdat dit gas zuurstof verdringt en het aluminiumoxide zich niet kan vormen.

Aluminium kan op verschillende manieren gelast worden, de meest voorkomende is waarschijnlijk de TIG-methode, maar ook de MIG-methode of de CMT-methode wordt gebruikt. Bij de MIG-methode wordt een boog waargenomen die tussen het werkstuk en de smeltelektrode ontstaat. De elektrode draagt stroom en is tevens een lasvulmetaal. In de buurt van de elektrode is er een mondstuk waaruit inert gas ontsnapt. Dit gas is meestal argon, helium of een mengsel van deze gassen.

U kunt echter ook gebruik maken van het TIG-proces, waarbij u met wisselstroom last. Bij de MIG-methode brandt de elektrode echter af, wat bij TIG niet het geval is. U moet de lasvuller apart voeden. Zeer modern is het lassen met de CMT-methode. De lasstaaf beweegt zich met zeer korte tussenpozen tegen de aanvoerrichting in. Een druppel maakt altijd los van de elektrode, die het aluminium stevig bindt. Speciale aandacht moet worden besteed aan de tandwielloze aandrijving, deze is uitgerust met een draadbuffer.

Aluminium stelt hoge eisen en de lasnaad moet perfect zijn. Als u handmatig last, dan moet u in ieder geval beide handen gebruiken. Met de ene hand voedt u de toorts en met de andere hand voedt u het vulmetaal. Op deze manier ontstaat een correcte naad, want als de las later zichtbaar is, moet deze er natuurlijk perfect uitzien. Het TIG-proces wordt daarom vaak gebruikt voor het lassen van aluminium meubelen, boten, auto’s of tanks in de voedingsindustrie.

Onze Top 10 – Aluminium lasapparatuur

De aluminium lasser is zeer eenvoudig te gebruiken, na een bepaalde instructie kan elke doe-het-zelver er gebruik van maken. Het is dus niet alleen bedoeld voor ambachtslieden, maar ook voor particulieren. U kunt ook een lascursus volgen, waarbij alle relevante zaken worden besproken en u leert over de lasapparatuur in theorie en praktijk. De nadruk ligt hier natuurlijk op de praktische toepassing, aangezien u een gladde en stabiele naad wilt hebben.

Bewerking van aluminium lasapparatuur?

Eigenlijk kunnen met deze lasser verschillende metalen worden gelast, maar het is natuurlijk vooral bedoeld voor aluminium en aluminiumlegeringen. Maar ook staal, nikkel, magnesiumverbindingen, etc. kunnen worden gelast. Er zijn ook machines op de markt die verschillende lastechnieken mogelijk maken. Zo kunt u bijvoorbeeld hogere temperaturen gebruiken bij het lassen van staal.

Allereerst wordt de lasapparatuur natuurlijk op het lichtnet aangesloten. Vervolgens wordt de gasfles aangesloten op de manometer, waar u de gasstroom kunt aanpassen. Meestal is het 5 tot 10 liter per minuut. Dan wordt de negatieve pool gekoppeld en kan het werk beginnen. Natuurlijk, in de eerste plaats om te testen. Oefen op een stuk plaatwerk om een gevoel te krijgen hoe dicht je bij het werkstuk moet komen. Plaats hiervoor de toorts met de keramische mantel op het plaatwerk en druk op een knop om de wolfraamdraad in de richting van het plaatwerk te laten bewegen. Maar het mag het plaatwerk niet raken. Nu ontstaat er een boog en dit laat het metaal smelten.

Dit is te zien aan het feit dat het oppervlak van het metaal volledig glad wordt. De toorts wordt dan tegen de lasrichting in bewogen, neem hier een hoek van 30 graden aan. Als het metaal echter niet meer volledig smelt, moet de toorts langzamer worden getrokken. Als de las klaar is, moet je weer op een knop drukken. Trek de toorts echter niet onmiddellijk van het werkstuk af, omdat er nog steeds gas wordt uitgestoten. Als de toorts vervolgens wordt verwijderd, ziet u een rechte en correcte lasnaad voor u.

Er zijn veel verschillende aluminium lasmachines op de markt. Sommige zijn zeer geschikt voor dunne platen, andere zijn ontworpen voor dikke platen. U moet daarom voor de aankoop weten voor welke werkzaamheden de lasapparatuur vrij vaak zal worden gebruikt. U moet ook duidelijk maken waar u eigenlijk wilt lassen. Want als u de lasapparatuur veel buitenshuis gebruikt, moet u er natuurlijk voor zorgen dat de apparatuur geschikt is voor gebruik buitenshuis. Als je mobiel wilt zijn, let dan op je eigen gewicht, een licht apparaat is veel makkelijker te vervoeren.

Zwaardere varianten hebben echter meestal een groter scala aan functies. U kunt de lasstroom traploos instellen en deze apparaten zijn ook voorzien van een vrij groot display. De instellingen zijn daarom gemakkelijk te herkennen. Een lange aardkabel moet ook worden gebruikt en lange elektroden zijn zeer nuttig. Sommige modellen kunnen zelfs met de voeten worden bediend, zodat u beide handen vrij hebt. Als u een apparaat voor voetbediening selecteert, zijn er natuurlijk ook pedalen beschikbaar.

Natuurlijk moet u bij het lassen speciale aandacht besteden aan de veiligheid, dus moet u geschikte beschermende kleding dragen. U kunt te allen tijde handschoenen, lashelmen en brandwerende kleding bestellen. Toortshouders, werkhulpmiddelen, elektrodehouders, drogers, testgereedschap, lasspiegels, tangen, enz. worden door toonaangevende fabrikanten aangeboden. U zult toch bepaalde accessoires moeten kopen, de lasdraad en de vulstoffen gaan niet eeuwig mee.

Zo verschillend als de modellen zijn, zo verschillend zijn de prijzen. U kunt een TIG-lasmachine krijgen voor 200 tot 500 euro. Een MIG-lasser is al duurder en voor TIG-modellen liggen de prijzen rond de 1.200 euro.

Natuurlijk moet u een lasmachine van de beste kwaliteit kopen, merkmodellen hebben de voorkeur. U vindt gegarandeerd wat u zoekt bij Güde, Einhell, GYS of Lorch.

Verzorging en reiniging

Aluminium lasapparatuur moet natuurlijk ook worden gereinigd. Veel aluminium lasmachines zijn compact gebouwd zodat er geen stof in het interieur kan binnendringen, maar u moet toch steeds weer afzettingen van metaalspanen verwijderen. Natuurlijk moet u ook stof, olie of vet van het apparaat zelf verwijderen. Er zijn speciale sprays voor de verzorging van de elektroden, die te allen tijde verkrijgbaar zijn in speciaalzaken of op het internet.

Natuurlijk kunt u dit apparaat in een speciaalzaak kopen, maar u kunt het ook in een bouwmarkt vinden. Online kopen is erg handig, het internet biedt veel winkels die aluminium lasapparatuur aanbieden. De meeste zijn vrij goedkoop en de kwaliteit is meer dan goed. Het aanbod is bijzonder groot, snuffel maar door de winkels. Kopen op het internet biedt u veel voordelen, u heeft veel tijd om na te denken, want niemand duwt u om te kopen, u kunt alle apparaten met elkaar vergelijken en in alle rust beslissen.

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.