Aminozuurcomplex

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Aminozuurcomplex

Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten (albumine) en enzymen. Twintig procent van het menselijk lichaam bestaat uit eiwitten, waarvan de meeste in de spieren, botten en huid zitten. Geen enkel organisme kan bestaan zonder aminozuren. We nemen aminozuren op in ons voedsel. Ze zijn essentieel voor het leven, net als vet en koolhydraten, maar hebben geen anabole werking. Aminozuren worden niet door het lichaam opgeslagen.
Er zijn verschillende groepen aminozuren, waaronder proteïnogene aminozuren en niet-teïnogene aminozuren. Dan zijn er nog 20 canonieke proteïnogene aminozuren, de standaard aminozuren. Dan zijn er drie groepen van proteïnogene aminozuren, waarvan er acht essentiële aminozuren zijn die het lichaam zelf niet maakt, 10 essentiële aminozuren die het lichaam kan maken, en twee semi-essentiële aminozuren.
De essentiële aminozuren zijn nodig voor mens en dier, maar kunnen niet door hen zelf worden gevormd. Ze moeten met voedsel worden ingenomen.

Voor de mens zijn essentiële aminozuren:
Valine
Methionine
Leucine
Isoleucine
Fenylalanine
Tryptofaan
Threonine
Lysine

aminozuren die ons lichaam zelf kan produceren:
Alanine
Asperges
Asparaginezuur
Cysteine
Glutamine
Glutaminezuur
Glycine
Proline
Serin
Tyrosine

Semi-essentiële aminozuren hoeven alleen tijdens de groei of in geval van ernstig letsel aan het lichaam te worden toegediend. Deze zijn:
Arginine
Histidine

Aangezien het menselijk lichaam sommige aminozuren kan omzetten in andere, is het onderscheid tussen essentiële en niet-essentiële aminozuren niet helemaal duidelijk.

Onze Top 10 – aminozuur

Complexe

[atkp_listid=’Aminozuurcomplex‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

In een aminozuur-complextest moet aan een aantal eisen worden voldaan:

Kwaliteit van de grondstoffen
De grondstoffen voor het voedingssupplement moeten worden aangekocht bij de fabrikanten. Het is belangrijk dat de grondstoffen van hoge kwaliteit zijn en dat de herkomst duidelijk wordt vermeld.

Transparante formuleringen
In de aminozuurcomplextest wordt ook aandacht besteed aan het feit dat de fabrikant de ingrediënten van het voedingssupplement en ook de hoeveelheid voor een dagelijkse consumptie op het product vermeldt. Het recept moet ook volledig worden gepubliceerd op de website van de fabrikant.

Presentatie
Verder wordt in de aminozuurcomplextest de doseringsvorm getest. Aminozuurcomplex is verkrijgbaar in capsules, als poeder of als pellets. Voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk dat de capsule-schelp niet van gelatine is gemaakt. Dit feit moet op het pakket worden vermeld. Bij de aminozuur-complextest wordt er ook op gelet dat het product geen kleur- of geurstoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Kwaliteit van de fabrikant
In het geval van voedingssupplementen moet u ervoor zorgen dat de producten in Duitsland worden vervaardigd, aangezien de producten in Duitsland aan bijzonder strenge controles worden onderworpen.

Productienormen
Er zijn ook kwaliteitsborgingsprocedures voor buitenlandse fabrikanten, waarvan er ten minste één moet worden gevolgd en op de verpakking moet worden vermeld. Dit zijn onder andere:

  • HACCP (Hazard Analysis of the Critical Control Point)
  • IFS (International Food Standard)
  • ISO 9001 (Internationale Organisatie voor Normalisatie)
  • GMP (Good Manufacturing Practice)

Aminozuren zijn in het lichaam verantwoordelijk voor de groeiprocessen, voor de bescherming tegen ziekten en toxines en voor de stofwisseling. Tryptofaan, tyrosine en fenylalanine zijn effectief tegen depressies. Arginine verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en verhoogt zo de prestaties van het hart. Arginine komt voor in vlees, vis, noten en soja. Methionine wordt gevonden in eieren en lever, wat het lichaam ontgift en een goed humeur bevordert. Het aminozuur valine is ook te vinden in eieren en ook in hazelnoten en verhoogt het uithoudingsvermogen en bevordert de regeneratie na fysieke inspanning. Het is daarom belangrijk dat het lichaam wordt voorzien van voldoende aminozuren. Tekenen van een tekort leiden tot een verhoging van de bloeddruk, een daling van de hartproductie, een slechtere basisstemming, een zwakkere constitutie en onvoldoende regeneratie na fysieke inspanning. Hier komen de aminozuur-complex preparaten in het spel.
Aminozuurcomplex wordt voor alles gebruikt:

  • Als anti-verouderingsmiddel, omdat de daarin aanwezige ornithine het vet afbreekt, de bloedsomloop bevordert en de afgifte van groeihormonen verhoogt, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.
  • Om spieren op te bouwen en te regenereren, want de lysine die het bevat, zet vet om in mager vezelig weefsel en bouwt spieren op.
  • Gewicht verliezen, omdat het fenylalanine bevat, stimuleert de stofwisseling, heeft een verzadigend effect en bevordert de vreugde van de beweging.
  • Om het immuunsysteem te versterken.

Een goed alternatief voor aminozuur complexe preparaten is om de aminozuren op natuurlijke wijze in te nemen in de voeding. Aminozuren zijn beschikbaar voor alline eiwitrijk voedsel van dierlijke en plantaardige oorsprong, zodat ook veganisten en vegetariërs voldoende aminozuren kunnen consumeren. Peulvruchten, noten, sojabonen en kippeneieren bevatten bijzonder hoge gehaltes aan aminozuren. Het eiwit in kippeneieren kan door het menselijk lichaam voor bijna 100 procent worden gemetaboliseerd, en het eiwit in peulvruchten voor 50 procent. Hieronder worden verschillende aminozuren, hun voorkomen in de voeding en hun functie in het menselijk lichaam getoond:

Isoleucine in cashewnoten, pinda’s, peulvruchten, garnalen, rundvlees, kaas en kip voor spieropbouw
Valine in speltmeel, gist, havermout, kaas. Kip en tonijn voor de bloedsuikerregulatie en ter versterking van het immuunsysteem.
Methionine in paranoten, vis, lever en eieren voor eiwitopbouw
Leucine in pinda’s, amandelen, sojabonen, tonijn, runderlever, kip, kaas en erwten voor spieropbouw
Tryptofaan in wortelen, tomaten, bananen en spinazie voor de productie van serotonine en melatonine en voor de leverfunctie
Lysine in bonen, sinaasappels, mandarijnen en selderij voor het behoud van bindweefsel en spierweefsel
Fenylalanine in soja, varkensvlees, zalm, eieren, koemelk en pompoenzaad voor de vorming van bloedcellen en ter ondersteuning van de nierfunctie
Threonine in wortelen, papaya en sla voor botvorming en antilichaamvorming
Arginine in sojabonen, hazelnoten, amandelen, pinda’s, linzen, varkensvlees en vis voor spieropbouw en groei
Histidine in tonijn, kaas, varkensvlees, sojabonen en pinda’s om het immuunsysteem te versterken.
Aangezien aminozuren tijdens het koken en bakken verloren gaan, zijn vooral rauw voedsel en kortbakken gezond en rijk aan aminozuren.

het?

Hieronder vindt u enkele fabrikanten van Aminozuur Complex producten:

Scitec-voeding
Ironbody
Beste lichaamsvoeding
Biotech USA
Olimp
Mammoet
Ironkuza
Bastardo
IJzergieterij
Per Tan
eerste levensbehoeften
De berg Olympus Anabolicus
EXX
Supps4Body
EXVital
BWG
IronMaxx
Juvel-5
Euramin
lichaamsaanval

De fabrikanten gebruiken altijd de laatste wetenschappelijke bevindingen in de samenstelling van de preparaten. Daarnaast proberen ze tegemoet te komen aan de trend van veganisme en vegetarisme en bieden ze bereidingen aan die puur plantaardig zijn samengesteld.

Het grootste voordeel van het kopen van aminozuur complexe preparaten op het internet is de ruime keuze. Je kunt ook allerlei informatie over aminozuren vinden op het internet, zodat je precies weet welk product voor jou geschikt is voordat je een product koopt. U moet echter wel goed letten op de ingrediënten van de producten en hun herkomst, zodat u een kwalitatief hoogwaardig product koopt.
Aangezien de selectie van aminozuur complexe preparaten en online winkels die ze aanbieden zeer groot is op het internet, zijn er altijd goede aanbiedingen. Met de vergelijkingsmachines kunt u zowel de producten als de prijzen vergelijken en het beste aanbod kiezen. Het product wordt bij u thuis geleverd zonder dat u het huis ook maar één keer hoeft te verlaten. Als het product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het ongeopend binnen 14 dagen retourneren.

Voordat je een aminozuurcomplexsupplement koopt, moet je weten hoeveel aminozuren je lichaam dagelijks nodig heeft. Vrouwen van 19 tot 51 jaar zouden ongeveer 48 gram eiwit per dag moeten consumeren. Tussen 52 en 64 jaar hebben ze slechts 47 gram nodig en vanaf 65 jaar 46 gram. Mannen tussen 19 en 51 jaar hebben 57 gram eiwit per dag nodig. Vanaf het 51ste levensjaar is 55 gram en vanaf het 65ste levensjaar 53 gram voldoende. Het grootste deel van de eiwitbehoefte wordt gedekt door het dieet. Sommige aminozuren worden door het lichaam zelf aangemaakt. Daarom bevatten de meeste aminozuur complexe producten minder proteïne in een dagelijkse dosis dan de normale dagelijkse behoefte.
Het gemiddelde eiwitgehalte van aminozuurcomplexproducten is 0,4 tot 11,5 g. Naast de preparaten van de fabrikanten mcvital, vitalingo, Amando Perez, Kiologiq of PVL, bevatten slechts enkele van de preparaten alle essentiële aminozuren.

De doseringsvorm van de aminozuurcomplexpreparaten is ook een belangrijk aankoopcriterium. Ze zijn verkrijgbaar als capsules, tabletten, poeder of in vloeibare vorm. De voordelen van de individuele doseervormen staan hieronder vermeld:
Tabletten: Gemakkelijk mee te nemen. Betere dosering, omdat de tabletten gehalveerd kunnen worden.
Capsules: Gemakkelijk te nemen. Capsules kunnen broos en kleverig worden als ze aan de lucht worden blootgesteld. Ze kunnen gelatine bevatten en zijn dan noch veganistisch noch vegetarisch.
Poeder: kan worden verdund met water en gedronken
Vloeistof: Meestal veganistisch en vrij van magnesiumstearaat. Onder de tong is de opname beter en sneller. Zonder doseerdop zijn vloeistoffen moeilijk te doseren.

Bovendien moet u bij de aankoop van een aminozuurcomplexpreparaat letten op het aandeel van de verschillende aminozuren en op de andere ingrediënten, zoals mineralen of vitaminen, die een positief effect op het menselijk lichaam kunnen hebben. Sommige additieven en hun functies staan hieronder vermeld:

Vitaminen, bijvoorbeeld B-vitaminen, vitamine C, D en E
Bevordering van het energiemetabolisme
Ondersteuning van groeiprocessen
Ondersteuning van de huid.., gezondheid van ogen en haar
Versterking van het immuunsysteem
Ondersteuning van de bloedvorming
Bescherming van hart en bloedsomloop

mineralen en sporenelementen zoals natrium, magnesium, jodium, ijzer, zink, koper
Deelname aan metabole processen
Ondersteuning van de bloedvorming
Regeling van de waterhuishouding
Versterking van het immuunsysteem

Omega-3-vetzuren
Bevordering van de prestaties van de hersenen en het gezichtsvermogen
hypotensie
Bescherming tegen hartaanvallen
Stimulering van de bloedsomloop

Kaneel
Regeling van de bloedsuikerspiegel
Bevordering van vetreductie
Verbetering van de prestaties van de hersenen

Guarana
Revitaliserend effect
Versterking van de concentratie
Demping van honger en dorst

U moet ervoor zorgen dat het preparaat geen magnesiumstearaat bevat, dat allergieën kan veroorzaken en het immuunsysteem kan verzwakken. Bovendien zou magnesiumstearaat de absorptie van de eigenlijke werkzame stof in het lichaam afremmen.

Als je hebt gekozen voor een aminozuurcomplex als capsule of tablet, kan een pillendoosje waarin je ze kunt opbergen een goede dienst bewijzen. Het kan gemakkelijk worden meegenomen in een jas- of broekzak of in een handtas, zodat u uw tabletten of capsules altijd klaar hebt om in te nemen. Water en een glas worden ook aanbevolen bij het innemen van de tabletten of capsules.
Een theelepel of eetlepel kan nuttig zijn voor het doseren van het poeder, evenals water en een glas waarin het poeder kan worden verdund.
Voor de vloeibare vorm moet u ook een lepel of iets dergelijks klaar hebben om te doseren.