Anti Statische Spuitbus

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Anti Statische Spuitbus

Vooral vrouwen kennen het probleem, je komt in contact met een collega, je pakt de deurklink of zet de kraan open en krijgt een „veeg“. Dit fenomeen wordt elektrostatische lading genoemd. Veel dingen kunnen opgeladen worden, van haar en kleding tot meubels en tapijten. Maar er is iets wat je kunt doen tegen deze vervelende elektriciteit. De zogenaamde antistatische spray werkt tegen deze elektriciteit en is beschikbaar voor gebruik thuis en in de auto. Voor de auto wordt de antistatische spray gebruikt voor plastic verzorging. De antistatische spray voorkomt dat de niet-geleidende oppervlakken elektrostatisch geladen raken. Dit gebeurt door een transparante beschermfolie op het gewenste oppervlak te spuiten. Dit geldt voor glas, kunststoffen, textiel, glazen, schoenen en meubilair.

Zoals gezegd werkt de Antitastik Spray tegen de statische lading van behandelde materialen, waardoor je niet meer hoeft te verwachten dat je elektrische schokken krijgt. De elektrostatische lading wordt veroorzaakt door droogte of wrijving. Maar de antistatische spray heeft nog een ander positief neveneffect: het annuleert de aantrekkingskracht van het stof, zodat er weinig of geen stof op het behandelde materiaal aanwezig is. Dit neveneffect is vooral nuttig in de auto. Er hoeft niet te worden afgestoft op kunststof oppervlakken en meubels, wat tijd en zenuwen bespaart.

Onze Top 10 – Anti-statische sprays


Hoe werkt een antistatische spray?

Een antistatische spray werkt als volgt: na het spuiten van de spray op het gewenste oppervlak wordt een dunne transparante film gevormd. Deze film produceert het antistatische effect. Dit werkt op zijn beurt door het onmiddellijk absorberen van vocht uit de omgeving. De gespoten voorwerpen kunnen direct weer gebruikt worden. De antistatische spray is vooral populair in industrieel gebruik, omdat na het aanbrengen van de spray de verwerking van diverse materialen eenvoudiger is en het productieproces wordt versneld.

De toepassingsgebieden voor de antistatische spray zijn als volgt:

 • Computersystemen
 • Papierleveringen in drukkerijen
 • Kunststofverwerking
 • in vezels
 • Maalmachines en menginstallaties
 • Textiel, schoenen, brillen, platen
 • meubilair, tuinmeubilair, tapijt

Er zijn ook speciale sprays voor TFT-schermen. De antistatische spray is ook verkrijgbaar als antistatische doeken in een doos van 100 stuks. U kunt een doek kopen die hersluitbaar is, zodat de doeken niet uitdrogen. Ze zijn vooral geschikt voor het reinigen van de monitor.

Natuurlijk kunt u niet dezelfde antistatische spray voor haar gebruiken als voor meubels. Het bevat andere ingrediënten en zou anders schadelijk zijn voor het haar. Er zijn echter maar weinig fabrikanten die dergelijke sprays verkopen. Het product heet Style Sign Satin Guard, een beschermende spray met antistatische werking. Maar er zijn ook huishoudelijke tips, die de elektrificatie van het haar verminderen. Een tip is het gebruik van hand- of gezichtscrème, die je in de handpalmen wrijft en vervolgens zachtjes en zonder druk over het haar aait. Sommige shampoos bevatten ook actieve bestanddelen die geacht worden een anti-steek effect te hebben, evenals waterafstotende haarsprays.

Als u de klassieke antistaitk spray toch wilt gebruiken, dient u contact op te nemen met een van de volgende bekende fabrikanten: Velind, Delu, Ambersil, Kontakt Chemie en Union Chemie.

Het aanbrengen van antistatische spray is zeer eenvoudig. Voordat het gewenste oppervlak wordt besproeid, moet het grondig worden gereinigd. Spuit de spray vervolgens op een afstand van ongeveer 60 cm over een groot oppervlak. Dit proces wordt na ca. 15 minuten herhaald wanneer de spray op het gespoten oppervlak is opgedroogd. Voor een optimaal resultaat dient het gespoten oppervlak 2-3 uur te rusten.

Voor tapijten wordt aanbevolen om met een schrobborstel in de vezels te spuiten. Masseer het in.

Bij het spuiten van kleding dient men er rekening mee te houden dat de kleding op een afstand van ongeveer 30 cm moet worden gespoten.

Bij kunststof oppervlakken of beeldschermen is het raadzaam om de spray vooraf op een niet-vloeibare doek te spuiten en zo gelijkmatig te verdelen.
De ingrediënten van een spray zijn meestal 15-30% alifatische koolwaterstoffen, antistatica, oplosmiddelen en drijfgas.

Tip: Het wordt aanbevolen om de spray op een onopvallende plaats te testen om te bepalen of de kleuren en het materiaal geschikt zijn voor de gekozen spray.

Let op:: Antistatische sprays zijn gemarkeerd met veiligheidsinstructies, omdat de sprays licht ontvlambaar zijn voor de industrie en de ogen kunnen irriteren. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat de spuitbus niet wordt ingeademd en dat de spray alleen in goed geventileerde ruimtes wordt gebruikt. Daarom moet tijdens het aanbrengen en kort na het aanbrengen van antistatische sprays voorzichtigheid worden betracht.

Antistatische sprays worden meestal verkocht in spuitbussen of als pompverstuiver. Zoals gezegd zijn ze ook verkrijgbaar als natte doekjes in doosjes. U kunt antistatische sproeiers vinden in autovervangingswinkels of in Drogisterijen zoals DM, Rossmann en Müller. U vindt er ook doe-het-zelf winkels zoals Obi of Hornbach. Bij de aanschaf van een antistatische spray dient u rekening te houden met het beschreven toepassingsgebied, want niet elke spray is geschikt voor elk materiaal, dit geldt met name voor sprays die op haar of kleding worden gebruikt.

Alternatieven voor de spray:

Er zijn echter ook alternatieven voor antistatische spray.

De kleerhangervariant: Leg voor het aantrekken van de kleding gewoon een kleerhanger met metaal aan de binnenkant van het kledingstuk. Deze hanger geleidt elektriciteit. Deze versie werkt ook met kleren aan en wordt dan gewoon over de kleren heen geborsteld. Fijne stoffen zoals polyester of zijde zijn hiervoor bijzonder geschikt.

Schoenen vervangenVelen van hen worden regelmatig „geveegd“ in hun sneakers met rubberen zolen, u moet gewoon uw schoenen verwisselen en een model met een leren zool kiezen.

Tegen de elektriciteit wasverzachter helpt bij kleding. U kunt het toevoegen als u uw kleding wast of het direct op de kleding spuiten in een zeer verdunde vorm. Houd er rekening mee dat als de rok aan uw benen blijft plakken, u het wasverzachtersmengsel aan de binnenkant van de rok moet spuiten om het gewenste resultaat te bereiken.

veiligheidsspeldBevestig indien mogelijk een veiligheidsspeld in de kleding, bijv. aan de zoom, om eventueel opgebouwde elektriciteit af te voeren.

HaarlakSpuit kort voor het dragen van de kleding haarlak aan de binnenzijde van de kleding op een afstand van ca. 30 cm.

 • De behandelde oppervlakken worden niet aangevallen
 • Laat geen kleverige resten achter
 • Fysiologisch onschadelijk
 • Vrij van alkalische en zure oplossingen
 • Vormt een uniforme folie