anticondensspray

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk anticondensspray

Een anticondensspray is een waterig middel dat bedoeld is om de vorming van mist op bepaalde oppervlakken te verminderen of zelfs te voorkomen. Er is sprake van beslaan wanneer water op bepaalde oppervlakken condenseert door een hoge luchtvochtigheid, waardoor er een ondoorzichtige laag waterdruppels op de oppervlakken ontstaat. Vooral in koude seizoenen wordt dit geïntensiveerd, omdat de koude lucht slechts een beperkte hoeveelheid vocht kan opnemen en de vorming van nevel sterker wordt bevorderd. Bij het aanbrengen van de spray vormt zich een dunne laag op het gespoten oppervlak. Het doel is hier om te voorkomen dat het water zich vasthecht. Aangezien deze spray na een beperkte tijd zijn werking verliest, moet hij met regelmatige tussenpozen opnieuw worden aangebracht.

Een goede anti-nevelspuit kenmerkt zich door een goed eindresultaat. Dit eindresultaat is een duidelijk beeld ondanks de ongunstige weers- en milieuomstandigheden. Bovendien zouden ze de mist tijdens het rijden moeten verminderen, wat een aanzienlijk effect heeft op de veiligheid van het rijden. Naast deze eis moeten goede sprays een zeker vuilafstotend effect hebben. Maar de belangrijkste voorwaarde voor een goede anticondensspray is gebruiksgemak. Omdat zodra een product voldoet aan alle eisen die een klant eraan stelt, maar de werking te complex is, kan een goede werking niet meer gegarandeerd worden, waardoor veel klanten dan afzien van de aankoop.

Een van de meest voorkomende toepassingen van de spray is voor brillen, Duik- en zwembril en alle vormen van ramen, bijvoorbeeld in auto’s of op badkamermeubels. Het aanbrengen van de spray op de ruiten van het auto-interieur is het meest nuttig. Bovendien kan de spray worden aangebracht op alle glas- en kunststofruiten. In het wegverkeer wordt dit product niet meer alleen op autoruiten gebruikt, maar nu ook steeds vaker op helmvizieren, omdat mistvorming snel tot ernstige schade kan leiden.

Onze Top 10 – Anticondensspray

Ondanks de voortschrijdende ontwikkeling om mist te voorkomen, moet worden nagegaan of er ook zinvolle alternatieven zijn. Voordat deze producten op de markt kwamen, wisten mensen al hoe ze zichzelf op andere manieren konden helpen. Hieronder worden enkele alternatieven voor een anticondensspray getoond.
Het eerste alternatief zijn sponzen en doeken. Zodra de ramen zijn gestoomd, kunt u een spons of doek gebruiken en de mist wegvegen. Dit kan veel tijd in beslag nemen, maar is even effectief als eenvoudig. Niet alle soorten sponzen en doeken zijn echter geschikt om te verwijderen. Ongeschikt gereedschap kan strepen veroorzaken, wat ook kan leiden tot verminderde zichtbaarheid. Als u van plan bent om een spons of doek aan te schaffen, moet u vooraf experts vragen naar geschikte types.
De volgende alternatieven zijn onconventioneel, maar vervullen toch hun doel. In de zouttruc wordt zout in een theezakje gedaan, verzegeld en vervolgens aan het auto-interieur bevestigd. Het theezakje is ontworpen om vocht uit de lucht te halen en zo mistvorming te voorkomen. Het effect is echter slechts zeer gering.
Bovendien biedt krantenpapier een andere mogelijkheid om vocht uit de lucht te halen. Het krantenpapier is opgerold en vervolgens in de voetruimte geplaatst. De nadelen van deze methode zijn dat het opgehoopte vocht en de inkt vlekken en schimmelvorming kunnen veroorzaken.
Kattenbakvulling in een sok, die vervolgens in de auto wordt geplaatst, zou ook helpen tegen het beslaan van de ramen.
De vijfde methode om de ramen te beschermen tegen nevelvorming is scheerschuim. Dit geldt voor alle betrokken ramen. Na een korte periode van blootstelling moeten de ramen worden bevrijd van het schuim en zijn ze nu minder gevoelig voor nevelvorming.
Een laatste eenvoudig alternatief is airconditioning. In de auto zijn de airconditioning en de verwarming op het hoogste niveau ingesteld en zoveel mogelijk op de betreffende ruiten gericht. Na korte tijd zijn alle ramen weer helder en vooral op winterse dagen is dit goed voor de airco van de auto. Hier moet echter wel regelmatig worden gedesinfecteerd.

Veel fabrikanten hebben zich bewezen in de anticondensspraytest. Een daarvan is de Cressi-spray, die bijzonder geschikt is voor een duikbril. Een andere goede optie in de anticondensspraytest is de spray van Sonax tegen het beslaan van glas- en kunststofruiten. Niet te veronachtzamen is ook de spray van IST voor zwembrillen en duikmaskers. Een andere fabrikant is Bosch Laboratories. Deze spray ontwikkelde zijn effect op minerale en plastic lenzen, evenals op de veiligheid en op zonnebrillen en vizieren. Een laatste fabrikant is Muc Off. In de anticondensspraytest werkt deze spray op ski- en snowboardbrillen, helmvizieren, lenzen, kunststoffen en autospiegels en -ramen.

Sprays

Aangezien alle fabrikanten hun producten min of meer met dezelfde samenstelling van het middel produceren en ze allemaal goed in staat zijn om hun doel te bereiken, zijn er de laatste tijd geen bijzonder opvallende innovaties verschenen.

Het kopen van een dergelijk product op het internet is bijzonder voordelig. Hierdoor kunnen veel producten en leveranciers snel en eenvoudig met elkaar worden vergeleken en kan aanvullende informatie over de fabrikant of afzonderlijke onderdelen van het product worden opgenomen. Bovendien heeft u bij het bestellen op het internet de kans om de beste spray te vinden voor de laagste prijs. Daarnaast zijn er testresultaten en reviews van andere gebruikers te vinden, die de beslissing om te kopen kunnen vergemakkelijken.
Kopen op het internet is dus sneller en informeler dan een gewone aankoop in een buurtwinkel.

Bij de aanschaf van een anticondensspray dient u te letten op de oppervlakken en voorwerpen waarop de spray kan worden aangebracht, aangezien het heel goed mogelijk is dat niet alle sprays geschikt zijn voor elk type ondergrond. Daarnaast kan het een positief effect hebben als u navraag doet naar klantreviews en een anticondensspraytest voordat u een aankoop doet. Het is echter vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de bron waar u het product wilt kopen, want vooral op het internet is het risico om op dubieuze sites terecht te komen groot.

Aangezien de anticondensspray zeer effectief is, is er geen behoefte aan een grote keuze aan accessoires. Om de spray echter volledig effectief te laten zijn, moet het oppervlak waarop hij wordt aangebracht, volledig vrij zijn van vuil en andere soorten vuil. Voor een dergelijke reiniging worden reinigingsdoeken of -sponzen aanbevolen. Microvezeldoeken en glasreinigers zijn bijzonder geschikt voor brillen en andere glasoppervlakken.

De aanschaf van een anticondensspray is daarom een goede investering in rijveiligheid in koude seizoenen en in een ontspannen dagelijks leven voor alle brildragers, mocht het weer niet meespeelt. Als u de instructies en wat advies over online kopen opvolgt, is er niets dat u ervan weerhoudt om een anticondensspray te kopen.