Autoaanhangwagen

Test & vergelijk Autoaanhangwagen

Wilt u meer opties? Koop Autoaanhangwagen nu bij Amazon!

Wat is een autoaanhangwagen?

Als u gaat kamperen of grote hoeveelheden lading wilt vervoeren, is de auto meestal te klein. Daarom zoekt u vaak naar een alternatief dat u kan helpen. Veel mensen kiezen ervoor om een autoaanhangwagen te gebruiken. Dit is een aanhangwagen die een speciaal type voertuig is, maar geen eigen aandrijving heeft. Deze aanhangwagens worden bevestigd achter vrachtwagens, auto’s, motoren of zelfs achter fietsen. Ze hebben een specifieke laadruimte, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor langere reizen met het uitgebreide gezin. Meestal wordt een autoaanhangwagen getrokken, hoewel een aanhanger ook op een rail kan worden geduwd. Om u een beter overzicht te geven van wat een auto kan doen, hebben we een autoaanhangwagen test voor u. In de volgende paragrafen krijgt u tips en trucs om te kopen, de beste aanhangerfabrikanten en vele andere nuttige tips zodat u uiteindelijk een goede autoaanhanger kunt kopen.

Eisen aan een goede autoaanhangwagen

Zoals hierboven reeds vermeld, is een autoaanhangwagen bijzonder geschikt voor het vervoer van grotere voorwerpen. Daarom wordt het vooral gebruikt bij verhuizingen. Het moet echter ook aan bepaalde eisen kunnen voldoen om voor deze doeleinden te kunnen worden gebruikt. Ten eerste moet deze autoaanhangwagen extreem robuust en flexibel zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het feit dat u het transport niet kunt beheren. Het is ook heel belangrijk dat u precies weet hoe vaak u een aanhangwagen nodig heeft, zodat het gemakkelijker is om de kwaliteit te bepalen. Ook materiaal en kwaliteit spelen hier een belangrijke rol. Voor een autoaanhangwagen wordt voornamelijk gegalvaniseerd staal gebruikt, maar er wordt ook aluminium gebruikt. Beide materialen hebben een hoge stabiliteit en roesten niet, wat vooral belangrijk is voor gebruik buitenshuis. Naast het materiaal van het frame dient u ook te letten op de vloerplaat. Natuurlijk moet het ook stabiel zijn, zodat het niet te dun is.

Toepassing van de autoaanhangwagen

De toepassingsgebieden van een autoaanhangwagen zijn heel verschillend. In een aanhangerproef voor personenauto’s worden modellen getest en met elkaar vergeleken op basis van hun gebruiksgebieden, zodat men precies weet welk model geschikt is voor welk doel. Als u bijvoorbeeld zeer zware voorwerpen wilt vervoeren, maar deze zelden moet nivelleren, kunt u ook een autoaanhangwagen huren. Maar als u het dagelijks gebruikt, dan is het huren van een autoaanhangwagen zeker niet de moeite waard. Voor een frequenter gebruik is ook een eigen trailer nodig. Deze wordt dagelijks gebruikt voor het vervoer van goederen of bepaalde goederen. Een autoaanhangwagen is ook perfect voor het kamperen, omdat je er alles mee kunt vervoeren wat je nodig hebt voor het kamperen. Dit is inclusief eten, drinken, stoelen en banken, de barbecue of zelfs de kampeertent, enz. U moet altijd kiezen voor een nieuw en goed gebouwd model, want een gebruikte trailer is geen goede oplossing voor zo’n veelvuldig gebruik.

Onze Top 10 – Autoaanhangwagen

Welke alternatieven voor een autoaanhangwagen zijn er?

Naast de autoaanhangwagen zijn er ook andere speciale aanhangervarianten die gebruikt kunnen worden. Hier zullen we de kenmerken van elke variant uitleggen.

aanhangwagen met vaste dissel
Stijve disselaanhangers hebben een dissel die vast verbonden is met het aanhangerframe. Deze trailer heeft meestal twee assen, die ook vast verbonden zijn met het frame. Autoaanhangwagens behoren tot deze groep. Kiest u voor een autoaanhangwagen tot 750 kg, dan heeft deze geen eigen remmen nodig, omdat hij zich kenmerkt als een lichte aanhanger. Voor de modellen met een hoger gewicht zijn de remmen wettelijk verplicht. De meest voorkomende zware aanhangwagens zijn boottrailers en motortransportaanhangers. Speciale vormen van deze aanhangwagens zijn paardentrailers, waarbij er verschillende ophangsystemen zijn, zoals torsiestaafveerassen of torsieveerassen.

Gelede disselaanhangers
Het verschil tussen bovenstaande trailers en deze is het aantal beschikbare assen. Dit betekent dat er meer dan twee assen zijn op gelede disselaanhangers, hoewel deze modellen speciaal gestuurde fusees hebben. We vinden dergelijke opleggers vaak op vrachtwagens en tractoren. Er is ook een keuze uit deze types voor die auto’s die een licht lang of volumetransport willen uitvoeren. Het toegestane gewicht is 20 ton als er twee assen zijn en 24 ton als er drie assen zijn. De vooras is geplaatst en gemonteerd op een draaischijf en is verbonden met de dissel.

Oplegger
Er is geen vooras op de oplegger, dus de oplegger ligt met het voorste deel op de trekker. Wanneer het in verbinding wordt gebracht met de trekker, wordt het een geleed voertuig. Ook op dit gebied hebben zich de afgelopen jaren veranderingen voorgedaan, zodat deze trailers zeer nuttig kunnen zijn.

Speciale ontwerpen
De speciale constructies van de opleggers omvatten onder andere de scooterzum. Deze trailer is dan in verschillende types verkrijgbaar. Verder is er de zogenaamde Nachläufer wird, die is lange goederen, zoals houtblokken. Dit model biedt vervolgens een doordacht ontwerp zodat de lading veilig en zonder problemen kan worden getransporteerd. De derde variant is dan een duwtrailer, die een eigen motor heeft. Deze aanhangwagens zijn geschikt voor voertuigen met een zwakke motor.

Welke fabrikanten van autoaanhangwagens zijn er?

Wie bouwt de beste autoaanhangers? Het is niet mogelijk om dit precies te beoordelen. Stiftung Warentest kan een autoaanhangwagen testwinnaar hebben. Een autoaanhangwagentest kan u helpen om erachter te komen welke fabrikanten op dit gebied bijzonder goed zijn. Een goede fabrikant biedt meestal kwaliteit en een garantie voor vele jaren. Welke autoaanhangwagen wordt aanbevolen? Tot de belangrijkste fabrikanten behoren namen als Brenderup, Heku, Westfalia, Auwärter, Hubaur en STEMA. Daarnaast produceren de bedrijven Brandl en Martz PKW ook trailers.

Vaak kunt u ook trailers huren bij Obi, Bauhaus, Hagebau en Hornbach.

Innovaties op het gebied van autoaanhangwagens

Een bijzondere innovatie is een autoaanhangwagen, die een eigen klimaatregeling heeft. Met een robuust en wendbaar draaischijfonderstel als basis is het vrij eenvoudig om een airconditioningsysteem in de oplegger te hebben. Je hoeft het alleen maar aan te sluiten op de trailer. Zo krijgt u binnen een optimale temperatuur, zodat u vooral in de zomer dergelijke trailers kunt gebruiken als een plek om te ontsnappen aan de warme dagen.

Voordelen van het kopen van een autoaanhangwagen op het internet

Er zijn verschillende voordelen die u kunt krijgen door het kopen van een autoaanhangwagen op het internet. Ten eerste biedt het internet een zeer breed scala aan verschillende modellen van verschillende fabrikanten. Er is dus geen ruimtelimiet en u kunt overal ter wereld bestellen. Bovendien kunt u, als u niet kunt beslissen, een autoaanhangwagentest lezen en een overzicht krijgen van wat goed is en wat niet in een model zit. Ook kunt u door te vergelijken gemakkelijk zien welk model zich het beste heeft bewezen. Overigens kunt u op internet zien welke leverancier de beste prijs voor het door u gewenste model kan bieden. Zo kunt u de beste keuze maken. U kunt ook zoeken naar gebruikte trailers, als u op dit moment geen geld heeft maar wel een trailer nodig heeft. De aankoop op het internet brengt dus veel voordelen met zich mee.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een autoaanhangwagen?

Aangezien er veel modellen op de markt zijn, moet u voorzichtig zijn bij het kopen. Het beste is om een beeld in je hoofd te krijgen van wat je wilt van een trailer. Dit is de enige manier om een gemakkelijker beslissing te nemen. Bovendien zijn er bepaalde kenmerken waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een aanhangwagen. Voor het eerst moet worden verduidelijkt welke goederen u wilt vervoeren. Als u slechts één ding wilt vervoeren, dan moet u een aanhangwagen kopen die geschikt is voor dit doel. Maar als je een uitgebreider doel wilt hebben, dan is een trailer met allround talent een goede keuze.
Als u grotere ladingen wilt vervoeren, dan moet de trailer een bepaald laadvermogen hebben. U moet dus overwegen of u kiest voor een één-assige of twee-assige trailer, afhankelijk van wat u wilt vervoeren. Meestal wordt echter gekozen voor een twee-assige trailer omdat deze een hoger laadvermogen heeft en beter reageert op rijsporen. De eenassige voertuigen hebben echter een lager eigengewicht en kosten minder dan de twee-assige voertuigen. Daarom wordt de keuze altijd individueel bepaald.

Met of zonder Remmen
Als u kiest voor geremde aanhangwagens, dan moet u bereid zijn om meer gel te investeren. Deze modellen bieden echter verschillende voordelen ten opzichte van modellen zonder remmen. Eén daarvan is dat de remmen van het trekkende voertuig worden ontlast, de remweg aanzienlijk korter is en de aanhanger zeer zelden en met moeite uitbreekt tijdens het noodremmen. De modellen zonder remmen hebben ook bepaalde beperkingen, waarbij met een geremde aanhanger zelfs de kleinere auto’s hun volledige trekvermogen mogen gebruiken.

De kwaliteit
Kwaliteit speelt een zeer belangrijke rol bij de aankoop. Het bestaat uit een bundel positieve eigenschappen van een model. Deze omvatten materiaalverwerking, stabiliteit, garantie, enz. Een goed gefabriceerd model biedt vele voordelen en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Meestal kosten deze modellen veel meer dan die met een lage kwaliteit. Bovendien hebben hoogwaardige modellen een langere levensduur, wat vooral belangrijk is als u de trailer niet elke dag gebruikt. Met één aankoop kunt u de aanhangwagen voor het hele leven krijgen.

Nuttige accessoires voor autoaanhangers

Een autoaanhangwagen heeft niet zulke belangrijke accessoires dat je ze moet kopen. Maar een beschermend wiel of een slot kan voordelig zijn.
Daarnaast is een hoog dekzeil, waarmee u de trailer naar eigen wens kunt uitrusten, bijzonder aantrekkelijk als accessoire.

Wilt u meer opties? Koop Autoaanhangwagen nu bij Amazon!