Automatische houtkachel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Automatische houtkachel

Wat is een uithoudingsoven?

Als het koud wordt en de winter nadert, besluiten veel mensen een kachel te kopen. Aangezien de markt verschillende modellen te bieden heeft, is de beslissing niet altijd gemakkelijk te nemen. Een van de meest populaire soorten kachels is de zogenaamde ‚endurance burning‘ kachel. Dit is een speciale kachel die de permanente brandstof bruinkool gebruikt voor de verwarming. Deze brandstof is meer dan 60 miljoen jaar geleden ontstaan en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Deze brandstof heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van andere brandstoffen, namelijk dat hij bij verbranding zeer snel warmte genereert. Dit kan natuurlijk alleen lukken als je een geschikte kachel hebt. Speciaal voor deze brandstof zijn duurzame kachels gemaakt en speciaal ontworpen voor de verbranding ervan. De brandstoffen worden vaak gevonden onder de naam vaste brandstoffen, omdat ze vrij vast en hard zijn. Deze omvatten harde steenkool en bruinkoolbriketten. Tijdverbrandingskachels daarentegen gebruiken tijdverbrandende brandstoffen zoals hout. Duurzaamheidsbranding en tijdverbranding zijn daarom het basisonderscheid voor alle modellen van ovens. De duurbrandoven is zeer populair en wordt vaak gebruikt in huizen. Het is de ideale partner voor koude dagen en nachten en scoort ook punten met zijn ontwerp.

Als u heeft besloten om een oven te kopen, moet het model dat u kiest natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen. In dit opzicht kan een duurzaamheidstest van de oven een grote hulp zijn. Daar kunt u eenvoudigweg lezen waar u op moet letten bij de aankoop van een oven. In de regel stelt de koper zelf zijn eigen eisen aan een oven. Op Moderne huizen hebben een goede afdichting, waardoor de muren weinig warmte laten ontsnappen. Om schimmelvorming te voorkomen, moet het huis zeer vaak worden geventileerd. Maar als u een kachel in de ruimte plaatst waar de lucht wordt aangezogen, kunnen giftige gassen uit het ventilatiesysteem worden gezogen en vervolgens in de ruimte vrijkomen. Maar dit kan worden voorkomen door een kachel te kopen die onafhankelijk is van de kamerlucht. Vooral Branodfen zijn dergelijke kachels en worden vanwege hun positieve eigenschappen vaak gebruikt. Dergelijke haarden zijn verzegeld en laten geen gassen ontsnappen. Zulke kachels moeten een schoorsteenkanaal hebben. Bovendien is een zelfsluitende deur uiterst belangrijk en aan te bevelen. De kachel moet dan ook voldoen aan bepaalde aankoopcriteria met betrekking tot de grootte, het gewicht, het ontwerp, de bruikbaarheid en soortgelijke kenmerken. Alleen als je zelf weet wat je van zo’n kachel wilt, kun je een goed model kiezen. Bovendien moet de kachel dan ook in gebruik kunnen worden genomen, zodat u gebruik kunt maken van de voordelen ervan. Dit kan alleen gebeuren als het gekochte model een geschikte standaard heeft. Deze norm wordt bepaald door het Duitse Instituut voor Normalisatie. Dit certificaat is dan de grootste vereiste die men op een kachel moet plaatsen.

Onze Top 10 – Automatische kachel

Het toepassingsgebied van een dergelijke oven is zeer breed. Een duurbrandoven test de verschillende manieren waarop zo’n oven kan worden gebruikt. Het wordt echter meestal thuis gebruikt, omdat het een ideale warmtebron is. Maar voordat u deze kachel gaat gebruiken, zijn er bepaalde dingen die u moet controleren. U moet er zeker van zijn dat er geen vullers of accessoires in de aslade zitten voor het eerste gebruik. U moet ook de stickers van van de deur of van de oven om een veilige conditie voor gebruik te creëren. Op deze manier worden er geen onaangename geuren door het huis verspreid. Het naambordje aan de achterzijde is brandwerend en het is niet nodig om het te verwijderen. Meestal worden deze kachels gebruikt in kinderkamers, omdat ze zeer snel warmte kunnen genereren en daarom altijd populair zijn. Het fornuis is ook populair in de keuken, want het scoort met zijn edele design en is daarom een blikvanger.

Als u naar een oventest kijkt, zult u al snel merken dat er verschillende varianten van deze ovens zijn. Het verschil heeft echter altijd te maken met het uiterlijk, want de interne structuur van de oven is altijd hetzelfde. Dus als je een oven wilt kopen, dan is het uiterlijk inderdaad belangrijk. U bepaalt dan zelf welk ontwerp u het liefst in uw eigen woonkamer ziet. Hier is een overzicht van de verschillende versies van de duurbrandovens:
1. duurbrandende haarden
Dergelijke modellen hebben meestal een zeer grote glazen ruit en lijken dus op een open haard. Ze creëren een bijzondere sfeer in de woonkamer. Je kunt door de ruit in het vuur kijken, net als bij een normale open haard. De meeste modellen hebben ook een bordje aan de bovenkant, zodat u daar uw thee warm kunt houden.
2.werkplaatskachels werden in de 19e eeuw zeer vaak gebruikt en werden vanwege hun vorm kanonbuiskachels genoemd. Er zijn verschillende versies van deze kachels, die veel meer geld kosten, maar er erg mooi uitzien.
3.tiled kachels zijn een soort tegelkachels. Meestal is de kachel rechthoekig en vooral onder de oliekachels. Met een gemeenschappelijk model is er slechts een kleine Ramen zijn aanwezig, waarbij de tegels zijn gemaakt van email of keramiek.
4.de keukenkachels met vaste brandstoffen werden in het verleden vaak gebruikt, maar tegenwoordig is dat zelden meer het geval. De elektrische en gaskachels hebben ze vervangen.

Er zijn verschillende bedrijven en merken die hun plaats in de markt hebben verdiend. Ze produceren allemaal duurbrandovens en verschillen van elkaar door verschillende kenmerken. U moet echter altijd een geteste fabrikant kiezen als u een kachel koopt, omdat die meestal garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Twee bekende namen uit het Duitse gebied zijn Haas+Sohn en Wamsler. De ovens in de productie van deze twee bedrijven worden volgens Duitse normen geproduceerd, dus er is geen reden tot ongerustheid. De buitenlandse fabrikanten moeten alleen worden gekozen als ze een naamplaatje hebben. Dit omvat de bekende namen zoals Buderus, Conforto Fireplace, Globefire en andere.

Elke dag worden er nieuwe modellen op de markt gebracht, die dan een betere versie van de eerder gemaakte modellen vertegenwoordigen. De innovaties hebben meestal alleen betrekking op het ontwerp. Zoals gezegd verschillen deze kachels vooral in hun uiterlijke verschijningsvorm van elkaar en daarom zijn we er voortdurend mee bezig. De decoraties die nu op de kachels te vinden zijn, zijn een van de vernieuwingen op dit gebied. Ook de verschillende kleuren die er te vinden zijn bieden nieuwe mogelijkheden die deze kachels bieden.

Het internet biedt veel voordelen en wordt meer en meer gebruikt als plaats om te kopen. Vooral als het gaat om duurbrandovens moet je altijd kiezen voor het internet. Maar er zijn ook duidelijke voordelen. Op het internet kunt u een test krijgen van de uithoudingsvermogensverbrandingsoven die dan aanzienlijk kunnen helpen bij de selectie. Daar worden verschillende modellen met elkaar vergeleken, zodat uiteindelijk een testwinnaar naar voren komt. Dit maakt het gemakkelijker om een beslissing te nemen. Daarnaast biedt het internet de mogelijkheid om zelf een vergelijking te maken als u niet kunt beslissen.
Het tweede voordeel is dan dat je een grote selectie beschikbaar hebt op het internet. Dit betekent dat u zonder enige beperking kunt kiezen tussen verschillende modellen van fabrikanten uit de hele wereld. De verzending is dan meestal binnen een paar dagen, zodat u gemakkelijk en comfortabel vanuit huis kunt bestellen. U heeft ook de keuze uit verschillende betalingsmethoden, zodat u zelf kunt bepalen hoe u het geld wilt storten. U kunt uw bestelling dus individueel aanmaken.

Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij de aankoop van een kachel. Het maken van de juiste keuze is niet altijd eenvoudig, zodat de aankoopcriteria een grote en doorslaggevende rol spelen. Een van de belangrijkste criteria bij de aankoop is de prestatie van de oven. Aangezien deze kachels in verschillende uitvoeringen worden geleverd, moet u er altijd voor zorgen dat het model dat u kiest overeenkomt met de kamer. Het verwarmingsvermogen van een dergelijke kachel moet normaal gesproken 0,1 kW/m² bedragen. Dus als u een kachel nodig heeft voor één ruimte en deze ruimte is bijvoorbeeld 40 m² groot, dan is een 4 – 6 kW continu brandende kachel de beste keuze. Natuurlijk kan de kachel dan ook op brandstof worden verwarmd. Het kan ook gebruikt worden voor meerdere kamers. U moet echter oppassen dat u de kachel niet overbelast met briketten, want dat kan de kachel beschadigen. Andere aankoopcriteria zijn grootte en uiterlijk. Door te kiezen voor een grote kachel, moet je in staat zijn om het in de kamer te passen. Daarom moet de grootte van de kachel altijd overeenkomen met de grootte van de ruimte. Ook het materiaal waarvan de kachel is gemaakt speelt een belangrijke rol. Er wordt onderscheid gemaakt tussen keramiek, graniet of andere natuurstenen. De kachel kan ook een glazen ruit hebben waardoor je naar binnen kunt kijken.

Er zijn meestal geen speciale accessoires voor een oven. Alleen de reinigingsmiddelen die zorgen voor het mooie uiterlijk van de kachel moeten worden meegenomen in de aankoop. Deze voorkomen dat de kachel zijn glans verliest.