Automatische voederbak voor katten

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Automatische voederbak voor katten

Wat is een kattenvoerapparaat?

Een kattenvoerbak is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meest voorkomende zijn droogvoeders. In de meeste gevallen is het een kom met een reservoir van droogvoer erboven, dat door verschillende technieken wordt vrijgegeven om de kat te laten eten. Voeders zijn vooral bedoeld om het dier te voeden als de eigenaar een dag of twee afwezig is.
Kattenvoerautomaten kunnen worden geprogrammeerd om de kat een bepaalde hoeveelheid voer te geven. Bovendien kunnen bepaalde tijden worden geprogrammeerd voor het voeren. Intelligente kattenvoerautomaten werken digitaal. Ze kunnen worden gebruikt om het tijdstip van voeren, de hoeveelheid voer en de duur van het voeren in te stellen. Voor sommige dieren is het belangrijk dat ze niet altijd voedsel beschikbaar hebben.

Eisen voor een goede kattenbak

Een kattenvoerbak wordt gebruikt om de kat te voeden wanneer de eigenaar niet thuis is om het dier zelf te voeden. In de kattenvoedertest moet deze programmeerbaar zijn, zodat het dier zijn voedsel op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid krijgt.
Bij de Kattenvoertest is het belangrijk dat de kat in een gezonde, natuurlijke houding kan eten. De kat moet zich niet hoeven te spannen om het voer te krijgen. Het is ook belangrijk dat de kat op zijn gebruikelijke tijd wordt gevoed en precies de juiste hoeveelheid voer krijgt. Sommige katten hebben vaker kleine porties nodig, andere moeten de hele tijd voedsel beschikbaar hebben. In kattenvoerautomaten Tests gecontroleerd of de machine aan deze eisen voldoet.
Een belangrijk criterium in de kattenvoedertest is ook een eenvoudige reiniging van de voederbak.

Toepassing van de kattenbak

Een kattenvoerbak wordt meestal gebruikt als de eigenaar niet thuis is om te eten. Om het dier een tijdje alleen thuis te laten blijven, zijn automatische voerbakken de ideale oplossing. De kattenvoerautomaten kunnen worden geprogrammeerd om op bepaalde momenten een bepaalde hoeveelheid voer in een bakje te doen, die de kat vervolgens kan legen.

Onze Top 10 – automatische voerbakken voor katten

Welke alternatieven voor een kattenvoerapparaat zijn er?

Als een kat moet worden gevoed in afwezigheid van de eigenaar, zijn er niet veel alternatieven voor een kattenvoerbak. Het zou een mogelijkheid zijn om een grotere schaal te plaatsen. Het kan echter gebeuren dat de kat alles in één keer opeet en dan later niets meer te eten heeft.
Een andere mogelijkheid is om de buren te vragen de kat te voeren tijdens uw afwezigheid. Er zijn ook professionele dierenverzorgers die de kat voeden en op andere manieren verzorgen. Dit kan echter relatief duur zijn.

Welke fabrikanten van kattenvoer zijn er?

Hieronder volgt een lijst van de meest bekende fabrikanten van kattenvoerautomaten:

Trixie
Carlie
Juweel
SureFeed
JBL

Innovaties op het gebied van automatische kattenvoeders

Kattenvoerautomaten zijn meestal alleen geschikt voor droogvoer, omdat natvoer niet lang meegaat. Daarom zijn er nu kommen die een cold pack hebben, zodat nat voedsel ook langer houdbaar is.
Andere automatische feeders zijn uitgerust met chipherkenning, zodat de juiste hoeveelheid voer precies kan worden geprogrammeerd voor meerdere katten en de respectievelijke hoeveelheid voer alleen kan worden gewijzigd wanneer de chip wordt herkend. wordt vrijgegeven.

Voordelen bij het kopen van een kattenvoersysteem op het internet

Op het internet zijn er veel test- en vergelijkingssites voor kattenvoerautomaten, waar u uitgebreide informatie over het onderwerp kunt krijgen. In de individuele winkels kunt u zich ook informeren over de producten door de beoordelingen van andere klanten. Het aanbod op het internet is zeer uitgebreid en door de grote concurrentie tussen de aanbieders vaak vrij goedkoop.
U kunt ook online profiteren van talrijke kortingsacties en vouchers. De levering is meestal binnen één of twee dagen en als u niet tevreden bent, kan de kattenvoerbak meestal zonder problemen worden geretourneerd.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kattenvoerbak?

Het zou mogelijk moeten zijn om de voederbak te vullen met het soort voer dat uw kat het liefst eet. De meeste kattenvoerautomaten zijn alleen geschikt voor droogvoer. Dus als uw kat alleen natvoer eet, moet u altijd een automatische voederbak met een batterijkoeler gebruiken die ook met natvoer kan worden gevuld.
Het is ook belangrijk dat de kat begrijpt hoe de voederbak werkt. Voordat u uw kat alleen laat met de voerautomaat, moet u ervoor zorgen dat hij het accepteert en erop eet. Voor schuchtere dieren moet de voederbak zo worden ontworpen dat de kat er niet van schrikt.
Het is belangrijk dat u meer te weten komt over de verschillende modellen voordat u een feeder koopt. De voederbak moet worden ontworpen om aan de behoeften van uw kat te voldoen. Het moet de juiste hoeveelheid voer hebben zodat de kat meerdere maaltijden kan worden aangeboden en de intervallen tussen de maaltijden moeten instelbaar zijn.

Handige accessoires voor een kattenvoerautomaat

Het is zeker nuttig om een kleine troffel te hebben of Maatbeker voor het vullen van de automaat bij de hand. Op deze manier kan de voederbak worden gevuld met precies de juiste hoeveelheid voer die nodig is voor het geplande aantal maaltijden.
Voor het schoonmaken moet u een flessenborstel bij de hand hebben, waarmee u in de hoeken van de voederbak kunt komen en deze grondig kunt schoonmaken. De voederbak moet regelmatig worden gereinigd.
Het is ook belangrijk, vooral als de kat droogvoer krijgt, om hem voldoende water te geven. Hier is of een grote waterbak of een kattenfontein een goede keuze.