Baby positioneringskussen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Baby positioneringskussen

Veel aanstaande moeders zijn zich er niet eens van bewust dat baby’s niet alleen de hele dag plat op het hoofd moeten liggen, maar dat ze ook als oudere mensen moeten worden gepositioneerd. Het is erg belangrijk om een goed positioneringskussen te hebben, omdat baby’s het vaak niet leuk vinden als ze op hun zij of zelfs op hun buik worden gelegd. Dit is echter heel belangrijk en moet meerdere keren per dag worden uitgevoerd, vooral omdat een goede positionering ook bijdraagt aan de ontwikkeling van goede rug- en nekspieren. Verschillende resultaten van een baby positioneringskussen hebben aangetoond dat het belangrijk is dat ouders bij de aankoop van een dergelijk kussen rekening houden met verschillende aspecten en criteria, zodat de aankoop van een dergelijk positioneringskussen ook navenant verstandig en doelgericht is voor de gezondheid van het kind.

Enerzijds moet het positioneringskussen voldoen aan de overeenkomstige ecologische criteria, zodat de baby niet wordt blootgesteld aan chemische additieven, want het positioneringskussen is immers vaak gedurende vele uren in direct huidcontact met de kleintjes. Bovendien is een goede ergonomische aanpassing aan het lichaam van de baby belangrijk, zodat de spieren van de pasgeborene zich kunnen ontwikkelen in overeenstemming met de leeftijd van de baby, want het babypositioneringskussen moet immers precies aan deze eisen voldoen, vooral omdat de baby heel lang zal liggen, vooral in de eerste maanden.
U kunt kiezen tussen verschillende vullingen van het positioneringskussen die ook verantwoordelijk kan zijn voor het welzijn van het kind.
Ouders moeten zich eerst afvragen welke eisen zij stellen aan een babypositioneringskussen. Mocht het een kwestie zijn van het verminderen of minimaliseren van de „platte kop“ in het kind. Dan wordt een positioneringskussen aanbevolen dat speciaal is ontworpen voor de vervormingen van het hoofd. Als de baby aan de verschillende zijden moet worden geplaatst, is het belangrijk om een groter kussen te kopen dat geschikt is om het lichaam van de baby in de juiste positie te plaatsen.
De meeste babypositioneringskussens zijn al ergonomisch voorgevormd, zodat de pasgeborene zich zeer comfortabel voelt als hij/zij in positie is, ook al hebben sommige kinderen vaak een korte gewenningsfase nodig. De ouders moeten hiermee rekening houden. Het kind moet het gebruik van het kussen steeds opnieuw worden aangeboden totdat het een alledaagse routine wordt.

Koop onze Top 10 – Baby positioneringskussens

Veel ouders zijn bang voor de plotselinge dood van een kind, dus ze volgen de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie op, vooral ’s nachts, en laten hun kind op zijn rug slapen zonder kussens of dekens. Ouders moeten deze aanbevelingen zeker blijven volgen. Het kind loopt dan echter zeker het risico om een misvormde achterkant van het hoofd te krijgen. Dit is niet alleen een cosmetisch probleem. Ook de ruggengraat van het kind kan last hebben van deze vervorming.
Het is daarom aan te raden om kinderen, wanneer ze lang op hun rug liggen, op een baby-kussen te leggen dat een uitsparing heeft voor het achterhoofd. Deze zweeft dan in de vrije ruimte en het hoofd wordt niet blootgesteld aan de constante belasting van het liggen.
Deze kussens kunnen worden gebruikt in de bedden van Zowel klein als gebruikt in de boxen en kinderwagens. Het is absoluut aan te raden om op de juiste maat te letten. Aan de ene kant moet het groot genoeg zijn om de vorm van het hoofd te passen, maar aan de andere kant passen grote kussens niet zo goed in de kinderwagen of kinderbedjes. Met hoofdsteunkussens kunnen kinderen er ’s nachts op slapen, zelfs als ze zich nog niet kunnen omdraaien. Deze kussens zijn gemaakt van een harder materiaal waar de kinderen niet in kunnen wegzakken.
Baby positioneringskussens, die als steunkussen worden gebruikt zodat de baby aan de rechter- of linkerzijde slaapt, mogen alleen overdag worden gebruikt. Ze zijn daarom het meest geschikt voor de box, omdat er in deze ruimte veel ruimte beschikbaar is, zodat de baby zich niet vernauwd voelt door het kussen. Bij veel kussens bestaat het risico dat de baby opzij kantelt, vooral ’s nachts.

Veel moeders zweren bij een zogenaamde positioneringsspalk. Dit biedt het kind nog meer steun en veiligheid bij het liggen op een zij. Deze spalk bestaat uit twee delen die wigvormig zijn. De baby wordt tussen de baby’s geplaatst, zodat hij niet op eigen kracht van positie kan veranderen. De afstand tussen deze twee wigvormige positioneringskussens kan individueel worden bepaald, zodat alle baby’s tussen deze spalk kunnen slapen. De baby heeft dan een langer kussenonderdeel in zijn rug zodat hij goed wordt ondersteund en een kleiner onderdeel voor zijn buik zodat hij niet voorover valt. Het is ook niet mogelijk om het hoofd te overstrekken.
Een kosteneffectief alternatief is het gebruik van handdoeken. Deze kunnen tot rollen worden gevormd en in de rug en voor de buik van de baby worden geplaatst. Het probleem dat zich vaak voordoet is maar dat de baby’s zich van de handdoekrollen kunnen wegduwen en dan heel snel weer helemaal op het achterhoofd gaan liggen of snel voorover vallen.

Er zijn veel verschillende fabrikanten van positioneringskussens en velen van hen adverteren dat ze worden aanbevolen door kinderartsen, verloskundigen of orthopedisten. Er is ook een groot prijsverschil, dus je moet goed nadenken naar welke fabrikant je toe neigt.
Het merk Träumeland biedt bijvoorbeeld kussens aan die goed geschikt zijn voor zijdelingse positionering en zowel voor de buik als voor de rug van de baby kunnen worden geplaatst.
Bovendien biedt het bedrijf Babymoov kussens aan die bijzonder geschikt zijn om op de rug te liggen om hoofdvervorming te voorkomen. Maar ook anatomische steunkussens die gebruikt kunnen worden voor een volledige laterale positie maken deel uit van het assortiment.
Bonmedico biedt ook kussens aan die gebruikt kunnen worden om platte ruggen van het hoofd te voorkomen. Theraline daarentegen biedt kussens die in de nek van het kind kunnen worden geplaatst om een stabiele zijdelingse positie te verkrijgen.
Kussens van mybaby hebben een gesloten gat voor het achterhoofd van het kind.
Dit is slechts een selectie van fabrikanten. Ze verschillen vooral in prijs en in de materialen waarvan de kussens zijn gemaakt. Veel kussens zijn gemaakt van katoenen stoffen, die vervolgens worden gevuld met kralen of zelfs met speltkorrels. Andere positioneringskussens zijn bijvoorbeeld gemaakt van een zeer elastisch schuim, zodat de kinderen zich goed voelen als ze slapen.
Sommige fabrikanten benadrukken ook het ademend vermogen van het materiaal of de orthopedische eigenschappen van het kussen.
Veel van deze kussens zijn getest in de heel goed, zodat ouders zichzelf moeten informeren op basis van hun wensen voor het betreffende kussen.

Er zijn geen fundamentele innovaties op het gebied van opslag. Ze zijn alleen te vinden in het nog betere ergonomische ontwerp en in de ademende verwerking van de kussens. De volledige fysieke positionering van het kind wordt door de verschillende fabrikanten duidelijker in aanmerking genomen.
Bovendien moet de angst van de ouders voor plotselinge kindersterfte worden weggenomen, zodat er nog meer rekening wordt gehouden met een positionering met hardere steunkussens aan beide zijden.

Bij het kopen op het internet kunnen de verschillende voordelen en ook de nadelen van de individuele positioneringskussens zorgvuldig worden onderzocht. Materialen en ook de procedures voor de opslag worden uitvoerig uitgelegd aan de ouders op het internet. In een speciaalzaak heeft u niet zo’n breed aanbod. Ook de prijzen variëren veel, zodat je goed moet kijken, maar je kunt toch echt goedkope koopjes op het internet krijgen, die de opslag van het kind niet tot een duur avontuur maken.
U kunt ook verschillende kussens krijgen, zodat het kind kan uitproberen welke opbergmethode hij of zij verkiest en de ouders dus geen slechte aankopen doen, die ze alleen ongedaan kunnen maken door naar een speciaalzaak te gaan.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat hoogwaardige en weinig vervuilende stoffen en materialen worden verwerkt. Ook belangrijk zijn de ergonomische en anatomische kansen op succes bij het gebruik van de respectievelijke Bovendien moet het kussen zonder toezicht kunnen worden gebruikt en moet het ook ’s nachts kunnen worden gebruikt, omdat het kind dan precies op het achterhoofd moet liggen voor een langere periode. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kussen de juiste maat heeft, zodat het effectief kan worden gebruikt. Dit betekent dat het zich goed aanpast aan de respectievelijke lichaamszones van het kind.

Het is belangrijk om een geschikte beschermhoes te kopen om het kussen schoon te houden. Dit kan niet alleen zorgen voor een goede hygiëne, maar ook een decoratief element zijn voor het kussen. Je kunt het immers vaak veranderen, zodat het een hoogtepunt in de box of wieg kan zijn.