Balsamico azijn

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi co...Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP Extravecchio Balsamic Vinegar+25yrs agedAceto Balsamico Tradizionale Modena DOP affinato Balsamic Vinegar 12+ years agedTappo Dosatore in Sughero per Aceto Balsamico Tradizionale (Pourer Cap Vinegar)Attrezzi Contadini/Piccola Botte  Per Aceto Balsamico Anni 50-60
LinkAceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi co...*Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP Extravecchio Balsamic Vinegar+25yrs aged*Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP affinato Balsamic Vinegar 12+ years aged*Tappo Dosatore in Sughero per Aceto Balsamico Tradizionale (Pourer Cap Vinegar)*Attrezzi Contadini/Piccola Botte Per Aceto Balsamico Anni 50-60*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AULieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
Preis € 46,10
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 65,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 38,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 2,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 68,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi co...
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
€ 46,10
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP Extravecchio Balsamic Vinegar+25yrs aged
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 65,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP affinato Balsamic Vinegar 12+ years aged
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 38,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tappo Dosatore in Sughero per Aceto Balsamico Tradizionale (Pourer Cap Vinegar)
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AU
€ 2,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Balsamico azijn

De beste Balsamico 2022 in vergelijking

Wat is balsamico azijn?

Balsamico azijn wordt ook wel Aceto Balsamico of balsamico azijn genoemd. Het type azijn komt uit Modena of uit Emilia-Romagna. Balsamico azijn heeft een zoetzure geur en een donkerbruine tot zwarte kleur. Het heeft een zeer duidelijk waarneembare geur, die al wordt aangeduid met de naam, want balsem betekent zoiets als geur.

Balsamico azijn is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Aceto Balsamico di Modena wordt in massa geproduceerd. Aceto Balsamico Tradizionale di Modena daarentegen is exclusiever en heeft een veel betere smaak.

Om balsamico-azijn te maken wordt wijnazijn gemengd met gekookte druivenmost of andere vruchtenmost. Dit geeft de balsamico azijn een zoetige smaak. Het is daarom zeer geschikt voor het verfijnen van salades en Italiaanse voorgerechten.

Hoe werkt Balsamico?

Het bijzondere aroma wordt door een lange bewaartijd aan hoogwaardige balsamico azijn gegeven. Het aroma wordt in de loop der jaren milder en complexer. Sommige balsamico-azijnen van hoge kwaliteit worden tientallen jaren bewaard, soms zelfs tot 100 jaar. Hoe langer de bewaartijd, hoe intenser de smaak van de balsamico azijn wordt.

stijl=“font-familie:Verdana, schreef;„Door de lange opslag in houten vaten wordt de balsamico navenant duur. Om een hoogwaardige balsamico azijn te kopen, moet je iets meer investeren.

Balsamico wordt koud gebruikt. Het wordt gebruikt in een vinaigrette of druppelt puur over het voedsel. Een paar druppels zijn voldoende om het gerecht op smaak te brengen. Het moet ook andere smaken niet overlappen, maar alleen verfijnen. Dit geldt vooral voor zoete gerechten, waar de milde zuurgraad van de balsamico azijn voor een interessante smaak zorgt.

Toepassingen van Balsamico

Balsamico azijn wordt vooral gebruikt bij de bereiding van salades. Omdat balsamico azijn een heel bijzondere smaak heeft, zijn er weinig andere kruiden nodig. De balsamico azijn werkt op zichzelf. Het moet voornamelijk koud worden gebruikt. Als het moet worden toegevoegd aan warme gerechten, moet het worden gedaan kort voor het opdienen, zodat de balsamico azijn niet verliest zijn aroma en smaak als gevolg van de warmte.

Wie heeft er balsamico azijn nodig?

Als u van Italiaans koken houdt, moet u zeker investeren in een hoogwaardige balsamico azijn om de gerechten een authentieke smaak te geven.

Maar het kan ook gebruikt worden voor alle andere salades. Bij een tomaat- en mozzarellabord zorgt balsamico azijn niet alleen voor de smaak, maar ook voor een lekker Decoratie.

Koop onze Top 10 Balsamico

Nr. 1
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi co...
Kundenbewertungen
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi co...*

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi con dosatore

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP 100ml Affinato Acetaia Malpighi con dosatore
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP con caratteristiche di invecchiamento di oltre 12 anni.
Dal sapore corposo e robusto, con venature legnose, ha un profumo armonico, densità ben equilibrata....

 Preis: € 46,10 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP Extravecchio Balsamic Vinegar+25yrs aged
Kundenbewertungen
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP Extravecchio Balsamic Vinegar+25yrs aged*

Aceto balsamico tradizionale di Modena DOP. (Extravecchio 100cc)(più di 25 anni di affinamento)
L'Aceto Balsamico Tradizionale, frutto delle uve Emiliane e di una sapienza millenaria, è reso unico da un lungo invecchiamento nelle acetaie, dentro batterie di botti in legno, dove recepisce le variazioni di temperatura e di unidità prodotte dell'alternanza delle stagioni della pianura e delle...

 Preis: € 65,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP affinato Balsamic Vinegar 12+ years aged
Kundenbewertungen
Aceto Balsamico Tradizionale Modena DOP affinato Balsamic Vinegar 12+ years aged*

Aceto balsamico tradizionale di Modena DOP. (Affinato 100cc)
(più di 12 anni di affinamento)L'Aceto Balsamico Tradizionale, frutto delle uve Emiliane e di una sapienza millenaria, è reso unico da un lungo invecchiamento nelle acetaie, dentro batterie di botti in legno, dove recepisce le variazioni di temperatura e di umidità prodotte dell'alternanza delle stagioni della pianura e delle col...

 Preis: € 38,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tappo Dosatore in Sughero per Aceto Balsamico Tradizionale (Pourer Cap Vinegar)
Kundenbewertungen
Tappo Dosatore in Sughero per Aceto Balsamico Tradizionale (Pourer Cap Vinegar)*

Tappo dosatore salvagoccia
Distribuisci sui tuoi piatti con precisione il tuo aceto balsamico tradizionale senza sprechi.
Tappo in sughero con dosatore in vetro realizzato specificamente per l’ampolla originale dell’Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP.
Oltre al corretto dosaggio i materiali naturali assicurano la corretta conservazione del prodotto senza alterarne il contenuto. Finita l...

 Preis: € 2,50 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Attrezzi Contadini/Piccola Botte  Per Aceto Balsamico Anni 50-60
Kundenbewertungen
Attrezzi Contadini/Piccola Botte Per Aceto Balsamico Anni 50-60*

Attrezzi Contadini/Piccola Botte Per Aceto Balsamico Anni 50-60. Prodotto usato in buone condizioni estetiche di conservazione.Articolo contadino artigianale dei anni 50-60Al interno presenta ancora dei residui di aceto .Non presenta buchi di tarli o altri difetti strutturali.Compreso la base di appoggio. Le misure sono nelle fotoOttimo per arredo vetrina/ bar / ristorante/ cucina casaLe foto sono...

 Preis: € 68,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
ACETO BALSAMICO INVECCHIATO in ACETAIA di FAMIGLIA dal 1970
Kundenbewertungen
ACETO BALSAMICO INVECCHIATO in ACETAIA di FAMIGLIA dal 1970*

OFFERTA
VENDO AMPOLLA:
DA 250 ml. (325 gr.)

DI ACETO BALSAMICO  INVECCHIATO IN ACETAIA DI 50 ANNINON SONO UNA COMMERCIANTE,
MA UNA PERSONA APPASSIONATA CHE PORTA AVANTI LA TRADIZIONE DI FAMIGLIA INIZIATA APPUNTO NEL 1970.
PRODUCO QUINDI SOLO PER USO FAMILIARE E PER QUEI POCHI ESTIMATORI DEL BALSAMICO.PER CHI SI TROVASSE IN ZONA E VOLESSE RITIRARE L'OGGETTO PERSONALMENTE...
...SCON...

 Preis: € 72,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
GLOSA MARINA 3er Paket Mango, Himbeere, Feige Balsamico Essig Creme (3 x 250ml)
Kundenbewertungen
GLOSA MARINA 3er Paket Mango, Himbeere, Feige Balsamico Essig Creme (3 x 250ml)*
von Glosa Marino

 
Glosa Marina 3er Paket "BALSAMICA DOS"
Crema Balsámica Mango, Himbeere, Feige (3 x 250ml)
 
Crema Balsámica Mango - Mango Balsamico Gourmet Essig Creme (1 x 250ml)
Ein wunderbarer Balsamico Essig, der mit der Tropenfrucht Mango verfeinert wurde. Eine exotische und äußerst aromatische Kombination aus Frucht, Säure und süßlichen Komponenten.Sehr empfehlenswert für Dressings, als Aperi...

 Preis: € 19,95 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
GLOSA MARINA Balsamico Gourmet Essig Himbeere Condimento Vinagre Balsamico 250ml
Kundenbewertungen
GLOSA MARINA Balsamico Gourmet Essig Himbeere Condimento Vinagre Balsamico 250ml*
von GLOSA MARINA

 
 
GLOSA MARINA - Condimento de Vinagre Balsámico de Frambuesa (1 x 250ml)
 
Condimento de Vinagre Balsamico Frambuesa - Balsamico Gourmetessig Himbeere
Ein besonders leckerer Balsamico Essig mit echtem Balsamico aus Modena, der mit der Frucht der Himbeere verfeinert wurde. Eine exotische und äußerst aromatische Kombination aus Frucht, Säure und süßlichen Komponenten. Ideal für Dressi...

 Preis: € 14,95 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Brombeer-Balsamico Essig mit 16,7% frischen Brombeeren 250ml
Kundenbewertungen
Brombeer-Balsamico Essig mit 16,7% frischen Brombeeren 250ml*
von Calemino

 
 

    

Natürliche Lebensmittel in höchster Qualität
Wir verwenden nur frische Früchte und KräuterOhne chemische Zusätze, ohne Konservierungsstoffeohne Geschmacksverstärker/Aromen, ohne Zucker/Süßstoffe
Brombeer-Balsamico Essig mit 16,7% frischen Brombeeren 250ml
 

Ihre Vorteile:
- Hochwertige Spitzenqualitäten aus einer kleinen Familien-Manufaktur- Handarbeit M...

 Preis: € 11,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
LLUM DE SAL Flor de Balsamico Flacon Mango - Mallorca Gourmet Essig Mango 100ml
Kundenbewertungen
LLUM DE SAL Flor de Balsamico Flacon Mango - Mallorca Gourmet Essig Mango 100ml*
von LLUM DE SAL

 
LLUM DE SAL Flor de Balsamico Flacon Mango - Mallorca Gourmet Essig Mango 100ml
 
 
 
 

 
Gourmet Essig LLUM DE SAL
LLUM DE SAL - Flor de Balsamico Flacon Vinagre de Mango
Flor de Balsamico Mango - Balsamico Gourmetessig Mango
Ein ausgezeichneter Balsamico Essig, mit süßen Mangos aus Mallorca verfeinert. Eine fruchtige und äußerst aromatische Symbiose aus Frucht, Säure und süßli...

 Preis: € 9,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten balsamico azijn zijn er?

Zoals gezegd is balsamico azijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Aceto Balsamico di Modena is een medium mengsel van wijnazijn en ingedikte druivenmost, die vaak zijn donkerbruine kleur krijgt door de suikerlaag.

Er zijn geen voorschriften voor de naam balsamico en azijnfabrikanten kunnen ze allemaal gebruiken. Zo zou Aceto Balsamico di Modena wel eens uit Emilia-Romagna kunnen komen. In principe is de productnaam echter een beschermde geografische aanduiding.

Aceto Balsamico Tradizionale wordt geproduceerd uit de most van witte druiven, meestal van de rassen Sauvignon en Trebbiano. Tijdens het productieproces mogen geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen worden toegevoegd. De echte Aceto Balsamico Tradizionale moet ten minste 12 jaar rijpen. Als het 25 jaar is opgeslagen, krijgt het nog steeds de naam „extra vecchio“. De hoogwaardige rassen worden streng gecontroleerd door een consortium waarin de belangrijkste producenten zijn opgenomen. Pas als de balsamico-azijn de controles en een smaaktest heeft doorstaan, kan hij Tradizionale worden genoemd. De kleur van het etiket geeft vaak aan hoe lang de balsamico azijn in het vat is opgeslagen.

Toepassingsgebied van Balsamico

<spanklein;“>Balsamico azijn vindt zijn toepassing in de keuken. Vooral in de Italiaanse keuken wordt het in veel gerechten gebruikt, niet alleen in salades.

Eisen aan een goede balsamico azijn

In een balsamico test staat de kwaliteit centraal. De volgende criteria spelen een rol:

De smaak

Bij een balsamico test komt de smaak op de eerste plaats. Balsamico azijn voor salades moet zuur zijn, terwijl het in andere gerechten mild en fruitig kan zijn. U kunt de juiste smaak voor u vinden door verschillende soorten uit te proberen.

De samenhang

Hoogwaardige balsamico azijn mag niet te vloeibaar zijn, maar moet een stroperige consistentie hebben. Dikke balsamico azijn kan goed gemengd worden met olie en over koude voorgerechten worden gedruppeld. Zo verdrinkt de salade niet in azijn.

De inkleuring

Hoogwaardige balsamico azijn heeft een zeer donkerbruine tint die al grenst aan zwart.

Voor- en nadelen van balsamico azijn

Voordelen:

<spanVerdana,serif;“Balsamico heeft een aromatische smaak en een kenmerkende geur.

Het kan op vele manieren worden gebruikt, zowel voor hartige als voor zoete gerechten.

Hoogwaardige balsamico azijn heeft een grote verscheidenheid aan smaken.

Omdat balsamico azijn in verschillende kwaliteitsniveaus verkrijgbaar is, is er voor elk budget wel iets te vinden.

Nadelen:

De kwaliteit is op het eerste gezicht niet te herkennen.

Hoogwaardige balsamico azijn kan duur zijn.

Waarop moet ik letten bij het kopen van balsamico azijn?

Omdat goede balsamico azijn beter wordt bij langere opslag, adverteren sommige fabrikanten dat hun product al lang is opgeslagen. Als de leeftijd van de balsamico-azijn echter niet op het etiket wordt vermeld, moet de informatie met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt.

Zorg er ook voor dat de balsamico azijn gemaakt is van wijnazijn. Een blik op de consistentie geeft aan of de azijn lang is opgeslagen. Het wordt steeds dikker tijdens de opslag. Aceto Balsamico Tradizionale heeft een stroperige consistentie en een donkerbruine tot zwarte kleur. De smaak varieert van fruitig licht tot zurig. De aroma’s moeten echter goed uitgebalanceerd zijn.

Om te weten te komen of het een goede balsamico azijn is, helpt een blik op de ingrediëntenlijst. Voor producten van hoge kwaliteit komt de druivenmost of het druivenmostconcentraat op de eerste plaats, gevolgd door wijnazijn. Het blauwe en gele D.O.P.-zegel laat zien dat de balsamico azijn in Italië is geproduceerd. D.O.P. staat voor „Denominazione D’Origine Protetta“ en geeft daarmee de beschermde oorsprong aan.

Innovaties in de sector balsamico azijn

Afgezien van incidentele wijzigingen aan de flessen en etiketten zijn er eigenlijk geen innovaties in balsamico azijn, wat alleen al door de lange rijpingstijd wordt uitgesloten. Uiteraard is de smaak afhankelijk van de kwaliteit van de wijn van een bepaald oogstjaar.

Welke fabrikanten van balsamico azijn zijn er?

Hieronder vindt u een lijst van de meest bekende producenten van balsamico azijn:

Giuseppe Giusti

Il Borgo del Balsamico

Agricola Due Vittorie

Eccellenza Emiliana

Acetaia del Cristo

<spanstyle=“font-family: Verdana, serif;“>Byodo Natuurvoeding

Antica Acetaia Cavedoni

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van balsamico azijn

Giuseppe Giusti

Giuseppe Giusti produceert in Modena balsamico azijn van hoge kwaliteit, die meestal tien jaar in houten vaten rijpt. Er worden fijne druivensoorten gebruikt en het resultaat is hoogwaardige balsamico azijn, die het predikaat Tradizionale mag dragen.

Il Borgo del Balsamico

Het bedrijf is eigenaar van wijngaarden in Emilia-Romagna, waar de druivenmost voor de balsamico azijn vandaan komt.

agrarisch inkomen

Agricola Due Vittorie heeft ook eigen wijngaarden en maakt gebruik van een bewezen productietechnologie.

Eccellenza Emiliana

Eccellenza Emiliana is al meer dan 400 jaar een familiebedrijf. Het bedrijf werkt met traditionele geheime recepten en is internationaal bekend.

acetaia del cristo

stijl=“font-familie:Verdana, serif;„Acetaia del Cristo is nu in de derde generatie van de balsamico azijnproductie Met 2000 vaten is het bedrijf een van de belangrijkste producenten van de traditionele balsamico azijn uit Modena.

Byodo Natuurvoeding

Byodo Naturkost is opgericht in 1985 en staat bekend om de hoge kwaliteit van natuurlijke producten die onder strenge controle worden geproduceerd.

Antica Acetaia Cavedoni

Antica Acetaia Cavedoni is een familiebedrijf in Modena met eigen productiegebieden. De balsamico azijn wordt geproduceerd volgens oude geheime recepten.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn balsamico azijn kopen?

Balsamico azijn wordt vaak gekocht in delicatessenwinkels omdat men goed geadviseerd wordt en vaak de balsamico azijn kan proeven. Dit is niet het geval in grotere supermarkten. U kunt daar echter wel uw balsamico azijn kopen als u al een favoriet heeft.

Het is ook gemakkelijk te bestellen op het internet, vooral als u al weet welke variëteit u wilt hebben. Veel van de producenten hebben een eigen website waar u kunt bestellen.

In de online shops wordt een ruime keuze geboden wat de vakhandel in deze mate niet kan bieden. Maar in de plaatselijke winkel kan men neem uw balsamico azijn mee, terwijl de levering van een bestelling van het internet enkele dagen kan duren. Het winkelen is echter handiger en het vergelijken van prijzen is ook vrij eenvoudig. Informatie en kwaliteitskenmerken zijn te vinden op testpagina’s of op de homepages van de fabrikanten.

Wetenswaardigheden en gids voor balsamico azijn

De geschiedenis van balsamico azijn

Zelfs de oude Romeinen gebruikten een soort geconcentreerde druivenmost om voedsel te kruiden. Druivenmost voor het kruiden was erg populair in de regio van Modena. Afhankelijk van de concentratie sprak men van Defrutum, Sapa of Caraenum. Defrutum werd gebruikt om meer zoetigheid aan de wijn toe te voegen of om een zoetzure noot aan vleesgerechten te geven. Defrutum werd ook gemengd met andere kruiden.

Er zijn ook verwijzingen naar balsamico in de Middeleeuwen. Tijdens een reis van Enrico III naar Rome in de 11e eeuw kreeg hij in Piacenza een fles balsamico azijn.

Sinds de 16e eeuw verschijnen er steeds meer verwijzingen naar balsamico azijn. De fabrieken in Modena leverden niet alleen aan de aristocraten in Italië, maar ook in andere Europese landen. Balsamico azijn stond niet alleen bekend om zijn goede smaak, maar zou ook genezende eigenschappen hebben. De azijn zou in 1630 zelfs bescherming bieden tegen de pest. Om besmetting te voorkomen, gorgelden mensen ermee en gebruikten ze het voor het wassen.

Ook vandaag de dag wordt balsamico azijn nog op de traditionele manier geproduceerd. Er zijn inderdaad strengere regels voor de etikettering. Sinds 2009 kan alleen nog balsamico azijn die echt uit Modena komt „Di Modena“ genoemd worden. Er zijn nu ook precieze voorschriften voor Aceto Balsamico Tradizionale.

Cijfers, gegevens, feiten

Een Aceto Balsamico di Modena moet een zuurgehalte van minstens 6 procent hebben. Deze zuurgraad mag alleen afkomstig zijn van de toegevoegde wijn en niet van andere plantaardige ingrediënten. Om de donkere kleur te versterken mag alleen karamel worden gebruikt en geen andere kleuradditieven. De balsamico-azijn moet minstens 60 dagen rijpen. Om de naam Aceto Balsamico di Modena te mogen dragen, moet de balsamico azijn in Modena of Reggio Emilia zijn geproduceerd. Alleen het bottelen kan op een andere plaats worden uitgevoerd.

Voor Aceto Balsamico Tradizionale di Modena mogen de druiven alleen afkomstig zijn uit Modena of Reggio Emilia. Alleen ingedikte druivenmost mag worden gebruikt. Door deze beperkingen is Aceto Balsamico Tradizionale een vrij zeldzaam product dat streng wordt gecontroleerd. Jaarlijks worden er ongeveer 100.00 flessen van 100 ml verkocht. Aceto Balsamico Tradizionale kan vele jaren bewaard worden, zelfs als het geopend is.

De Trebbiano-druif wordt meestal gebruikt voor klassieke balsamico azijn. Het is een van de oudste wijnsoorten van Italië. Ook de vaten worden nog steeds volgens de oude traditie geproduceerd. Balsamico vaten hebben geen goed sluitend deksel, maar zijn bedekt met doeken. Dit laat de lucht circuleren en bevordert het rijpingsproces.

<spanSchreef.<spanstyle=“font-size: small;“>Im Gegensatz zu normalem Essig wird für Balsamico kein gegorener Wein, sondern eingekochter Traubenmost verwendet. Dieser wird bei 80 Grad Celsius zwölf Stunden und länger gekocht. So verliert der Balsamico etwa ein bis zwei Drittel seines Volumens. Je nach Qualität und Einkochdauer braucht man für einen Liter Balsamico etwa einen Zentner Traubenmost, was zu einem intensiven und einzigartigen Aroma führt.

Prijzen: hoeveel kost Balsamico?

Afhankelijk van de kwaliteit is balsamico azijn verkrijgbaar van 3,62 tot 29,30 euro.

Handige accessoires voor balsamico azijn

Om een vinaigrette te maken kunt u het beste een beker of glas gebruiken en de ingrediënten, een lepel of een kleine garde mengen. Een verbandtrommel kan ook heel nuttig zijn. Een meetschaal helpt bij het bepalen van de ingrediënten. Als alle ingrediënten in de shaker zitten, wordt deze krachtig geschud. Met behulp van een tuitje in het deksel kan de vinaigrette gemakkelijk over de salade worden verdeeld.

Als u of uw gasten liever zelf uw salade bereiden, zijn kleine glazen flesjes voor azijn en olie in een set aan te bevelen. Vaak maakt ook een peper- en zoutvaatje deel uit van deze set.

Andere nuttige hulpmiddelen in verband met balsamico azijn zijn kruidenmolens, groentesnijders, groentesnijders en een knoflookpers. Een mortel is ook nuttig, ook een Snijplank, een slacentrifuge, een slakom en slabestek.

Daarnaast zijn er kruiden, kruidenmengsels en hoogwaardige olijfolie of een andere hoogwaardige olie.

Er zijn vele andere delicatessen en kruidenierswaren om uit te kiezen als ingrediënten voor sauzen. Bij de handelaren kunt u kruidenmengsels en olijfolie van hoge kwaliteit krijgen, die van een normale maaltijd een specialiteit maken. In plaats van de gedroogde kruiden kunt u natuurlijk ook verse kruiden gebruiken, die u kunt vinden op de markt, in de winkel of misschien zelfs in uw eigen tuin.

Alternatieven voor balsamico azijn

Natuurlijk is er geen alternatief voor een hoogwaardige balsamico azijn. Maar wie houdt van afwisseling in de keuken vindt andere hoogwaardige azijnsoorten als alternatief.