Balsem na het scheren

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Balsem na het scheren

Om over een „aftershave“ balsem te kunnen praten, moet je in de eerste plaats weten wat een balsem is. Een zogenaamde balsem is een soort crème die de veeleisende huid van voldoende vocht voorziet, kalmeert en soepel maakt. Deze toepassing is echter niet alleen beschikbaar voor de huid, maar is ook bekend van een balsem voor het haar. In dit geval is er een After Shave Balm om de huid te kalmeren en te hydrateren na het scheren. Dit helpt ook om te voorkomen dat er scheermesjes ontstaan en dat de huid schilferig of zelfs jeukerig wordt.

Onze Top 10 – After Shave Balms

Ten eerste zou het zonder alcohol moeten zijn, als dat mogelijk is, omdat het zou branden in de open ruimtes die door het scheren worden veroorzaakt. Zonder alcohol is de huid niet uitgedroogd en dus milder. Verder moet een goede balsem kamille of toverhazelaar bevatten, deze planten voorkomen irritaties zoals roodheid en zorgen ook voor vocht dat lang op de huid blijft zitten. Ook op het kleine etiket: de huidcompatibiliteit moet dermatologisch worden bevestigd bij de aankoop, zodat u weet dat u er zonder aarzeling op kunt terugvallen.
Hoe gebruik ik een After Shave Balm correct?
Zoals reeds vermeld, helpt een After Shaving Balm de huid na het scheren te kalmeren, te hydrateren en te beschermen tegen irritatie. Maar waar kan ik de balsem nu precies gebruiken? Het antwoord is heel eenvoudig: overal waar je je scheert. Het maakt niet uit of het de benen, de oksels, de bikinilijn of het gezicht. Breng de balsem spaarzaam aan en laat hem goed intrekken, zo werkt het het beste. Als kleine tip: het kan zijn verzorgende werking bijzonder goed ontvouwen als het wordt gemasseerd. Maar: wees gewaarschuwd voor oogcontact en zorg er ook voor dat het niet in contact komt met slijmvliezen.
Alternatieven voor een aftershavebalsem zijn bijvoorbeeld oliën. Dit kan een kant-en-klare verzorgingsolie uit de drogisterij zijn of een natuurlijke olie zoals olijfolie. Kokosolie is ook zeer geschikt – deze wordt in vaste vorm in een potje gekocht en wordt door lichaamswarmte gesmolten. Het zorgt voor een prachtige vochtbalans op de huid, die beschermt tegen verdere irritatie, vuil en jeuk. Het is een natuurlijk product, dat zeer geschikt is voor algemene huidverzorging. Eventuele vette crèmes zijn echter net zo geschikt, maar deze bevatten meestal geen huidverzachtende stoffen die zijn aangepast aan de juiste verzorging.
Het maakt in principe niet uit van welke fabrikant je de balsem koopt, zolang je maar let op de juiste kwaliteit, zoals al beschreven. Maar we willen sommige fabrikanten niet van u afhouden. De meest populaire van de drogisterij zijn Nivea, Balea en Sebamed, de laatste is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Statistisch gezien, mannen als Nivea en vrouwen als Balea. Er zijn speciale crèmes voor mannen en vrouwen, die zijn afgestemd op hun respectieve behoeften.

De schoonheidsindustrie verandert voortdurend en het is dan ook geen wonder dat de formule van een balsem voortdurend wordt veranderd en verbeterd. Vandaag de dag worden steeds meer kruiden gebruikt voor de productie, omdat men meer teruggaat in de richting van de natuur. Alleen dat komt met de klanten heel goed en wordt graag opgepakt. Daarnaast werken we ook aan een betere huidcompatibiliteit om allergiepatiënten te laten deelnemen aan het verzorgende effect. Maar waar kan ik zo’n aftershavebalsem krijgen? De eenvoudigste manier is in een drogisterij, apotheek of op het internet. Dit laatste is natuurlijk de meest geschikte keuze. Want aan de ene kant kun je jezelf thuis comfortabel maken en gewoon gaan winkelen. De prijsvergelijking is ook niet moeilijk en binnen enkele dagen heeft u het gewenste pakket thuis. Zo kunt u ook aanbieders beter vergelijken en overal rondkijken voordat u uw keuze maakt. Maar waar let ik op als ik koop? Zoals gezegd is het het beste om goede ingrediënten te gebruiken, zonder alcohol, en om ervoor te zorgen dat ze huidvriendelijk en kalmerend zijn. Als u op het internet bestelt, zorg er dan voor dat u bij aankoop een gerenommeerde leverancier kiest, zodat u echt iets voor uw geld krijgt. Een after shave balsemtest heeft ook aangetoond dat je een zeer goed scheerresultaat kunt krijgen door gebruik te maken van een scherp scheermesje met gelpads, die de huid extra beschermen, samen met een goede scheergel. Masseer vervolgens de balsem in het aangetaste gebied, laat hem goed inwerken en u krijgt een babyzacht huidresultaat dat lang meegaat.