Basiskleur

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Basiskleur

Wat is een basiskleur?

De basisverf is een waterdichte en weerbestendige coating en behoort tot de gevelverven. Deze verf wordt met name gebruikt voor de verwerking op de basis van een huis. Deze frisse verven worden niet alleen gebruikt voor verfraaiing, maar ze beschermen het metselwerk ook tegen het binnendringen van vocht in de bodem van een huis. De samenstelling van deze verven is gebaseerd op emulsies van siliconenharsen en bijvoorbeeld als acrylbasisverf. De kostenfactor bij het onderhoud van een huis is een zeer belangrijke factor bij het testen van een sokkelverf. Deze verven kunnen ook worden gebruikt om verweerde muren en andere zichtbare delen van het huis te schilderen om zo bescherming te bieden tegen milieu-invloeden en verwering. De opaciteit, de dekking en het nut als beschermende laag lijken belangrijk voor deze verven. Acrylaatdispersieverf en kunstmatige voertuigdispersieverf zijn zeer populair en gemakkelijk aan te brengen.

Eisen aan een goede basisverf?

Goede sokkelverf moet het metselwerk en het zichtbare oppervlak aan de basis van een huis of muur beschermen. Het is niet voor niets dat deze verven waterdicht zijn in tests en ook een goede UV-bescherming hebben. Dit zijn de eerste eisen die hier in de basiskleurentest worden gesteld. Deze inkten zouden moeten beschermen en milieuvriendelijk moeten zijn in hun samenstelling. Een nieuwe glans voor oude muren met een nieuwe kleur, dat is het doel van de inspanningen wanneer geïnteresseerden een basiskleur kiezen. De prijs van het product in kwestie blijkt echter ook een belangrijk criterium te zijn in het selectieproces, aangezien de zichtbare plint van een huis een van de gebieden is die het meest in contact komt met vocht uit de grond. Een andere belangrijke factor bij de aankoop vormt de eenvoudige verwerking zonder voorbehandeling van de te schilderen oppervlakken. Hier toont de test de beste eigenschappen met de beschikbare producten.

Wanneer de huiseigenaar nadenkt over een basiskleur, is er bijna altijd een verbinding met de gevel. Bij het herontwerp van de gevel, inclusief de plint, moeten de kleuren op elkaar worden afgestemd. Een harmonieus kleurenschema of de sokkel krijgt een contrasterende kleur, dit zijn meestal de oplossingen. Waar de sokkel beter wat donkerder geschilderd kan worden, omdat die het meeste vuil wordt. Maar wat is nu precies een basiskleur?

Een ander woord is ook dispersieverf. Dit is een viskeuze tot laagviskeuze verf. Het bestaat uit een dispersie of emulsie, vulstoffen, oplosmiddelen en bindmiddelen, additieven en pigmenten. U kunt acryl of kunsthars dispersieverf kopen. Er zijn ook producten die minerale oliën bevatten, vooral plantaardige oliën. Hier komt de naam natuurlijke dispersieverf vandaan.

Als uw plint moet worden bepleisterd, kunt u kiezen tussen verschillende soorten bepleistering. Als je hebt gekozen voor een minerale pleister, dan kan de bovenste pleister al worden gemengd met een kleurpoeder, zodat je jezelf een extra laagje verf kunt geven. Dit zijn geconcentreerde kleurpigmenten die in het gips worden gebruikt. De kleur kan naar wens licht of donkerder zijn, maar de pleister is nog steeds UV-bestendig en lichtecht. De pigmenten moeten echter wel worden aangepast aan het betreffende gips.

De volgende variant die in de basiskleurproef wordt getest is de silicaat- en siliconenharspleister. Dit laat echter geen enkele kleurkeuze toe. Enkele pigmenten verdragen de combinatie van het alkalische gips niet. Als de kleurpigmenten kunstmatig worden geproduceerd, lukt het sommige bindmiddelen niet om de kleur gelijkmatig te mengen.

Kunstharspleister kan ook worden ingekleurd. Met een gekleurde steenpleister kunnen decoratieve oppervlakken worden gecreëerd, de kleine steentjes bevatten verschillende kleuren en kunnen mooie accenten zetten op de rest. U kunt ook verschillende kleuren van de stenen kiezen, die later mooi en kleurrijk kunnen zijn.

Als de beslissing is genomen om speciale verf te gebruiken, zijn er een aantal zaken die moeten worden overwogen. Vaak wordt een geveldispersieverf gebruikt. Op de lange termijn kan een weerbestendige coating worden bereikt. De verf biedt een hoge kleurstabiliteit en een hoge slijtvastheid. Voor welke ondergrond kan deze basisverf worden gebruikt? U kunt het gebruiken voor beton, gips, metselwerk of kalkzandsteen. Zelfs oude dispersieverven kunnen ermee worden overschilderd. U zult echter niet in staat zijn om over oude elastische verven heen te schilderen. Daarom moet een renovatieverf worden gekozen volgens de oude verf. Als u een minerale pleister hebt gekozen, kan de silicaatverf de beste zijn Oplossing op.

Wanneer u de verf koopt, wordt u meestal gevraagd wat voor soort ondergrond er op uw basis is. Dit is dan gerelateerd aan welke kleur gebruikt mag worden. Als je het niet zeker weet, vraag het dan gewoon aan een specialist, want een verkeerde kleur kan een slecht effect hebben op de bouwfysica.

Silicaatverven hebben echter een voordeel, ze siliceren met de ondergrond en zijn moeilijker af te schillen. Dit beperkt niet de diffusiesnelheid en de natuurlijke pigmenten zorgen ervoor dat ze er heel natuurlijk uitzien. Voordelen zijn dat er geen verbleking optreedt, de schimmelvorming is zeer laag. Waarom is het risico op schimmel niet hoog? De verf is zeer alkalisch, wat niet bevorderlijk is voor schimmel. Bepaalde kleuren vereisen echter grote zorgvuldigheid bij het werken met deze kleuren, wat bevestigd is in de sokkelkleurproef.

Pure dispersieverf is aanzienlijk goedkoper en gemakkelijker aan te brengen, maar heeft de neiging om vies te worden omdat er weekmakers zijn gebruikt. De ondergrond is sterk verzegeld door de verf en de diffusiegraad neemt daardoor af. Dit gebeurt nog meer naarmate je de basis vaker schildert. De afzonderlijke pigmenten zijn meestal ook niet UV-bestendig, waardoor de kleur vervaagt. Als u heel weinig geld gebruikt, kunnen de dispersieverven ook stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Onze Top 10 – basiskleur

Tegenwoordig komt deze vraag nauwelijks meer aan de orde. Omdat online winkelen op ieders lippen ligt. Waarom houden mensen van online winkelen? Ten eerste, omdat iedereen zijn eigen winkeltijden kan bepalen. Het hangt niet af van de openingstijden van de winkels. Hoe lang u wilt winkelen is ook aan u. Omdat er geen wachttijden zijn.

De prijsvergelijking, die praktisch is om online te maken, is een ander voordeel. Op veel portalen worden dezelfde producten geadverteerd, zodat kortingen of andere voorzieningen verleid moeten worden. Zorg er altijd voor dat de portokosten inbegrepen zijn, anders kunnen vermeende kortingen alleen maar een droom zijn.

Zodra de beslissing is genomen en op de aankoopbevestigingsknop is gedrukt, fladdert de geselecteerde kleur uit eigen beweging het huis in. Vermoeiend slepen behoort tot het verleden. Zelfs als je per ongeluk de verkeerde kleur hebt gekozen, is dat geen probleem. Met het 14-daagse retourbeleid staat u als koper aan de veilige kant. U kunt dan eenvoudigweg de goederen terugsturen en het geld gecrediteerd of teruggestort krijgen. Dus denk geen twee keer na voordat je beslist of de aankomende renovatie moet worden uitgevoerd of niet. Ga gewoon aan de slag, hoe sneller je klaar bent.

Op basis van de verschillende basiskleurentest is vastgesteld dat drie belangrijke stappen elkaar moeten ontmoeten.

Schoonmaken

Het is het beste om de basis te reinigen met een hogedrukreiniger voordat u gaat schilderen. Dit zal alle vuil en vlekken grondig verwijderen. Het moet dan wel goed drogen, zodat het volgende proces goed kan doordringen.

Primer

Een primer zorgt voor een gelijkmatige absorptie. De verf kan dan later gelijkmatig hechten en houdt goed vast aan het gips. Het gips moet dan ook goed drogen.

Verf

Sommige kleuren kunnen een beetje worden verdund, wat het werkproces wat makkelijker maakt. In de meeste gevallen moet de verf twee keer worden aangebracht.

Nu wensen we je veel plezier op het werk en een goede Succes!

Toepassingsgebied van de basisverf?

Zoals reeds beschreven, dienen basisverven als beschermende coatings voor gebouwen en dus als zware en elastische verven. Dit is het resultaat van de samenstelling van de kunstharsverven en de acrylemulsies. De basisverf moet dienen voor de basis van een gebouw. Zoals gezegd zijn dit gevelverven die op de fundering en in het gebied van de basislijn op de gevel worden aangebracht. Maar ook voor zichtbare muurvlakken in de tuin en op andere gebouwen moeten basisverven worden gebruikt. Het is een soort barrièreverf, die wordt gebruikt als waterbarrièreverf. Basisverven worden ook wel basisverven genoemd en deze verven worden in deze gebieden van gebouwen en huizen gebruikt.

Wat zijn de alternatieven voor een sokkelverf?

Als je vraagt naar alternatieven voor een sokkelverf, zijn er wel bitumencoatings voor sokkels, maar die zijn niet overtuigend qua kleur en visuele indruk. Deze alternatieven vervullen de taken van bescherming tegen het weer en voorkomen dat er water in het metselwerk dringt. Voor sokkelverf is er ook het alternatief van oppervlakteverzegeling met andere bouwmaterialen. Op zich zijn er geen alternatieven voor deze speciale verven met de taak om de sokkel van een huis te beschermen en te versieren.

Welke fabrikanten van sokkelverf zijn er?

Bijna alle bekende fabrikanten van verven en in het bijzonder gevelverven bieden producten in deze categorie aan in de Skirting Paint Test. De basisverf wordt aangeboden door Pufas, Consolan en andere fabrikanten zoals Brillux of Wilkens. Deze fabrikanten worden als voorbeeld genoemd en er is een zeer groot aantal producten die door doe-het-zelfwinkels als No Name producten worden aangeboden tegen bijzonder gunstige prijzen. Het doel van de basisverf is duidelijk zichtbaar als verf in het gebied van de onderste gevel van een huis en de De fabrikanten zijn identiek aan de namen van de fabrikanten van gevelverf. Zo verschijnen merken als CAPAROL, Alpina en Remmers in de Base Colour Test. Deze fabrikanten leveren zeer betrouwbare en hoogwaardige producten in deze categorie.

Innovaties op het gebied van basisverf?

Innovaties in de sector van de sokkelverven zijn onder andere effectverven en gekleurde sokkelpleisters als coating. Deze innovaties zijn ook zeer eenvoudig aan te brengen, maar bieden de uitstraling van een perfecte verf met de visuele indruk van een gepleisterd oppervlak. De fabrikanten hebben ook innovaties en verbeteringen aangebracht in de samenstelling van de kunsthars en acryl-emulsies. De producten die in deze categorie worden aangeboden zijn nu duurzamer en efficiënter in termen van dekking, dekking en duurzaamheid.

Voordelen bij het kopen van een basisverf op het internet?

Het kopen van een basisverf op het internet levert al voordelen op bij de keuze van de verschillende producten. Hier heeft de potentiële klant alle producten in vergelijking en overzicht. U vindt er ook bijzonder efficiënte coatings en vooral nieuwe innovatieve producten die perfect voldoen aan alle eisen. De aankoop op het internet bespaart het tijdrovende zoeken in de bouwmarkt, de reis en het gewenste product zijn hier beschikbaar tegen de beste prijs en als een voortdurend beschikbaar aanbod. De levering is betrouwbaar en veilig aan uw huis en deze selectie van basiskleur in de test kan geen klassieke aanbieding van een verfwinkel of uw huisverbetering winkel bieden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een sokkelverf?

Het uiterlijk van een basiskleur is niet het echte criterium bij de aankoop, zelfs de laagste prijs mag niet het belangrijkste criterium zijn bij de aankoop van een basiskleur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze inkten ook een visueel effect hebben, maar de samenstelling en de kleurbedekkende eigenschappen zijn op zich al een totaalbeeld voor de beslissing om te kopen. Man kan vertrouwen op de naam van een product bij de aankoop van deze kleuren en de bekende fabrikanten bieden de beste producten van dit type in de test aan. Zoals gezegd zijn dit gevelbekledingen met een waterafstotende functie. Vergelijkingen zijn belangrijk en de test laat precies zien hoe een sokkelverf in zijn samenstelling het sokkelmetselwerk en de muur optimaal beschermt. Controleer hier ook de prijs en let op de opbrengst van de verf. Dit zijn belangrijke factoren die de beslissing om te kopen voor elke geïnteresseerde partij gemakkelijker maken.

Nuttige accessoires voor sokkelverf?

Borstels, verfrollers, roermiddelen, folies en plakband zijn nuttige accessoires bij het werken met gevelverf. Oplosmiddelen voor het verwijderen van verfresten worden in dit deel van de test ook als toebehoren vermeld. Beschermende kleding en handschoenen, evenals een veiligheidsbril en ademhalingsmaskers worden hier als accessoires genoemd. Wie deze verf wil gebruiken, moet deze accessoires tegelijkertijd via het internet bestellen.