Benzinedrukreiniger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Benzinedrukreiniger

Een benzine-hogedrukreiniger is een uitstekende aanwinst, zeker als de plaats van gebruik niet kan worden voorzien van elektriciteit.

In principe wordt een benzinehogedrukreiniger, als hij eenmaal in het huishouden is, een apparaat waar men niet meer zonder wil. Want de toepassing is veelzijdig en de resultaten zijn uitstekend. Bovenal is de tijdsbesparing een uiterst positief neveneffect. Al is het maar de weg van huis naar de volgende wasstraat om veel geld te betalen voor hogedrukreiniging. Dit en nog veel meer kan comfortabel gedaan worden met een hogedrukreiniger.

Op eenvoudige paden, het huiselijke terras en de muren wordt in de loop van enkele weken een grote verscheidenheid aan groene bekledingen gevormd, door een grote verscheidenheid aan weerszones, vooral warm en vochtig. Regelmatige reiniging is daarom essentieel. Dit gebeurt meestal moeizaam met de hand. Schrapers en ruitenwissers worden gebruikt om te werken tot de handen gloeien. Om alles goed schoon te maken, gaan er snel een paar dagen voorbij in een normaal huishouden.
Met een hogedrukreiniger kunt u uw handen gemakkelijk en vooral zeer snel reinigen.

Bovendien kan met deze apparaten elke buis zeer eenvoudig worden gereinigd en is het dakgootsysteem ook snel van alle puin bevrijd. Een hogedrukreiniger is daarom veelzijdig inzetbaar. De gebruikte technologie is ook een echte high-tech!

De motor produceert een luchtdruk die altijd bar wordt genoemd. Veel huishoudelijke apparaten hebben een tank op het apparaat voor het vullen van water. Apparaten, meestal in de professionele sector, hebben een aansluiting, de meeste ¾ inch, die kan worden aangesloten op de drinkwatervoorziening door middel van een slangaansluiting. Hogedrukreinigers genereren dan een druk van 15 tot 1000 bar. Een goede zuigerpomp is nodig om deze drukken te bereiken.
De waterstraal die dan ontstaat is extreem hard. Hierdoor kan het vuil met uiterste precisie worden verwijderd.

Er zijn reinigingsmiddelen waar een reinigingsmiddel aan toegevoegd kan worden.
In de horeca, met name in kantinekeukens, worden al geruime tijd hogedrukreinigers gebruikt. Natuurlijk kunnen de plaatsen van toepassing absoluut willekeurig worden gekozen. Met uitzondering van de watergevoelige zones zijn er geen beperkingen.

Als men een eerste overzicht krijgt van de beschikbare apparaten, zal men al snel merken: het verschil tussen de verschillende modellen is meestal de druk en de bijgeleverde accessoires. En de watertemperatuur indien nodig. Sommige apparaten verwarmen het water met een ingebouwde brander. Natuurlijk kan er ook warm water in een tank worden gevuld, indien beschikbaar. Hier moet echter wel de maximale vultemperatuur in acht worden genomen, maar deze wordt altijd door de fabrikant aangegeven.

Koudwaterhogedrukreinigers zijn de goedkopere versie en komen vooral voor in particuliere huishoudens. In de meeste gevallen zijn deze apparaten ook volledig toereikend voor het conventionele vuil in de particuliere sector. Alles wat tot nu toe is vermeld, geldt zowel voor apparaten met stroomvoorziening als voor benzinemotoren. We zullen hier nu meer in detail op ingaan.

Voor zover u denkt aan een benzineaangedreven hogedrukreiniger is het grote voordeel dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de stroomvoorziening.

Ongeacht waar het volgende gebruik is gepland, hoeft u zich geen zorgen te maken over te korte verlengkabels. meer – natuurlijk alleen als de watervoorziening ook gegarandeerd is.

Dus ofwel is de slang lang genoeg voor de toevoer, ofwel is de tank voldoende gedimensioneerd om zelfvoorzienend te werken.
Het voordeel, dat meestal leidt tot de aanschaf van een benzinedrukreiniger, is echter meestal de betere prestatie.
200 bar of meer is meestal meer normaal dan uitzondering met deze hogedrukreinigers,
Dit betekent dat het veel efficiënter is dan conventionele, op stroom werkende apparaten. Omdat de betere reinigingsprestaties ook een besparing op dure reinigingsmiddelen opleveren, heeft het gebruik ook een financiële impact. Op dit punt moet echter ook worden gezegd dat het belangrijk is om te letten op waar de toepassing plaatsvindt, want de kracht van 200 bar is enorm en kan soms destructief zijn.

Het voordeel is dus grotendeels duidelijk:

  • Zelfvoorzienend gebruik
  • meer vermogen
  • Besparingspotentieel

Onze Top 10 – Benzine hogedrukreiniger

Het pure voordeel van een benzine-hogedrukreiniger heeft ook het vreemde nadeel dat bij voorbaat moet worden overwogen.
Een benzinemotor is vele malen luider dan een elektromotor. Vooral als het gebruik is gepland op plaatsen waar ook andere mensen aanwezig zijn, moet dit punt in overweging worden genomen. Daarnaast is er natuurlijk de geur van de verbranding die niet altijd aangenaam is voor de mensen in de omgeving, maar ook voor jezelf. Ook belangrijk: het gebruik in gesloten ruimtes zoals de garage kan gevaarlijk zijn als er niet voldoende ventilatie is.

De grootte van het apparaat kan ook een probleem worden. Logischerwijs heeft de verbrandingsmotor ook ruimte nodig. Daarom is een benzine aangedreven hogedrukreiniger niet zo gemakkelijk op te slaan als een elektrische.
Aangezien het probleem van de ongeschiktheid een bekend probleem is, worden deze apparaten meestal al op wagens gemonteerd.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe reiniger volledig kan worden gebruikt, zijn er talloze accessoires beschikbaar. We zullen op een aantal van hen nader ingaan.

De aanduiding van de verschillende fabrikanten:
Vario-Power jetpijp, hogedruklans, Vario-Jet-spuitlans of ook Tornado-mondstuk en nog veel meer.
De geperste waterstraal komt uit een horizontale sproeier. Hierdoor kan een groot oppervlak zeer nauwkeurig worden verwerkt. De vlakstraalsproeier wordt meestal gebruikt voor de volgende reinigingswerkzaamheden:
Motorreiniging, bestrating, gevels, autoruiten

De aanduiding van de verschillende fabrikanten:
rotormondstuk, hogedruklans, vuilklopper, … en nog veel meer.
Het opzetstuk wordt gebruikt om vastzittend vuil en mos op straatplaten op het terras of in de tuin te verwijderen met behulp van een krachtige vlekstraal. Omdat het slechts ca. 8 mm meet, draait de sproeier en wordt de oppervlakte vergroot.
Geschikt voor: Regengoten, opritten, bestratingsplaten
niet ideaal geschikt voor: gevels, tuinmeubilair
volledig ongeschikt voor: motorfietsen, campers, auto’s, gelakte oppervlakken waar de verf op moet blijven staan

De aanduiding van de verschillende fabrikanten:
terrasreiniger, oppervlaktereiniger
Dit aanbouwdeel is zeer geschikt voor grotere oppervlakken (opritten en dergelijke). Een in de sproeikop ingebouwde propeller zorgt voor een breed reinigingseffect. Aangezien het hoofd ook een beschermkap heeft, spuit het water niet in alle richtingen.
Geschikt: Tuin, terras, opritten
ongeschikt: ongelijkmatige oppervlakken zoals auto’s of dergelijke

De klassieker href=“https://maxlocal.nl/autowaschbuerste-test/“> Wasborstels mogen natuurlijk niet ontbreken. Het borstelhulpstuk wordt continu voorzien van water en is daarom geschikt voor het reinigen van alle soorten oppervlakken. Deze borstels worden met name gebruikt voor het reinigen van het voertuig.
Er zijn nog steeds verschillen in de ontwerpen. Deze borstels zijn plat verkrijgbaar zoals in de wasstraat of met ronde, roterende opzetstukken.

Een benzinedrukreiniger is heel anders dan een elektrisch aangedreven reiniger. Het beoogde gebruik maakt het verschil. Want het grootste voordeel van benzineaangedreven schoonmakers is de kracht in geld. Er zijn nauwelijks grenzen aan de top. Ook de zelfvoorzienende toepassingsmogelijkheden zijn opmerkelijk. De niet al te compacte constructie kan echter achteraf worden uitgevoerd. Het is des te belangrijker om rekening te houden met de plaats van gebruik van een benzinemotor vanwege de geluids- en geurhinder. Als de beslissing wordt genomen om een benzinehogedrukreiniger te kopen, is deze hulp onmisbaar in het dagelijks leven.