Bijtindicator

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bijtindicator

Bijtindicator – Alles wat je moet weten

De klassieke variant van de bijtindicator is de vlotter. Deze bestaat voornamelijk uit hout of kunststof. De drijver is direct aan de lijn van de hengel bevestigd en ligt op het wateroppervlak. Het is heel duidelijk te zien wanneer een vis aan het lokaas zit.
De palingklok is een andere mogelijkheid. Dit is een akoestische beetmelder. Wanneer een vis aan de haak is, begint de aangebouwde bel te rinkelen. Het wordt op het meest gevoelige punt op de stang geplaatst.
Een andere variant zijn de bochtlampen. Ze zijn aan de voorkant van de stang bevestigd als beetmelders. Alle bewegingen van de hengel zijn zichtbaar door het uitgestraalde licht.
De meest populaire variant van bijtknipperlichten zijn de elektrische bijtknipperlichten.

Bij het vissen wordt een bijtindicator gebruikt. Het maakt gebruik van een pieptoon om een hapje op de stang aan te geven. De beetmelder is bevestigd aan de stanghouder. Een groef waarin de gespannen hoofdlijn is aangebracht zorgt voor direct contact met de stang en zelfs de geringste beweging kan worden gedetecteerd. Zodra een vis het aas pakt, klinkt de signaaltoon. Dankzij een ingebouwde LED is de beetmelder ook handig bij het vissen in het donker.

De beetmelder wordt meestal op een stang of geslepen speer geschroefd. Het apparaat wordt gevoed door batterijen. De hengel wordt dan in de bijtindicator geplaatst met het juiste punt. De vislijn loopt nu door de groef van het apparaat en er is contact met een Op deze manier kan de bijtindicator een akoestisch signaal en een lampje geven om de visser te waarschuwen voor bijt. De vissen zijn niet bang voor deze methode.

Onze Top 10 – Bijtindicatoren

Een goede bite indicator zou goed moeten presteren in een bite indicator test in termen van kwaliteit, betrouwbaarheid, werking, bereik en prijs/prestatie verhouding. Wat de kwaliteit betreft, is vooral het vakmanschap van de afzonderlijke onderdelen van belang. Om het apparaat geschikt te maken voor dagelijks gebruik, moet ervoor worden gezorgd dat het apparaat waterdicht is en dat de onderdelen niet gaan wiebelen ondanks langdurig gebruik.
Betrouwbaarheid is wat een goede beetindicator is. Het moet dus niet direct alarm slaan bij kleine waterstromen. Er zijn echter ook apparaten die helemaal niet reageren. Bijtindicatoren met instelbare gevoeligheid bieden hier een voordeel.
Een eenvoudige bediening van de beetmelder is een ander punt. Het moet mogelijk zijn om het apparaat intuïtief en snel in te stellen en te bedienen.
Belangrijk voor een goede beetmelder is het bereik. Als het apparaat slechts een klein bereik heeft, wordt de visser niet op de hoogte gebracht van beten als hij te ver weg is.
Het is belangrijk dat de beetmelder wordt getest met het oog op het latere gebruik ervan.

Bijtindicatoren worden vooral gebruikt voor bodemvisserij, nachtvisserij en vissen in stromend water.
Bij de bodemvisserij worden vaak vissen als snoek en snoekbaars in de buurt van de bodem aangetroffen. Zonder bijtindicatoren kunnen beten gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Bovendien zijn deze roofvissen in staat om de hele hengel in het water te trekken. De beetmelder stelt de visser in staat om de beet tijdig en snel te herkennen. handel.
De beetmelder is ook een voordeel bij het nachtvissen. De bijgevoegde LED maakt het gemakkelijk om een beet te detecteren en de visser kan de vis snel uit het water trekken.

De beste alternatieven voor een beetmelder zijn het menselijk oog en de vinger. Met het oog zijn de bewegingen op de hengel en op het wateroppervlak direct zichtbaar. Deze methode vereist echter een hoge mate van concentratie en er moet voortdurend aandacht worden besteed aan het water en de staaf.
Als alternatief kan de vinger worden gebruikt. Dit wordt beschouwd als de meest gevoelige bijtindicator van allemaal. Vooral bij het vissen op de bodem zijn zelfs de kleinste bewegingen te voelen. Deze methode is echter zeer vermoeiend op de lange termijn.

Voor bijtknipperlichten, met name de elektrische versie, zijn er veel fabrikanten in Duitsland. Er zijn veel bite indicator tests op het internet, die de beste modellen presenteren.
Anakonda Carp is gespecialiseerd in bijtindicatoren voor het vissen op karper. Delkim daarentegen biedt een breed scala aan verschillende apparaten. Een andere fabrikant is Fox Outdoor. Hier vindt u ook radio bite indicators. Fox Rage biedt een groot assortiment voor roofvissers. De fabrikanten TFGear, Angel Berger, Behr Angelsport, DAM en Fubite hebben elk een enorme selectie van verschillende beetindicatoren die op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt.

Een belangrijke innovatie op het gebied van bijtindicatoren is de voortdurende verbetering van de gevoeligheid. Zo kan de gevoeligheid van nieuwere modellen al individueel worden geregeld en aangepast. Bovendien zijn veel, maar niet alle, apparaten waterdicht. Dit betekent dat de beetmelders ook in de regen kunnen worden gebruikt. De weergave van de batterijstatus is ook een nieuwe functie die sommige apparaten al aanbieden. Veel fabrikanten vertrouwen op LED’s voor nieuwere modellen, die in verschillende kleuren kunnen schitteren. U kunt dus voor elke hengel één kleur kiezen. Dit maakt het makkelijker om snel te reageren op de beet.

Een eindeloze selectie van beetmerken is toegankelijk bij online aankopen. Soms zijn er ook oudere modellen te vinden op het internet, waar ze tegen een zeer lage prijs te koop zijn. Over het algemeen zijn de prijzen voor hapjesindicatoren op het internet lager dan in de buurtwinkel. Een ander voordeel is dat de prijzen over het algemeen sneller en gemakkelijker kunnen worden vergeleken. Persoonlijk advies is niet beschikbaar op het internet, maar de meeste winkels hebben een zeer goede klantenservice via telefoon en e-mail. Klantenreviews kunnen ook gebruikt worden om een indruk te krijgen van verschillende modellen. Bite indicator tests zijn ook nuttig, want de beste modellen staan hier vermeld.

Bij de aankoop van een beetmelder moet u ervoor zorgen dat het model minstens één LED heeft. De meeste elektrische beetmelders hebben er een. Sommige apparaten kunnen zelfs in meerdere kleuren oplichten. Bijzonder aan te bevelen zijn modellen die naast de LED’s ook een nachtlampje hebben.
Er moet ook een volumefunctie zijn. Zo kan het volume van de signaaltoon individueel worden geregeld. Het maakt het mogelijk om het geluid goed te horen zonder de vissen tegelijkertijd bang te maken.
Een ander aspect is de radiofunctie. Hier heeft de beetmelder een geïntegreerd radiosysteem. Als een vis bijt, wordt dit door de detector geregistreerd en wordt het alarm rechtstreeks naar de ontvanger gestuurd via de radio.

Elektrische beetmelders worden gebruikt door Vaak aangeboden als set in visserswinkels. Hier ontvangt de koper drie radio bite indicators inclusief de radio.
Belangrijk voor het gebruik van een elektrische beetmelder is ook een Rod Pod. Dit is nodig omdat het apparaat direct op de stanghouder wordt geschroefd. Als alternatief kunnen ook bankstokken worden gebruikt om de apparaten te bevestigen.