Bloemmeststof

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bloemmeststof

De beste bloemenmeststoffen 2022 in vergelijking

Bloemen en planten hebben in het algemeen extra voedingsstoffen nodig naast warmte, lucht, licht en water. Dit zijn mineralen die nodig zijn om de ontwikkeling en groei van de bloemen te ondersteunen. Dergelijke voedingsstoffen zijn vaak niet beschikbaar in de bodem in een gemakkelijk te gebruiken hoeveelheid en vorm. De aanvoer van dergelijke voedingsstoffen in de vorm van bloemenmeststoffen maakt het mogelijk om de ontbrekende voedingsstoffen te vervangen.

Elke bloemmeststof heeft andere eigenschappen. Als het een vloeibare meststof is, dringt deze direct door in de grond rond de bloemen en werkt dan relatief snel. Als het daarentegen een langzaam werkende meststof is, zal het effect daar pas in een later stadium zichtbaar worden.

Onze Top 10 – Bloemmeststof aanbeveling

Het belangrijkste toepassingsgebied voor bloemmeststoffen zijn bloembedden of enkele bloemplanten, maar ook bloemenconcepten, die zich op balkons en terrassen bevinden.

De mengverhouding is bepalend voor de bloemmeststof. Hier worden fosfor, stikstof en kalium proportioneel gebruikt. Te weinig stikstof is mede verantwoordelijk voor het feit dat de bloemen relatief klein blijven. Dit is ook te wijten aan het feit dat het voor de groei benodigde groene pigment niet in voldoende hoeveelheden wordt gevormd. Kalium is ook nodig om de plantenstofwisseling te stimuleren. Met behulp van kalium worden de celwanden versterkt. Maar ook kalk, sporenelementen en magnesium zijn nodig voor het kweken van de bloemen is een belangrijk onderdeel. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij de bloemmestproef.

Alternatieven zijn organische meststoffen zoals hoornschilfers, compost of mest. Deze meststoffen bestaan uit organisch (plantaardig of dierlijk) afval en zijn bovendien milieuvriendelijker. Het kunnen ook zuivere stikstof of stikstofrijke meststoffen zijn. Dergelijke meststoffen zijn niet direct beschikbaar voor bloeiende planten, maar moeten eerst worden afgebroken met behulp van micro-organismen. Hoe meer voorbereidend werk de micro-organismen (hoe grover de meststof) moeten doen, hoe langer het duurt voordat de micro-organismen beschikbaar zijn voor de bloemplanten. Deze grove meststof moet daarom in de maanden oktober of november, dat wil zeggen in het najaar, worden toegediend.

De merken Substral en Wuxal zijn fabrikanten die in geen enkele bloemmeststoftest mogen ontbreken. De Keyzers bloemenmeststof is ook een goede keuze.

Daarnaast bieden de bedrijven Oscorna (heeft al vele milieuprijzen gewonnen), Mairol (heeft een grote expertise) en Compo (staat ook hoog aangeschreven bij veel bloemenliefhebbers) ook goede producten op dit gebied.

De bovengenoemde fabrikanten proberen altijd hun producten te verfijnen om de groei van de bloemen te bevorderen.

Als u bloemenmeststoffen bestelt op het internet, bespaart u zich de reis naar de bloemist of bloemenmarkt. Er zijn ook een groot aantal bloemmeststoftestevaluaties die in detail aangeven welke meststof van goede kwaliteit is.

Woraufachten bij aankoop van een bloemenmeststof?

De voordelen
Als u bloeiende planten koopt voor het balkon of de tuin, zijn ze alleen voorzien van een hanteerbare hoeveelheid meststof door de grond die daar ook aanwezig is. Dit is snel opgebruikt en extra bemesting is nodig om ervoor te zorgen dat de planten en bloemen goed gedijen. Bij de aankoop moet u ervoor zorgen dat u een merkproduct met hoge voordelen gebruikt.

Houdbaarheid
Als een vloeibare bloemenmeststof wordt geopend, moet het mogelijk zijn om deze tot 3 jaar na opening te gebruiken. De fles moet echter altijd weer goed gesloten zijn. De fles mag ook niet worden blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Let daarom op de duurzaamheid.

Als er zich dan kleine schilfers of kristallen vormen, kunnen deze door krachtig schudden weer worden losgelaten.

In sommige gevallen worden grotere hoeveelheden bloemenmeststoffen afgevuld in een bus, die dan ook een bijbehorende vulopening heeft.