Blootstellingsmeter

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Blootstellingsmeter

Blootstellingsmeter

Een lichtmeter is zeer nuttig, maar bijna niemand weet van het bestaan ervan. In deze lichtmetertest is er niet alleen informatie over wat het is, maar ook over andere belangrijke details.

Wat is een lichtmeter?

Een lichtmeter is een apparaat dat in de fotografie wordt gebruikt om te meten hoe helder het onderwerp is, zodat u de belichting, het diafragma en de sluitertijd kunt berekenen. Het is beschikbaar als een stand-alone apparaat of als onderdeel van camera’s.

Eisen aan een goede lichtmeter

Een goede lichtmeter moet een kleurgecorrigeerde fotodiode bevatten, evenals een meetwaardegeheugen (het meetbereik moet minimaal de lichtwaarde -4 bereiken). Bovendien moeten alle lenzen zonder veel moeite verstelbaar zijn, maar natuurlijk niet te gemakkelijk, omdat ze niet mogen bewegen als je ze per ongeluk aanraakt. Bovendien moeten calottes dringend worden ontworpen als schuifregelaars op de lichtmeter, anders gaan ze heel gemakkelijk verloren.

Toepassingsgebied van de lichtmeters

Belichtingsmeters worden al sinds de negentiende eeuw gebruikt om de lichtintensiteit van het onderwerp te meten en zijn vooral nuttig bij het maken van foto’s in het donker.

Onze Top 10 – Belichtingsmeters

Zijn er alternatieven voor lichtmeters? Zo ja, welke?

Elke camera heeft een ingebouwde lichtmeter en een ingebouwde flitser, maar geen van de geweldige functies zijn zeer krachtig, zodat u externe flitsers kunt instellen. Deze kunnen aan de camera worden bevestigd of naar een andere locatie worden verplaatst om het onderwerp te belichten.

De Fabrikant van belichtingsmeters

In de lichtmetertest zijn er veel verschillende fabrikanten van deze fascinerende apparaten. Een daarvan is bijvoorbeeld het bedrijf Gossen, dat enkele modellen heeft. Een ander bedrijf is Sekonic, dat al verschillende modellen heeft uitgebracht.

Innovaties op het gebied van lichtmeters

Sinds kort is er een veel goedkoper type lichtmeter beschikbaar, namelijk de lichtmeter-apps. Deze apps doen hetzelfde werk als gewone lichtmeters, behalve dat ze op de smartphone staan en veel goedkoper zijn.

Voordelen van het kopen van een lichtmeter op het internet

Als u belichtingsmeters op het internet koopt, heeft u het voordeel dat ze meestal goedkoper zijn en toch een goede kwaliteit hebben. Zo bespaar je veel geld en heb je nog steeds een zeer hoogwaardig apparaat.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een apparaat?

Het apparaat moet van hoge kwaliteit zijn en moet absoluut voldoen aan de eisen die in de lichtmetertest hierboven zijn vermeld. Als u een lichtmeter op het internet koopt, is het raadzaam om een apparaat te bestellen dat ten minste één beoordeling heeft, omdat u anders niets van het apparaat of de fabrikant weet. Op deze manier is men gewoon aan de veilige kant en heeft men niet zomaar geld uit het raam gegooid zonder iets te hebben ontvangen.

Nuttige accessoires voor de lichtmeters

Er zijn niet veel accessoires voor lichtmeters, maar er zijn twee zeer praktische dingen die hier worden gepresenteerd in deze tekst over lichtmeters. De eerste is een externe lader voor lichtmeters. Dit is gewoon super handig, want als mensen foto’s maken, vergeten ze snel de tijd en hoe langer het apparaat wordt gebruikt, hoe minder de batterij nog over is. Dus je hebt het probleem opgelost en na een korte tijd kun je verder schieten. Er zijn ook zeer effectieve beschermhoezen voor de gevoelige apparatuur. Deze mouwen beschermen het tegen het breken of het ontvangen van kleine krassen. En je kunt nooit te voorzichtig zijn met de dure, gevoelige apparaten, want je wilt het toch zo lang mogelijk gebruiken.