Blu Ray-speler

Panasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D ZwartHarman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart
LinkPanasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D Zwart*Harman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BEVersand nach: NL, BE
Preis € 62,56
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 475,17
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Panasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D Zwart
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 62,56
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Harman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 475,17
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Blu Ray-speler

Wat is een Blu Ray Player?

De Blu Ray spelers die we u in deze Blu Ray Player Test willen voorstellen zijn spelers die als een dvd-speler op uw TV-toestel kunnen worden aangesloten om films op Blu Ray-discs te bekijken.

Hoe werkt een Blu Ray Player

De Blu Ray spelers waarover we in deze Blu Ray Player Test rapporteren zijn in principe vergelijkbaar met de beschikbare standalone DVD-spelers, die gebruikt kunnen worden om DVD’s te bekijken op uw eigen TV-toestel. Het verschil is dat zogenaamde Blu Ray-discs kunnen worden afgespeeld op een Blu Ray-speler, die een betere afspeelkwaliteit beloven.

Toepassingsgebieden van een Blu Ray Player

Blu Ray-spelers worden meestal gebruikt op de TV in uw woonkamer om films te kijken. Daar beloven ze de gebruiker een beduidend betere beeldkwaliteit van de films dan bij het afspelen van een standaard dvd.

Wie heeft er een Blu Ray Player nodig?

Het kopen van een Blu Ray Player is vooral geschikt voor gebruikers die veel belang hechten aan de best mogelijke afspeelkwaliteit van films die ze op hun eigen tv-toestel bekijken. Een Blu Ray speler is vooral geschikt voor diegenen die een moderne HD of 4K TV in hun woonkamer hebben, want dan is de beeldkwaliteit van een Blu Ray film bijzonder effectief.

Welke soorten Blu Ray spelers zijn er?

lang=“zxx“> Zoals DVD-spelers zijn ook Blu Ray-spelers in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarvan de goedkoopste nu ook voor de gewone consument betaalbaar zijn. Deze zijn echter alleen geschikt voor het spelen van films en daarom kopen veel gebruikers een console als alternatief voor een eenvoudige Blu Ray speler, waarmee ze ook spelletjes kunnen spelen op hun TV-toestel.

Onze Top 10 – Blu Ray Player

Nr. 1
Panasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D Zwart
Kundenbewertungen
Panasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D Zwart*

Panasonic DMP-BDT167EF DVD/Blu-ray-speler Blu-Ray speler 3D Zwart

Dit product heeft beschadigingen of gebruikssporen: Geen handleiding beschikbaar, Meerdere krassen of vlekken op boven of voorkant., Een of meer krassen of vlekken op de achterkant, zijkant of onderkant., De verpakking is geopend en beschadigd. Dit product...

 Preis: € 62,56 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Harman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart
Kundenbewertungen
Harman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart*

Harman Kardon BDS 280 - 2.1 AV-receiver met blu-ray-speler - Zwart

Dit product heeft beschadigingen of gebruikssporen: Meerdere krassen of vlekken op boven of voorkant., Een of meer krassen of vlekken op de achterkant, zijkant of onderkant en accessoire(s)., De originele verpakking is vervangen. Dit product is geinspecte...

 Preis: € 475,17 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Toepassingsgebied van de Blu Ray Player

Het belangrijkste toepassingsgebied van een Blu Ray Player is meestal de TV in de woonkamer of een andere kamer. Om Blu Ray-films op een computer af te spelen, hebben gebruikers echter speciale Blu Ray-schijven tot hun beschikking, zodat ze geen externe speler nodig hebben voor dit doel. En zelfs in de laptops van sommige fabrikanten worden Blu Ray schijven nu steeds vaker gebruikt.

Vereisten voor een goede Blu Ray speler

De belangrijkste eis van een goede Blu Ray speler is dat hij in staat is om de films die erop worden afgespeeld op het TV-toestel in de hoogst mogelijke kwaliteit af te spelen. De kwaliteit moet minstens Full-HD zijn en in het beste geval zelfs 4K-Ultra-HD om de best mogelijke beeldkwaliteit op uw eigen TV te bereiken.

Voor- en nadelen van een Blu Ray Player

Voordelen:
Het grootste voordeel van een Blu Ray speler is dat deze apparaten in staat zijn om films af te spelen op moderne tv-toestellen met een veel betere beeldkwaliteit dan een dvd-speler. De beeldkwaliteit op de nieuwste generatie TV’s kan zelfs 4K-Ultra HD zijn op zijn best.

en zorgen zo voor haarscherpe beelden en heldere, levendige kleuren. In combinatie met een hoogwaardig surroundsysteem is de volgende filmavond bijna een bezoek aan de bioscoop.

Nadelen:
Een nadeel van een Blu Ray speler is dat deze niet alleen verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de getoonde film op de TV. Dit is ook afhankelijk van het TV-toestel dat de gebruiker gebruikt. En als het niet tenminste een Full-HD capabel model is, zal men vaak geen grote verschillen zien met de kwaliteit van een DVD.

Waar moet ik op letten als ik een Blu Ray speler koop?

Bij de aankoop van een Blu Ray-speler moet men vooral letten op welke formaten deze speler ondersteunt en van welke bronnen de films op het apparaat kunnen worden afgespeeld. Want naast Blu Ray-discs spelen veel apparaten ook dvd’s en andere videoformaten af, zelfs vanaf een USB-stick of zelfs via het thuisnetwerk. Bovendien zijn Blu Ray-spelers nu verkrijgbaar bij enkele fabrikanten, die een ingebouwde harde schijf hebben. Op deze spelers kunnen films worden opgenomen en vervolgens afgespeeld, waarbij de kwaliteit altijd overeenkomt met de uitzendkwaliteit.

Innovaties op het gebied van Blu Ray spelers

Tot de grootste innovaties op het gebied van Blu Ray-spelers behoren zowel apparaten die films in 4K Ultra HD kunnen afspelen als apparaten die een ingebouwde harde schijf hebben. Bovendien installeren sommige fabrikanten nu hele geluidsversterkers rechtstreeks in hun Blu Ray-spelers en kunnen steeds meer apparaten ook op hun eigen netwerk worden aangesloten en videobestanden op de TV afspelen.

Welke Blu Ray Player fabrikanten zijn er?

Onder de fabrikanten die hun eigen Blu Ray spelers in hun assortiment hebben zijn Sony, Samsung, LG of Panasonic. Deze bieden hun klanten een grote keuze aan Blu Ray spelersmodellen in verschillende prijsklassen.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van Blu Ray spelers

De twee elektronicagiganten Samsung en Sony behoren ongetwijfeld tot de toonaangevende fabrikanten op het gebied van Blu Ray-spelers, waarbij Sony ook het voordeel heeft dat zijn eigen Playstation 4 spelconsole ook in staat is om Blu Ray-films te spelen. Zo richt Sony zich niet alleen op de belangrijkste doelgroep, maar ook op de groep gamers, wat zeker geen nadeel is als het gaat om de distributie van de eigen Blu Ray spelers.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn Blu Ray Player het beste kopen?

De beste plek om vandaag de dag een Blu Ray speler te kopen is ongetwijfeld het internet, als je tenminste weet wat je van het apparaat verwacht. Anders kan men ook vooraf advies inwinnen in een van de elektronicamarkten, die meestal ook een aantal Blu Ray-spelers lokaal aanbieden, en zich overtuigen van de beeldkwaliteit. Maar achteraf moet men het apparaat nog steeds in het internet kopen, want meestal betaalt men hier een duidelijk goedkopere prijs.

Wetenswaardigheden & gids voor de Blu Ray Player

Het verhaal:
De introductie van de Blu Ray technologie werd al in februari 2002 besloten door de bedrijven Panasonic, Pioneer, Philips, Sony, Thomson, LG, Hitachi, Sharp en Samsung. In de loop van de tijd hebben vele andere grote spelers zoals Apple, Dell of Acer zich aangesloten bij deze

Bewegungan en in februari 2008 won het formaat de strijd tegen de HD-DVD technologie.

Cijfers, data, feiten:
Ondanks de dalende prijzen van spelers en films en de stijgende verkoopcijfers van afspeelapparatuur wordt tot nu toe slechts ongeveer 30 % van alle films op Blu Ray-discs verkocht. Zo wordt zelfs vandaag de dag, 12 jaar na de introductie van de Blu Ray technologie, het grootste deel van alle filmverkopen nog steeds op klassieke dvd’s gemaakt.

Prijzen: hoeveel kosten Blu Ray spelers?
De kosten van een Blu Ray Player zijn in de loop van de tijd aanzienlijk gedaald en daarom zijn deze apparaten nu al verkrijgbaar voor prijzen vanaf 70 euro. Apparaten die in staat zijn om 3D Blu Ray discs of films in 4K Ultra HD af te spelen, kosten nog steeds aanzienlijk meer.

Handige accessoires voor de Blu Ray Player

De meest handige accessoires voor een Blu Ray speler zijn zonder twijfel de Blu Ray discs die nodig zijn om films te bekijken.

Alternatieven voor de Blu Ray Player

Als alternatief voor een klassieke Blu Ray speler zijn de huidige consoles van Sony en Microsoft aan te bevelen, vooral voor gamers. Want op deze consoles kunnen Blu Ray-films ook thuis op de televisie worden afgespeeld.