Bluetooth-muis

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bluetooth-muis

Randapparatuur is vandaag de dag cruciaal en vooral de muis speelt een belangrijke rol. Het is het allerbelangrijkste invoerapparaat op de PC en is vandaag de dag in vele versies beschikbaar. Draadloze systemen zijn bijzonder populair omdat ze een grotere vrijheid mogelijk maken. Met name Bluetooth-muizen zijn hier erg populair, omdat ze nu over het algemeen zonder extra hardware kunnen. De Bluetooth Muis Test zal zich nu richten op deze apparaten en alle vragen voor de geïnteresseerde klant beantwoorden.

Een Bluetooth-muis is een muis die zonder kabel werkt. Het maakt verbinding met de PC via de korte afstand radiobluetooth, die vandaag de dag vooral in laptops, maar ook in veel desktop PC’s beschikbaar is. Vandaag de dag wordt de verbinding meestal tot stand gebracht via de 4.0-standaard. Bluetooth is echter naar beneden toe compatibel, zodat oudere muizen ook met nieuwere pc’s kunnen worden gebruikt. Dit kan echter niet andersom.

Als een PC geen Bluetooth heeft, is er meestal ook een stick beschikbaar. Dit is de ontvanger en de zender, zodat zelfs een apparaat zonder geïntegreerde Bluetooth kan worden uitgerust met zo’n muis. Het bereik van Bluetooth is ongeveer dertig meter, maar muren kunnen deze afstand aanzienlijk verkleinen.

Bij de Bluetooth-Muis-test mogen de eisen die aan een dergelijk apparaat worden gesteld niet worden genegeerd. Dit is echter afhankelijk van het gekozen type muis.

Een eenvoudige kantoormuis hoeft meestal geen hoge bemonsteringsfrequentie te hebben. Hier zijn 300 tot 600 DPI volledig voldoende om een goede werking mogelijk te maken. Hier komt de 5-knopsconfiguratie in beeld, hoewel er ook modellen met meerdere knoppen beschikbaar zijn. Het ontwerp is vaak eenvoudig gehouden en de essentiële functies kunnen worden geconfigureerd via de interne driver in het systeem. Slechts zelden wordt in deze gevallen een speciale driver meegeleverd, waardoor verdere instellingen mogelijk zijn. Bovendien moeten de toetsen gemakkelijk te gebruiken zijn en een goed klikgevoel geven.

Als het een speelmuis is, dan moet de bemonsteringsfrequentie tot 2.000 DPI bedragen. Meestal kan dit worden ingeschakeld met de muis of in de driver om de beste gevoeligheid voor elke toepassing te krijgen. Vaak zijn deze muizen uitgerust met meerdere knoppen, die ook anders kunnen worden toegewezen via de chauffeur. Hierdoor kunnen belangrijke functies voor een spel aan specifieke schakelaars worden toegewezen. Bovendien kan de gevoeligheid van het muiswiel meestal vrij worden aangepast. Gaming muizen komen vaak in een martial design en lijken futuristisch op hun eigen manier. Zo’n muis moet speciale glijbanden hebben, zodat de muis heel gemakkelijk over het oppervlak kan worden bewogen. Gaming muizen moeten zeer licht in de hand zijn en het stroomverbruik is meestal veel hoger dan dat van een kantoormuis. Daarom moeten de modellen worden vergeleken om de meest economische versie te vinden.

Onze Top 10 – Bluetooth muis

De Bluetooth-muis kan op alle gebieden worden gebruikt. In de meeste gevallen worden ze gebruikt om meer vrijheid te krijgen. Daarom worden ze vaak gebruikt waar de werkruimte beperkt is.

Maar deze technologie is ook heel populair bij gamers, omdat de kabel vaak storend is en de bewegingsvrijheid enorm beperkt. Daarom wordt het vooral hier vaak gebruikt.

Maar een Bluetooth-muis wordt ook vaak gebruikt op de weg. Hier geeft het draadloze systeem een grotere vrijheid, omdat de meestal vrij lange kabel niet extra hoeft te worden opgeborgen. Bovendien is het zeer geschikt voor gebruik hier, omdat de batterijen meestal gemakkelijk te vervangen zijn. Omdat het meestal AA- of AAA-versies zijn, zijn ze overal verkrijgbaar.

Een alternatief voor een Bluetooth-muis is de trackball. Dit kan ook worden bediend met de draadloze standaard. Het is echter wel even wennen, want de bewegingen moeten anders worden uitgevoerd dan bij een normale muis. De trackball is bijzonder geschikt voor het maken van concepten of het genereren van animaties. Hier zijn de bewegingen veel fijner, zodat minimale details worden bewerkt.

De grafische tablet is ook een alternatief dat voor dit doel kan worden gebruikt. Hier wordt meestal een pen gebruikt om de inzendingen te maken. Dit systeem is echter ook meer bedoeld voor grafische bewerking, omdat deze modellen vooral in combinatie met een grafisch programma worden gebruikt. Deze systemen staan echter gevoeligere instellingen toe dan een Bluetooth-muis. Deze pennen zijn echter niet geschikt voor continu gebruik voor het surfen.

Een zeer bekende en populaire fabrikant van Bluetooth-muizen is LogiTech. Dit bedrijf heeft vooral naam gemaakt op het gebied van toetsenborden en muizen. De muizen zijn goedkoop, maar bieden een hoge kwaliteit. De verschillende drivers kunnen zeer eenvoudig worden gehouden, maar de high-end systemen kunnen ook met complexe instellingen komen. Vooral de speelmuizen van LogiTech zijn erg populair geworden en bieden een zeer goede speelervaring.

Microsoft biedt ook zijn eigen Bluetooth-muizen aan. Deze zijn meer gericht op kantoorwerk, maar er zijn ook versies die speciaal zijn ontworpen voor gamers. De muizen van Microsoft zijn natuurlijk ontworpen voor hun eigen besturingssysteem en kunnen er het beste mee worden gebruikt. Hier biedt de geïntegreerde driver volledige ondersteuning voor alle functies en updates automatisch. Heel prettig is dat deze muizen over verschillende systemen heen werken en meestal zelfs op een tablet of smartphone met het betreffende besturingssysteem kunnen werken. Maar de muizen kunnen ook met andere systemen worden gebruikt.

Tenslotte kan JETech hier genoemd worden. Deze fabrikant heeft zich gespecialiseerd in speelmuizen en levert uitstekende kwaliteit. De muizen glijden zeer gemakkelijk over het oppervlak en zijn ook zeer eenvoudig te configureren. In de drivers kunnen enorme instellingen worden gemaakt, zodat de betreffende muis volledig kan worden aangepast aan de eigen behoeften. Dit geldt overigens ook voor de kantoorversies, zodat ook hier de touch van een speelgevoel kan ontstaan.

Maar welke innovaties zijn er op het gebied van Bluetooth-muizen? In principe wordt hier alleen het DPI-nummer naar boven geschoven. Er worden echter veel optische veranderingen aangebracht, zodat het ontwerp zich aanpast aan de smaak van de tijd.

Innovaties komen ook steeds weer voor in de Bluetooth-versie, wanneer hier nieuwe standaarden worden vastgesteld. Zo kan de gegevensoverdracht worden verhoogd, wat leidt tot snellere reacties op het scherm.

De chauffeurs worden momenteel ook uitgerust met nieuwe functies om ze aan te passen aan de huidige eisen. In veel gevallen gaat het echter slechts om marginale aanpassingen, omdat de huidige systemen in principe aan alle denkbare eisen voldoen. Maar pas in de komende jaren zal een nieuwe laser worden ontwikkeld om het gebruik van de muizen nog comfortabeler te maken. Wanneer dit het geval zal zijn, is echter nog niet bekend.

Veel Bluetooth-muizen kunnen op het internet worden gekocht tegen aanzienlijk lagere prijzen. Dit is vooral het geval als het om een stopgezet model gaat. Deze zijn meestal met een zeer grote korting te koop. Er zijn echter ook verschillende voordelen voor degenen die een huidige muis willen kopen. Zo worden bijvoorbeeld vaak extra hardware of zelfs spellen aan de pakketten toegevoegd als er nieuwe modellen worden uitgebracht. Hier kunt u dan dienovereenkomstig gewatteerd, wat de deels zeer gevoelige apparaten beschermt tegen schokken.