Bougies

18 Bougies Chauffe-Plat Senteur Rose Parfum d'Ambiance IntérieurKAWASAKI Z750 Z800 Z1000 ZXR7 ZX9R ZXR ZRX 1100 GPZ- LOT 4 BOUGIES CR9EK AUTOLITTropfkerzen, BOUGIES LARMESBougie Parfumée en Verre 391 G Arôme Sunkissed Bougies Cire Parfumée Cadeau6er Set LED Kerzen 20cm Haut Vacillant Bougies Flambeau sans Flamme Rechargeable
Link18 Bougies Chauffe-Plat Senteur Rose Parfum d'Ambiance Intérieur*KAWASAKI Z750 Z800 Z1000 ZXR7 ZX9R ZXR ZRX 1100 GPZ- LOT 4 BOUGIES CR9EK AUTOLIT*Tropfkerzen, BOUGIES LARMES*Bougie Parfumée en Verre 391 G Arôme Sunkissed Bougies Cire Parfumée Cadeau*6er Set LED Kerzen 20cm Haut Vacillant Bougies Flambeau sans Flamme Rechargeable*
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, EuropeLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion, GB, CH
Preis € 7,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 13,09
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 6,45
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 6,25
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 17,26
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
18 Bougies Chauffe-Plat Senteur Rose Parfum d'Ambiance Intérieur
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 7,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
KAWASAKI Z750 Z800 Z1000 ZXR7 ZX9R ZXR ZRX 1100 GPZ- LOT 4 BOUGIES CR9EK AUTOLIT
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
€ 13,09
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Tropfkerzen, BOUGIES LARMES
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe
€ 6,45
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Bougie Parfumée en Verre 391 G Arôme Sunkissed Bougies Cire Parfumée Cadeau
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 6,25
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Bougies

Dit kleine onderdeel bestaat in wezen uit het keramische lichaam, een schroefdraad en de elektroden. Het geheel wordt in de bovenkant van de cilinderkop van de motor geschroefd. Zo bevindt de bougie zich in de verbrandingskamer direct boven de omhoog en omlaag bewegende zuiger. Dit comprimeert de ingespoten benzine tot een explosief mengsel van lucht en brandstof. De ontstekingsvonk geeft dan op het juiste moment de mini-ontploffing. De zuiger schiet naar beneden en geeft het vermogen door aan de krukas, de auto of de motorfiets.
De bougie heeft echter Ă©Ă©n nadeel: hij genereert een sterk elektrisch veld dat alle radio- en tv-ontvangers stoort. Daarom is het bedekt met een metalen afscherming in de zogenaamde bougiestekker. Anders zou je nauwelijks kunnen luisteren naar een liedje op je autoradio.

Een bougie moet tegen een stootje kunnen. Enerzijds de hoge druk in de verbrandingskamer tot 60 bar, anderzijds een temperatuur van 2500°-3000° Celsius bij verbranding van het mengsel. De keramische behuizing moet onbeschadigd blijven, anders kunnen flashovers een verzwakte ontstekingsvonk veroorzaken, wat in het ergste geval kan leiden tot motorschade. De bougie moet bij hoge spanningen tot 40.000 volt betrouwbaar worden geïsoleerd om ook bij bedrijfstemperaturen van ca. 1000 °Celsius flashovers te voorkomen. Het materiaal waarvan de elektroden zijn gemaakt moet zeer goed bestand zijn tegen slijtage door rondvliegende vonken. Een normale bougie gaat tot 30.000 kilometer mee. Betere modellen gaan 60 000 kilometer mee. Maar niet als je een korte-afstandschauffeur bent.

Onze top tien –

Bougies

[atkp_listid=’Bougies‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

Bougies zijn te vinden in benzinemotoren, d.w.z. tweetakt- en viertaktbenzinemotoren, evenals in straalmotoren en gasturbines. Alleen benzinemodellen zijn geschikt als bougies voor Lupo Test.

Als een bougie er nog steeds goed uitziet en de motor soepel loopt, kan er weer een bougie worden gemonteerd. U maakt hem schoon met een draadborstel, controleert de afstand tussen de elektroden en buigt hem met behulp van een voelermaatje iets terug tot een afmeting van 0,5 tot 0,7 mm. Schroef gebruikte kaarsen niet zo vast als nieuwe. Voor nieuwe kaarsen, met de hand stevig aandraaien en dan met de steeksleutel ongeveer 90 graden aanhalen. Voor gebruikte kaarsen, draai je maar zo’n 30 graden aan.

Voor bougies Lupo Test, vanaf bouwjaar 1998, zijn er de volgende fabrikanten:

NGK
Bosch
Kampioen
RISEX
STRONG
BERU
DENSO
TOPRAN
FEBI Bilstein
VEMO
MAGNETTI MARELLI
BUGIAD

Luchtgeleidingsbougies hebben niet slechts Ă©Ă©n, maar twee tot vier aardelektroden. Tussen de massa-elektrode en de middenelektrode zit nog een isolatielaag en een kleine luchtspleet, zodat de vonk gedwongen wordt om lang te zijn. Dit verhoogt het energiegebruik van de brandstof. Nieuwe motoren met hoge compressie vereisen kleinere bougies, dus bougies met een M 12 schroefdraad worden steeds vaker gebruikt met een keramiek van aluminiumoxide. Qua materiaal worden bougies met iridium nu steeds vaker gebruikt. Deze bereiken een kilometerstand tot 100 000 kilometer.

Zonder tijdrovende winkeltrips kunnen producten en prijzen van thuis uit. Ook levertijden, klantenbeoordelingen en voorwaarden voor omruilen of retourneren kunnen eenvoudig worden verduidelijkt vóór de aankoop. Een ander voordeel is de volgorde van de bestellingen! Als u hetzelfde product opnieuw nodig hebt, kunt u het gemakkelijk opnieuw bestellen, omdat alle ordernummers worden gearchiveerd. De betaling verloopt ook vlot en snel op de PC.

Voor elke motor is er het juiste type bougie, anders worden de prestaties van de motor verminderd of zelfs beschadigd. De katalysator kan ook worden vernietigd. Neem de instructies van de fabrikant in acht! De bougies moeten onbeschadigd zijn, scheuren in het keramiek beschadigen de motor en de katalysator. De winnaar van de bougietest voor de Lupo is de Bosch Super plus FR7HC+. Gevolgd door de tweede geplaatste bougie van NGK 6893. Voor LPG-motoren is de testwinnaar voor Lupo de Brisk Silver DOR15Y-1 1580 voor LPG en CNG. Onder de Top 30 – bougies in de test – staat de BERU Z204SB SB4 (14FGR-8 CTU) ook op de 5e plaats, terwijl op de 6e plaats de originele Volkswagen VW reserveonderdelenbougies voor de Lupo staan.

Om de bougie tijdens de installatie niet te kantelen en zo het keramische lichaam te beschadigen, is er een „montagestekker“ op de stekker geplaatst. In dit sjabloon wordt de bougiestekkerdoos parallel gehouden, zodat het gevoelige keramische lichaam niet breekt.
Voor de bougiekontaktdoos zijn speciale hittebestendige vetten verkrijgbaar. Deze, aangebracht tijdens de eerste montage, voorkomen dat de plug en de bougiehals aan elkaar plakken.