Braadspuit

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Braadspuit

Wat is een kalkoenbrenger?

Een braadspuit wordt ook wel een injectiespuit of marineringsspuit genoemd en wordt gebruikt in de keuken. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om een braadstuk te verfijnen met aromatische sauzen op basis van kruiden en vette marinades. De spuit is onmisbaar voor het op smaak brengen van bijzonder grote stukken vlees van binnenuit.

Eisen voor een goede marineringsspuit

Aangezien de spuit in contact komt met voedsel en het te bakken voedsel meestal erg heet is, moet de spuit gemaakt zijn van roestvrij staal. Er zijn talrijke varianten van kunststof, maar ze gaan niet lang mee. Bovendien reageert plastic vooral met verhit voedsel, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Als alternatief kan verchroomd messing of aluminium worden gebruikt op de zuiger van de injectienaald. In ieder geval houdt roestvrij staal de spuit roestvrij. Een goed assortiment marineringsspuiten wordt geleverd met verschillende naalden van verschillende dikte. Dit maakt de marineringsspuit flexibel in gebruik. De tips van de extra naalden die in de set zijn opgenomen, moeten ook verschillende uitgangen hebben, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten bereiding. De set bevat ook naalden met kleinere diameters, die het mogelijk maken om vis en kleinere stukken vlees op smaak te brengen. De diameter van de grootste naald mag niet groter zijn dan 5 millimeter, anders ontstaan er lelijke gaten in het te bakken voedsel. De capaciteit van de spuit moet ten minste 50 milliliter bedragen. Voor een eenvoudige reiniging van de naald is het voordelig als deze vaatwasmachinebestendig is. Voor een eenvoudige en nauwkeurige marinering moet de handgreep van de spuit ergonomisch gevormd zijn of op zijn minst hebben een drie-gaats handvat. De afdichtingen van de marineringsspuit moeten van siliconen zijn gemaakt om aan de eisen van het werken met voedsel te voldoen.

Toepassingsgebied van de marineringsspuit

Marineringsspuiten worden zowel in particuliere huishoudens als in professionele keukens in de horeca gebruikt. Deze injectienaalden worden gebruikt bij het braden van een grote achter- of schouderham, vooral wanneer het vlees van het varken in de oven moet worden geroosterd. De marineringsspuit is ook zeer geschikt voor het op smaak brengen van zuigvarkens boven een open vuur. Als u zelf een gekookte ham wilt bereiden, is de marineringsspuit een praktisch hulpmiddel in de keuken. De marineringsspuit is ook ideaal voor het bereiden van een zure braadstuk. Vleessoorten die de neiging hebben uit te drogen, zoals kip, kalkoen of kalkoen en vooral mager vlees, kunnen met een marineringsspuit tegen uitdroging worden beschermd. Als noodhulp voor te warm geroosterd vlees is deze injectienaald onmisbaar. De naald is gevuld met vloeibare boter of vloeibare marinade, waardoor het vlees een bijzondere malsheid en een zachte smaak krijgt. Om Pulled Pork sappig te houden, is het gebruik van de marinade spuit een hete tip. Maar de marineringsspuit is ook ideaal voor het bakken van snoepgoed dat een vulling nodig heeft – om bijvoorbeeld donuts met jam te vullen zijn deze injectienaalden gewoonweg praktisch.

Onze Top 10 – Braadspuit

Wat zijn de alternatieven voor een braadspuit?

Als u geen braadspuit bij de hand hebt, moet u ervoor zorgen dat het braadstuk op een niet te hoge temperatuur wordt bereid – dit zal het risico van de Geroosterd vlees droogt uit door de hitte. In plaats van de spuit, die het braadstuk sappigheid en aroma binnenin geeft, kan ook een smakelijk resultaat worden bereikt door het braadstuk meerdere keren met de jus te gieten. Om te voorkomen dat het gebraad uitdroogt, kan het vlees het beste in een Romeinse pot worden bereid. Deze methode braadt het vlees bijzonder zacht en maakt het zeker niet taai.

Welke fabrikanten van braadspuiten zijn er?

Moesta, GrillHogs, B.Prime, Premiala, Glorytec en GHB worden het vaakst genoemd in een intensief productonderzoek en zijn daarom de meest bekende fabrikanten. Bij consumententests werden de marineringsnaalden van deze fabrikanten ook herhaaldelijk gebruikt voor evaluatie, aangezien zij de marktleiders vertegenwoordigen en met goede resultaten kunnen overtuigen.

Innovaties op het gebied van marineringsspuiten

Nu zijn er oventhermometers op de markt die ook een marineringsspuit in een set aanbieden. Hiermee heeft u altijd de temperatuur en kooktijd van het gebraad in beeld door middel van een digitaal display. Het apparaat werkt ook met radio. Wanneer de marineringsspuit wordt gebruikt, worden de gegevens die door de punt van de spuit worden gemeten, rechtstreeks per radio doorgegeven aan de oventhermometer. Dit betekent dat de branding niet een tweede keer hoeft te worden geprikt om de kerntemperatuur te meten – wat goed is voor het uiterlijk en de sappigheid van de branding.

Voordelen van het kopen van een marineringsspuit op het internet

Op het internet vindt u onbevooroordeelde en eerlijke klantenbeoordelingen die zeer nuttig kunnen zijn bij de aankoopbeslissing. In tegenstelling tot het kopen in een winkel, kunt u zich thuis op elk moment van de dag of de nacht comfortabel maken en de tijd nemen om de verschillende aanbiedingen te bekijken, de prijzen te vergelijken en naar alternatieven te zoeken. Er zijn ook marineringsspuiten uitgebreide producttests, die nuttige informatie kunnen opleveren over de kwaliteit en de productmogelijkheden. Op deze manier is het nauwelijks mogelijk om de klant te bedriegen door woekerprijzen aan te bieden of een slechte aankoop te doen door te kiezen voor een goedkoop product. In kook- en huishoudfora zijn er nuttige chat-histories die informatie geven over het werken met de marineringsspuit en ook de ervaring met verschillende soorten van deze injectienaalden weerspiegelen.

Waar moet je op letten als je een marineringsspuit koopt?

De marineringsspuit moet te koop worden aangeboden in een doos met een goede schuimlaag. Dit schuim moet uitsparingen hebben voor de afzonderlijke onderdelen van de spuit. Dit zorgt ervoor dat de marineringsspuit goed en op een materiaalvriendelijke manier wordt opgeslagen. Een goede en redelijk geprijsde aanbieding omvat niet alleen één marineringsspuit maar meerdere en biedt ook een frituurborstel voor het borstelen van het gebraad. Aangezien u met voedsel werkt, moet u ervoor zorgen dat de spuit van roestvrij staal is en niet van plastic. Kunststof heeft zich niet bewezen in professionele keukens voor lang en intensief gebruik – het materiaal neemt de meest uiteenlopende aroma’s van het te bakken voedsel in de loop van de tijd over en is ook niet bijzonder duurzaam en voedselveilig.

Handige accessoires voor een marineringsspuit

Als het niet al in de set zit, is een frituurborstel of marineringsborstel ideaal voor het behandelen van het te bakken voedsel over een groter oppervlak met sap en kruiden. Een braadthermometer is ook een goede investering om te kunnen bepalen of het gefrituurde voedsel al helemaal doorgebakken is. Als de marineringsspuitenset geen vervangende afdichtingen bevat, is het raadzaam om bij aankoop de juiste afdichtingen te bestellen, omdat deze na een bepaalde tijd poreus worden. en moet worden vervangen.