Cameramicrofoon

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Cameramicrofoon

Met de moderne digitale spiegelreflexcamera’s van vandaag de dag kunt u niet alleen professionele foto’s maken, maar ook video’s opnemen. De beeldkwaliteit is echt geweldig met veel camera’s en vervangt menig camcorder. De ingebouwde microfoons zijn echter zeer bescheiden qua geluidskwaliteit. Daarom kan het nuttig zijn om een externe microfoon te krijgen.

De microfoon wordt eenvoudigweg aangesloten op de camera.

De taak van de microfoon is om het geluid op te nemen. De keuze van een goede richtmicrofoon kan ook de kwaliteit van een video verhogen. Alleen het perfecte samenspel van beeld en geluid resulteert in een video van hoge kwaliteit. Natuurlijk is het altijd mogelijk om geluid toe te voegen aan een video terwijl deze nog wordt bewerkt, maar het is vaak het originele geluid dat in de video moet worden opgenomen. Het is daarom de moeite waard om verschillende modellen te overwegen voor het opnemen met microfoons.

Als u naast uw topbeeldkwaliteit ook topgeluid wilt hebben en gewoonweg de beste videokwaliteit uit een camera wilt halen, dan moet u een externe microfoon aanschaffen.

Onze Top 10 – cameramicrofoons

Er zijn twee verschillende soorten microfoons.
Ten eerste zijn er bedrade microfoons die Zogenaamde bedrade systemen, bijvoorbeeld van Vivanco of Audio Technic, en ten tweede zijn er draadloze microfoons, de zogenaamde draadloze systemen van bijvoorbeeld Sennheiser of t.bone. De beslissing welk systeem te kopen hangt af van hoeveel geld je eraan wilt besteden, want draadloze microfoons zijn veel duurder, maar aan de andere kant hangt het ook af van de vraag of je met een kabel om wilt gaan of dat het je zou storen.

Er zijn ook twee soorten microfoons: de dynamische microfoon en de condensatormicrofoon. De dynamische microfoons zijn die welke bekend zijn van het podium of de evenementen. Ze moeten met de hand worden vastgehouden. De condensatormodellen zijn die welke aan de kraag kunnen worden bevestigd.

Vooral als je iets voor de camera wilt vertellen, zul je al snel merken dat het geluid met de ingebouwde camera niet zo goed is als je zou willen. Vooral in het interieur lijkt het moeilijk om geluid zonder galm op te nemen. Buiten heeft men echter vaak het probleem van te harde achtergrondgeluiden of windruis die men niet op de video wil hebben.
In dit geval is de duidelijke aanbeveling om een extra microfoon aan te schaffen. Dit verbetert de geluidsopname enorm.

De eisen voor een goed apparaat kunnen zeer individueel zijn en hebben ook te maken met de prijsverwachtingen van de koper. Kwaliteit kost in dit geval meer. U moet vooraf een microfoon uitproberen om te zien of u tevreden bent met het geluid.

De betere toon is zeker een voordeel. Het enige nadeel is dat je gewoon meer accessoires bij je hebt. Maar als je een beter geluid wilt hebben, neem je graag Koop het.

Als basisvereiste moet de digitale camera een aansluiting voor een externe microfoon hebben. Zonder dit kan er geen microfoon worden aangesloten. In principe zijn er twee verschillende types, die zijn afgestemd op de respectievelijke camera’s. Enerzijds zijn er microfoons voor de digitale spiegelreflexcamera met een aansluiting voor een 3,5 mm-aansluiting en anderzijds zijn er voor de professionele camera’s microfoons voor de XLR-aansluiting. Bovendien moet men er rekening mee houden of men een apparaat met of zonder kabel wil hebben.

De draadloze microfoons zijn in de mode. Naarmate de technologie vordert, worden ook zij steeds lichter en kleiner.

Er zijn veel fabrikanten als het gaat om microfoons. Dit zijn onder andere Vivanco, Rode, Auna, Aukey, Tonor, Audio Technica, t-bone en Sennheiser.

Vivanco en Sennheiser verdienen hier een speciale vermelding.

De beste koopjes zijn te vinden op het internet. Maar als u nog steeds niet zeker weet welke microfoon het meest geschikt is voor u, kunt u beter even rondkijken in een speciaalzaak. Hier kunt u persoonlijk advies krijgen van een specialist.

De goedkoopste apparaten zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro.
Helaas moet je voor de professionele apparaten wat dieper in je broekzak graven. Voor de Sennheiser eW 100 moet je ongeveer 600 euro uitgeven.

Er is een extra voorruit te koop. Dit kan heel nuttig zijn voor veel buitenopnames.

Hier is er alleen de mogelijkheid om de interne microfoon aan te sluiten op gebruik.

[atkp_listid=’Cameramicrofoon‘ template=’13865′] [/atkp_list]