Compact systeem DAB

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Compact systeem DAB

Waarschijnlijk kent iedereen de stereo-installaties en stond er een in de woonkamer. Een klein en zeer compact stereosysteem wordt een compact systeem genoemd. Sommige fabrikanten gebruiken de alternatieve naam: Mini-stereo. Deze twee namen begrenzen de stereo-installatie en maken duidelijk dat een goed geluid niet altijd uit de grote luidsprekers hoeft te komen. Een compact systeem combineert een CD-speler, een versterker en een radio in één behuizing. Er zijn ook twee kleine luidsprekers die verantwoordelijk zijn voor het afspelen van de muziek. De geluidskwaliteit kan variëren afhankelijk van de fabrikant. In de meeste gevallen is de geluidskwaliteit echter meer dan voldoende om de hele woonkamer met muziek te vullen. De fabrikanten adverteren de compacte systemen als een stationair audiosysteem voor de woonkamer. Door het compacte formaat is het echter mogelijk om het compacte systeem te transporteren en bijvoorbeeld op een feestje op te zetten. Meestal zijn de afmetingen in de breedte zonder de luidsprekers ongeveer 15 tot 30 cm. In de hoogte is het compacte systeem ook vrij klein, omdat de meeste minisystemen niet eens de hoogte van 15 cm bereiken.

We hebben in onze Compact Plantab Test verschillende compacte units bekeken en willen u graag vertellen waar u op moet letten bij de aankoop en welke andere interessante feiten er zijn over de compacte plant.

Eisen voor een compact systeem

Het belangrijkste van een compact systeem is de grootte. De mini-plant moet immers handig, plaatsbesparend en gemakkelijk te transporteren zijn. Daarom is het belangrijk dat de kleine stereo-installatie er echt compact uitziet. Naast de grootte moet de geluidskwaliteit goed zijn, want zonder het juiste geluid is een compact systeem waardeloos. Daarom moet u in een winkel al naar een compact systeem luisteren en de luidsprekers op de proef stellen. De luidsprekers moeten luidruchtig zijn, maar mogen in geen geval ritselen of knisperen. Het geluid moet niet te saai zijn en de lage en hoge tonen moeten duidelijk hoorbaar zijn. De kwaliteit van een compact systeem is ook erg belangrijk en daarom moet de kast gemaakt zijn van een zachte en hoogwaardige kunststof en idealiter moeten de luidsprekers van hout zijn. De afwerking is uiterst belangrijk en er mogen geen scherpe randen zijn, noch op de luidsprekers, noch op de kast van het systeem.

Toepassing van een compact systeem

Het compacte systeem kan in principe overal worden gebruikt. Het is belangrijk dat het systeem niet buitenshuis wordt gebruikt. De meeste compacte systemen zijn niet waterdicht en als u uw systeem in de tuin laat staan, kan het aanzienlijk worden beschadigd door regen. Om deze reden is het toepassingsgebied van een compact systeem in de verschillende gebouwen. Dergelijke gebouwen zijn onder andere: Feestkelder, woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, kantoor of misschien zelfs de garage.

Compacte systemen zijn zeer populair en worden, zoals u ziet, bijna overal gebruikt. Het is alleen belangrijk dat de installatieplaats zich in het midden van de ruimte bevindt, zodat het geluid gelijkmatig kan worden verdeeld.

Onze Top 10 – compact systeem-Dab

Welke alternatieven zijn er?

Waarschijnlijk is het letterlijk grootste (grotere) alternatief een gewone stereo-installatie. Meestal zijn stereo-installaties uitgerust met betere en luidere luidsprekers die meer bass, treble en bass kunnen leveren. Dit is natuurlijk te danken aan de grotere kast en de veel grotere luidsprekers. Het grootste nadeel van een stereo-installatie ten opzichte van de compacte installatie is dat je praktisch geen stereo-installatie kunt vervoeren. Een stereo-installatie is stilstaand, want die is behoorlijk zwaar en het is behoorlijk vervelend om het systeem uit elkaar te halen.

Het waarschijnlijk betere alternatief zijn Bluetooth-luidsprekers voor smartphones. Een goede en dure Bluetooth-luidspreker kan vrij luid zijn en tegelijkertijd schone geluiden afspelen. Over het algemeen kost een goede Bluetooth-luidspreker niet meer dan een goed compact systeem. De prijzen zijn vrij gelijkaardig. Bovendien kunnen Bluetooth-luidsprekers nog beter worden getransporteerd omdat ze zo groot zijn als een 0,5-liter waterfles. Het hangt dus af van uw persoonlijke voorkeuren. Als je veel onderweg bent, bijvoorbeeld te voet, je houdt van joggen of van lange wandelingen met muziek – de Bluetooth-luidspreker is je eerste keuze. Als u iemand bent die naar feestjes gaat met vrienden of een paar vrienden uitnodigt bij u thuis, dan zou u goed bediend zijn met een compact systeem.

Welke fabrikanten van compacte apparatuur zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van compacte apparatuur die ofwel vrij goedkope ofwel vrij dure miniapparatuur op de markt aanbieden. Tot de beste fabrikanten van compacte apparatuur behoren deze vijf: Panasonic, Philips, Sony, Denon, Onkyo.

Er zijn ook andere fabrikanten die vrij onbekend zijn. We willen er echter niet op ingaan, want deze vijf fabrikanten zijn in elke elektriciteitswinkel en op het internet te vinden. Het zou weinig zin hebben om onbekende Aziatische fabrikanten te noemen die niet in Duitsland vertegenwoordigd zijn.

Wat zijn de innovaties in de sector van de compacte apparatuur?

Zoals elk product ontwikkelt ook de compacte plant zich in de loop van de tijd. Behuizingen worden steeds compacter en luidsprekers worden steeds lichter en lichter. Bovendien zijn er de laatste jaren ook technische innovaties toegevoegd. Een van de Nieuw is de mogelijkheid om een afspeelapparaat aan te sluiten met de AUX-kabel en zo muziek af te spelen op het compacte systeem. Later is er een nog eenvoudigere manier toegevoegd om muziek af te spelen op het compacte systeem zonder kabels van uw smartphone of tablet. U kunt uw afspeelapparaat (smartphone, tablet, notebook) via Bluetooth op het compacte systeem aansluiten en de muziek van uw afspeelapparaat naar het minisysteem overbrengen. Dit is zeer praktisch en vereist geen enkele kabelverbinding tussen uw weergaveapparaat en het systeem. Bovendien is het bereik van de Bluetooth-verbinding vrij hoog en stabiel op ongeveer 20 meter.

Voordelen van het kopen van een compact systeem op het internet

In onze Compact Plant Dab Test hebben we verschillende planten besteld van het internet. De levering ging vrij snel en al na enkele werkdagen kwamen de compacte units bij ons bedrijf aan. Bovendien is de selectie van compacte apparaten op het internet vrij groot. De prijzen zijn ook iets goedkoper dan in de elektriciteitswinkel. Bovendien verrasten de betalingsmogelijkheden ons positief. Er zijn bijna alle betaalmogelijkheden en alleen u kunt beslissen hoe u wilt betalen. Beginnend met de normale online bankoverschrijving tot en met de betaling in termijnen – elke betaaloptie is beschikbaar. Natuurlijk kunt u ook betalen met PayPal of met een creditcard (Visa/Mastercard).
Bovendien konden we in onze compacte systeem-Dab-test ontdekken dat de beoordelingen en beoordelingen van de klant de aankoop vrij positief kunnen beïnvloeden. U kunt de onafhankelijke klantenbeoordelingen doorlezen en aan de hand daarvan beslissen of u het product al dan niet wilt kopen.