computerheadset

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk computerheadset

Een koptelefoon is een setje koptelefoons met een geïntegreerde, meestal bewegende microfoon. Er zijn overigens ook hoofdtelefoons die maar één oorschelp hebben – dit model wordt vooral in de telefonie gebruikt. Uw mobiele telefoonhoofdtelefoon, die standaard bij de meeste smartphones wordt geleverd, is in veel gevallen ook een hoofdtelefoon. Ze staan je toe om te luisteren en te praten op hetzelfde moment.
De eerste koptelefoons zijn uiterlijk sinds de jaren dertig van de vorige eeuw beschikbaar. De telefoonmaatschappijen moesten op dat moment de kabels opnieuw aansluiten om mensen aan de telefoon aan te sluiten. Omdat een telefoonhoorn in de hand vrij onpraktisch is, werd de headset ontwikkeld.

Zoals hierboven uitgelegd, zijn er verschillende soorten headsets.
Er zijn gesloten koptelefoons, die de oorschelp volledig omsluiten en die vooral de voorkeur genieten van computergamers. De bas is rijker en je hoort minder van de omgeving.
Open headsets rusten op het oor, de gebruiker is zich meer bewust van de omgeving en wordt minder snel warm. Dit gaat echter ten koste van het geluid en het draagcomfort. Goedkope modellen hebben vaak het probleem dat wanneer ze voor langere tijd worden gebruikt, er ongemakkelijke tot pijnlijke druk op de oren wordt uitgeoefend.
Tot slot zijn er in-ear headsets. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende witte Apple koptelefoons, deze worden in het oor gestoken en zijn het meest onopvallende type en worden vooral voor mobiele telefoons gebruikt. De geluidskwaliteit is echter het slechtst in vergelijking.
Een headset moet comfortabel zijn en voldoen aan de eisen van de taak. Een callcenter medewerker heeft heel andere eisen dan iemand die elke avond een kwartier met zijn vrouw doorbrengt. Waar een kleine in-ear-headset voldoende is voor deze laatste, heeft de callcenter-medewerker een professionele headset nodig met het best mogelijke draagcomfort en een mute-toets.

In de vorige paragraaf heb ik al enkele toepassingsgebieden genoemd.
Verder kunnen computerheadsets worden gebruikt voor taalleerprogramma’s of dicteerprogramma’s, in de amateur-radiodienst en in de luchtvaart worden ze ook gebruikt.
In de showbusiness maken geluidstechnici, cameramensen en lichttechnici gebruik van headsets met behulp van een intercom. Dit stelt hen in staat om met elkaar te communiceren. De headsets schermen hen af van het achtergrondgeluid van een concert, bijvoorbeeld in die mate dat ze op kamervolume kunnen praten.

Onze Top 10 – Computer Headset kopen

Het enige alternatief is waarschijnlijk een combinatie van een hoofdtelefoon met een vloermicrofoon. Dit maakt een betere opnamekwaliteit mogelijk dan met normale headsets. Staande microfoons worden vaak gebruikt door streamers (computerspelers die live computerspelletjes spelen op verschillende platforms en geld verdienen met reclame als fulltime of parttime baan), of door radiopresentatoren, omdat de geluidskwaliteit simpelweg veel beter is met staande modellen.
Als u bijzonder creatief en bekwaam bent, kunt u waarschijnlijk ook een oude telefoonhoorn ombouwen zodat deze op een computer kan worden aangesloten. Dat zou er waarschijnlijk goed uitzien, maar het zou betekenen dat we de voordelen van een headset opgeven.

Ik zal hier beginnen met een fabrikant specifiek voor gaming koptelefoons. Logitech ontwikkelde de eerste computermuis in 1981 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in computerrandapparatuur. Met uw G-reeks, bent u in de AreaGaming headsets staan regelmatig in de top 3 van de verschillende beschikbare computer headset tests.
Een Duitse fabrikant is Sennheiser. Het bedrijf, gevestigd in de buurt van Hannover, staat bekend om zijn koptelefoons en, meer recentelijk, om zijn headsets.
Een bedrijf dat waarschijnlijk de meesten van jullie zullen kennen is Bose. Het Amerikaanse bedrijf staat bekend om zijn verschillende audiosystemen, maar produceert ook goede headsets, vooral in het hogere prijssegment.
Een overzicht van de verschillende modellen en andere fabrikanten vindt u in Computer Headset Tests

De laatste jaren is er een toename van het aantal draadloze headsets, die steeds beter worden. Deze modellen zijn echter nog steeds duurder in vergelijking met modellen met koord.
Een headset met VR? Bestaat het niet? Ja, die is er! Deze virtual reality brillen met geïntegreerde headset worden steeds populairder en waarschijnlijk de standaard in de industrie.

Er is een veel ruimere keuze op het internet dan bij uw lokale dealer, en u kunt allerlei informatie vinden over de headsets die voor u geschikt zijn. Je hoeft het huis niet eens te verlaten voor dit!
Daarnaast zijn de prijzen meestal lager, omdat online retailers lagere opslag- en personeelskosten hebben dan bijvoorbeeld Saturnus of MediaMarkt. Daarnaast is Amazon & Co. wettelijk verplicht om de goederen binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen terug te nemen. Uw plaatselijke winkelier kan aandringen op een ruil voor andere goederen.

Het moet voldoen aan de eisen van de beoogde taak. Voor een computergamer is een gaming headset waarschijnlijk de beste keuze. Ze zijn meestal uitgerust met surround sound programma’s en zorgen voor een zo ruimtelijk mogelijke luisterervaring, wat vooral belangrijk is voor shooter-titels.
Als u met uw headset naar muziek wilt luisteren, is een duurdere headset waarschijnlijk beter dan een zeer goedkope. Een computer headset test kan u een idee geven van hoe goed de geluidskwaliteit van een bepaalde headset is.
Als u gewoon af en toe wilt bellen, zoals op Skype, dan is een zeer goedkoop model voor 10-20€ waarschijnlijk genoeg voor u.

Voor hogere kwaliteit headsets zijn er soms ook speciale headsethouders te koop. In de top prijsklasse is een houder echter vaak al in de leveringsomvang inbegrepen, u dient vooraf te controleren of dit met uw headset het geval is.
Als u videogesprekken wilt voeren, kan het ook een goed idee zijn om een webcam te kopen die u aan de bovenkant van uw computerscherm kunt bevestigen. Laptops en wat modernere schermen hebben deze camera’s al geïntegreerd. U moet ook nagaan of dit voor u het geval is.
Mijn ervaring met goedkope headsets is dat het plastic soms kan breken of dat een kabel los kan raken. Voor dit soort problemen is Panzertape mijn eerste keuze. Natuurlijk moet u hem alleen kopen als de headset beschadigd is (en de garantie is verlopen). Het kan echter nooit kwaad om wat in je huishouden te hebben.