Contactgrill

Test & vergelijk Contactgrill

De beste contactgrill 2022 in vergelijking

Wat is een contactgrill?

Een contactgrill is een subtype van een elektrische grill. Een contactgrill is qua grootte en gewicht vergelijkbaar met een gewone tafelgrill – het verschil zit hem in het ontwerp. De contactgrills zijn voorzien van een deksel. Terwijl een normale elektrische grill het voedsel slechts van één kant roostert tot je het omdraait, laat een contactgrill toe dat het voedsel tegelijkertijd van boven en van onderen wordt klaargemaakt. Dit geeft u de mogelijkheid om de contactgrill niet alleen te gebruiken voor vlees, vis en groenten, maar ook voor sandwiches of bijvoorbeeld panini. Met een bijbehorend model kunnen zelfs pizza’s gegrild worden.

Hoe werkt een contactgrill?

Over het algemeen werkt een contactgrill net als elke andere grill door het inschakelen van de grill na het aansluiten van de stekker op het stopcontact. Het doorslaggevende verschil is echter dat het barbecuevoedsel door een grillplaat aan de boven- en onderkant tegelijk wordt gegrild (dit is in principe geen must). Indien nodig kan het deksel ook open blijven). Door de gelijktijdige warmte van boven en onder is deze grill vergelijkbaar met een oven. Bij de meeste modellen is de grill ook zo geconstrueerd dat de vloeistof of het vet uit het voedsel in een lekbakje naar beneden druipt, zodat het eten kan op een nog gezondere manier worden voorbereid.

Toepassingen van een contactgrill

Of het nu gaat om koken of om een feestje – een contactgrill kan op vele manieren worden gebruikt. Door zijn mobiliteit kan het ook buitenshuis worden gebruikt, mits er een mogelijkheid tot infectie bestaat. Vooral contactgrills zijn ook zeer geschikt voor het opwarmen van kant-en-klare maaltijden.

Wie heeft er een contactgrill nodig?

Omdat de contactgrills bijzonder gemakkelijk te gebruiken en compact zijn, zijn ze geschikt voor iedereen die een kleine keuken heeft en niet veel tijd wil verspillen aan het bereiden van voedsel. Ook degenen die kleinere porties bereiden en misschien zelfs wel op een gezondere manier vlees en groenten willen klaarmaken, kunnen en moeten een contactgrill pakken.

Onze Top 10 – Contactgrill kopen

Welke soorten contactgrills zijn er?

De verschillende modellen contactroosters verschillen in principe in de grootte en functie van het deksel. Bij sommige modellen kan het deksel alleen worden gesloten, bij andere kan het ook in hoogte worden versteld.

Toepassingsgebied van de contactgrill

Een contactgrill in test wordt meestal versterkt door het vermogen om te worden gebruikt voor een verscheidenheid aan gerechten. Het is dus mogelijk om groenten te grillen en ook vis met de contactgrill, bij naam, misschien. Maar dan is het ook mogelijk om met de grill snacks zoals pizza’s of panini’s te bereiden.

Eisen voor een goede contactgrill

Goede contactroosters moeten robuust en schoon zijn zoals elk ander elektrisch apparaat. Zeer goede contactroosters maken indruk met een hoogwaardig materiaal dat gemakkelijk te reinigen is, zeer goed bestand is tegen krassen en bovendien overtuigt met een lange levensduur. Goede grills hebben ook een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen ze gebruikt worden voor verschillende gerechten, van vlees, groenten tot panini. Daarnaast kunnen de borden ook worden verwisseld, zodat borden met een ander ontwerp kunnen worden gebruikt voor verschillende desserts of zelfs wafels.

Voor- en nadelen van een contactgrill

Voordelen

Het gebruik van een contactgrill is zeer praktisch. Je hoeft je geen zorgen te maken over het weer – het maakt niet uit of het regent of te warm is. Met een contactgrill kunt u hetzelfde voedsel bereiden als op een grote grill, zelfs in de keuken. Bovendien maken contactgrills een snelle voorbereiding mogelijk. Terwijl bij buitengrillen de houtskool vaak eerst op de grill moet worden gelegd en zo verder, kan een contactgrill Klaar.

<spanstyle=“font-family: Verdana, serif;“>Koken op een houtskoolbarbecue levert veel rook op. Vanaf het moment dat u het vuur aansteekt tot het moment dat u het eten van de grill haalt, wordt u voortdurend omringd door rook. Rookvrije binnengrills en contactgrills elimineren dit probleem. Bovendien kunt u met een contactgrill de warmte veel beter beheersen. Met een goede contactgrill heeft u volledig instelbare thermostaten waarmee u de warmte van een opwarming tot 450 graden kunt regelen. Dit betekent dat u voedsel kunt grillen zoals het bedoeld is om te worden gekookt.

Ook de binnengrills zijn multifunctioneel. Een van de grootste voordelen van het gebruik van elektrische binnenroosters is hun functionaliteit. Een contactgrill kan op vijf verschillende manieren worden gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld de contactgrill open laten staan en zo een groter grill-oppervlak verkrijgen. Of u kunt de borden stevig aandrukken terwijl u ze sluit en zo bepaalde voedingsmiddelen nog sneller en malser bereiden.

Nadelen

Een nadeel is dat grillen met de contactgrill niet dezelfde sfeer creëert als buiten grillen. Bovendien zijn ze, afhankelijk van het type en model binnengrill dat u koopt, niet te vergelijken met de rokerige aroma’s van buitengrillen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een contactgrill?

Eerste Af en toe hangt het af van uw eigen budget, omdat verschillende prijscategorieën voor contactgrills ook verschillende functionele apparatuur hebben. In het algemeen is het daarom belangrijk dat de contactgrill voldoet aan uw eigen behoeften. Er is een groot aantal modellen op de markt, waarvan sommige sterk verschillen in grootte, functie en bediening. Sommige roosters kunnen bijvoorbeeld alleen worden opgevouwen, terwijl andere een extra individuele functie hebben waarbij het deksel omhoog kan worden gezet. Dit is belangrijk als het voedsel wat dikker is.

Bovendien is het materiaal ook doorslaggevend. Bovenal moeten de grillplaten bijzonder robuust en duurzaam zijn, zodat ze veelvuldig gebruikt kunnen worden. Bij zeer hoogwaardige modellen kunnen de grillplaten ook in de vaatwasser worden gereinigd. In dit verband is ook de reiniging belangrijk. De grill moet van buitenaf gemakkelijk schoon te vegen zijn, zodat er niet veel tijd nodig is voor het schoonmaken. Sommige modellen hebben ook verwisselbare platen. Dit maakt het mogelijk om verschillende gerechten te bereiden met de grill.

Innovaties op het gebied van contactgrills

Innovaties in contactgrills hebben meestal betrekking op de uitrustingskenmerken, het ontwerp en het materiaal. Fabrikanten proberen meestal een nog meer individuele aanpassingsmogelijkheid te bieden om het voedsel nog specifieker te kunnen grillen. Daarnaast proberen ze de contactgrills zo te ontwerpen dat ze enerzijds nog makkelijker te gebruiken zijn en anderzijds nog meer toepassingsmogelijkheden bieden.

style=“font-familie:Verdana, serif;“Welke fabrikanten van contactgrills zijn er?

Contactgrills zijn verkrijgbaar bij zowel bekende als onbekende fabrikanten. Het kopen van een hogere kwaliteit van de grill brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals een betere kwaliteit en een langere levensduur. Een van de beste fabrikanten:

  • Philips
  • Tefal
  • Grundig
  • Steba
  • Rommelsbacher
  • Beem
  • Bartscher

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van contactgrills

Philips

Philips is een Nederlands bedrijf en een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Philips overtuigt met contactgrills zoals met andere producten met een zeer hoge kwaliteit en een lange levensduur. De grills zijn al met al gemakkelijk te gebruiken, zelfs door beginners.

Grundig

Grundig is een andere fabrikant die zeer populair is op het gebied van elektrische goederen. De contactroosters van dit merk hebben vooral veelzijdige functies, zoals het in hoogte verstellen van het deksel. Dit maakt de grills van dit bedrijf in vergelijking beter dan die van anderen.

<spanklein; „Bartscher

<spanstyle=“font-family: Verdana, serif;“>Ook de Bartscher-grills zijn over de hele linie overtuigend. In het algemeen maken de modellen van dit merk indruk door een zeer eenvoudige bediening, een robuust ontwerp en de mogelijkheid om de platen te verwijderen. De roosters van deze fabrikant zijn dus een gelijkwaardige vervanger van de buitenroosters.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn contactgrill kopen?

Omdat er contactgrills van verschillende fabrikanten zijn, zijn de modellen zowel op het internet als in de winkels te vinden. Een speciaalzaak is bijvoorbeeld een elektriciteitswinkel of soms een doe-het-zelfzaak die een verscheidenheid aan grills van dit type in voorraad heeft. Het voordeel van het kopen in een speciaalzaak is dat de contactgrill direct te zien is en dat u ook uitgebreid advies kunt krijgen van de verkoper. Het nadeel is echter dat de keuze van de modellen soms zeer beperkt is. Bovendien zijn contactgrills niet noodzakelijkerwijs in elke prijsklasse in de winkel verkrijgbaar.

Op het internet, aan de andere kant, kunt u elke contactgrill kopen die bestaat. U hebt ook toegang tot een breed scala aan leveranciers en kunt de grill dus rechtstreeks bij de fabrikant of bij een derde partij kopen. Bovendien heeft u de mogelijkheid om uw zoekopdracht op het internet te beperken tot bepaalde criteria en de beste contactgrill te vinden in een bepaalde prijsklasse. Een ander voordeel van het kopen via het internet is dat u de accessoires met een paar klikken in uw winkelmandje kunt leggen en ze samen met de grill kunt kopen. kan.

<spanstyle=“font-family: Verdana, serif;“>Feiten & advies over de contactgrill

Het verhaal

Het concept voor de grill is ontworpen door Michael Boehm uit Batavia, Illinois. De oorspronkelijke bedoeling was om een binnengrill te creëren die een uniek voordeel biedt om aan beide kanten tegelijk te koken. Een tweede belangrijk voordeel was het verminderen van het vetgehalte van het bereide voedsel door het vet in een aparte container te laten lopen. Michael Boehm ontwierp het product ook met een zwevend scharnier en een hellend grill-oppervlak om voedsel van verschillende diktes op te vangen en vet uit het voedsel af te voeren.

Cijfers, gegevens, feiten

George Foreman ontwierp later een soortgelijke grill. De wereldwijde populariteit van de George Foreman-grill heeft geleid tot een verkoop van meer dan 100 miljoen stuks sinds de lancering, die in iets meer dan 15 jaar is bereikt. Hoewel Foreman nooit precies heeft bevestigd hoeveel hij op de goedkeuring heeft gemaakt, betaalde Salton, Inc. hem in 1999 138 miljoen dollar om het recht te kopen om zijn naam te gebruiken.

Prijzen: hoeveel kosten contactgrills?

Afhankelijk van de apparatuur en de fabrikant kunnen de prijzen voor een contactgrill aanzienlijk variëren. Sommige modellen kosten bijvoorbeeld al ongeveer 20 euro, terwijl andere meer dan 100 euro kosten. Daarom variëren ook de functionele kenmerken en zijn de minder dure modellen meestal minder veelzijdig.

Nuttige accessoires voor de contactgrill

Contactgrills zijn meestal extra afhankelijk van een lekbakje voor het druppelende vet of de vloeistof. Een houten spatel is ook geschikt voor het verwijderen van voedsel van de grillplaat zonder het te bekrassen met een metalen lepel of soortgelijk bestek.

Alternatieven voor de contactgrill

Als alternatief voor een contactgrill kan ook een gewone grill worden gebruikt. Afhankelijk van het voedsel is een magnetron met of zonder grillfunctie ook nuttig. Broodjesmakers en wafelijzers zijn andere mogelijke alternatieven.