DAB-klokradio

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk DAB-klokradio

Het verhaal begon met de wekker. Het helpt mensen op te staan om hun dag op tijd te beginnen. Dit gebeurt met behulp van akoestische signalen. De geschiedenis is terug te voeren op de 14e eeuw, waarbij elke eeuw een verdere ontwikkeling met zich meebrengt, zoals de 20e eeuw laat zien. In deze periode domineerden analoge, op batterijen werkende wekkers de scène. Toen kwam elektriciteit, wat op de lange termijn leidde tot de ontwikkeling van de radiowekker. In de afgelopen jaren is de wereld vanuit technologisch oogpunt volledig veranderd, waarbij ook het internet een belangrijke rol heeft gespeeld. Veel wordt mogelijk gemaakt via de kabel en de satelliet. In deze context is een DAB-radioalarmklok een apparaat dat is uitgerust met Digital Audio Broadcasting. Dit is een digitale transmissiestandaard die wordt gebruikt voor de terrestrische ontvangst van digitale radio’s.

Om de best mogelijke geluidservaring te bereiken, moet de luidspreker een hoog vermogen hebben. Bovendien moet het display gemakkelijk te lezen zijn, aangezien programma’s die via DAB worden uitgezonden, de luisteraars via het display meer informatie verschaffen. Allereerst moet de vraag worden beantwoord welke aansluitingen de DAB-klokradio moet hebben om het juiste apparaat te kunnen vinden. Er moet minstens één klassieke hoofdtelefoonaansluiting en één aux-ingang beschikbaar zijn.

Meestal wordt de wekkerradio gebruikt om het voor mensen makkelijker te maken om ’s morgens vroeg op te staan. Het is vaak zo dat mensen in ploegendienst werken. Deze hebben ook een wekker nodig om ’s middags op tijd op te staan. Door de verbeterde kwaliteit luisteren veel mensen steeds meer naar muziek via de DAB+ klokradio. DAB biedt immers aan de ene kant pure audio-overdracht. Er is ook een specificatie beschikbaar voor datadiensten zoals MOT en DLS. De DAB+-klokradio kan ook worden gebruikt om te luisteren naar het laatste nieuws uit de hele wereld. Er zijn immers modellen met meer dan 15.000 stations om naar te luisteren.

Onze Top 10 – DAB-klokradio’s

Er zijn verschillende alternatieven. Zo kan bijvoorbeeld het gebruik van de wekker in een smartphone worden gebruikt. Daar kan het alarm bijvoorbeeld om de 15 minuten worden geprogrammeerd. Er zijn ook conventionele wekkers die kunnen worden opgewonden. Een ander alternatief is de normale elektronische radiowekker, waarvan sommige verschillende tonen bieden om u wakker te maken. Een manier om wakker te worden is de reiswekker, die klein en handig is en in uw bagage past.

De keuze van de fabrikanten is groot. Zo is er bijvoorbeeld de bekende fabrikant Dual, die zich presenteert met een groot aanbod aan internetradio’s, platenspelers en digitale radio’s. Het is ook de moeite waard om te vermelden, onder wiens leiding producten zoals televisies, koptelefoons en Bluetooth-luidsprekers worden gefabriceerd. Het bedrijf biedt ook TechniSat DAB-klokradio’s aan. Het verdere portfolio omvat slimme tv’s, digitale ontvangers, ontvangsttechnologie en netwerktechnici. Naast radio-alarmklokken vervaardigt het bedrijf Auna ook producten zoals muzieksystemen. Dit zijn onder andere karaoke-systemen, platenspelers en stereo-installaties. Het brede scala aan producten omvat ook luidsprekers, hifi-apparatuur, microfoons en Car-HiFizu. Natuurlijk mag ook het op twee na grootste Japanse bedrijf op het gebied van de elektronicafabricage niet ontbreken. De productwereld van het bedrijf is navenant groot. Sony biedt bijvoorbeeld de categorieën „TV & Home Entertainment“, „Audio“, „Mobiele Telefoons, Accessoires en Slimme Apparaten“ aan. Onder de andere fabrikanten is het Grundig-bedrijf, waar technisch gezien drie grote categorieën bestaan. Dit zijn TV, Audio en Household, met verdere sub-categorieën die daar te vinden zijn. Verder zijn apparaten van fabrikanten als VR-Radio, Albrecht en Argon te vinden in het brede assortiment.

Er zijn modellen die een bijzondere uitwerking hebben. Dit is te zien in een model van Philipps, waarin lichttherapie is geïntegreerd. Zo kan ’s avonds een ontspanningsoefening worden gedaan, wat het makkelijker maakt om in slaap te vallen. Tegelijkertijd wordt de zonsondergang gesimuleerd. De wekkers zijn ook uitgerust met een breed scala aan muziek- en geluidsmogelijkheden, zodat deze een positief effect hebben op uw slaap. Bovendien simuleren radiowekkers soms een natuurlijke zonsopgang. Dus mensen worden op een natuurlijke manier wakker. De DA+-klokradio’s hebben ook verschillende helderheidsniveaus, zoals blijkt uit een uitgebreide DAB-radioalarmtest.

Allereerst hoeft u zich niet te laten leiden door de openingstijden bij het doen van een aankoop op het internet. Dit betekent dat u de klok rond kunt winkelen. Er zijn immers geen starre openingstijden waar je je aan moet houden. Bovendien bent u bij het winkelen niet gebonden aan één plaats, maar kunt u op het internet vrij beslissen in welke winkel u in Duitsland of in de Europese wijk wilt winkelen. Een ander voordeel is dat ze privéDAB-radiowekkertest. Dit is mogelijk wanneer u verschillende winkels bezoekt, omdat sommige van hen de kenmerken anders beschrijven. Bovendien hoeft u geen tijd te besteden aan het reizen van de ene naar de andere winkel om de juiste DAB-klokradio voor u te vinden. Bovendien vindt u op het internet een grote selectie van verschillende modellen, die niet in elke buurtwinkel verkrijgbaar is.

Allereerst moet u letten op het geluid van de radioalarmklok, u moet een DAB-radioalarmtest doen. Het is nuttig om een luidspreker te hebben met voldoende sterkte. Een goed afleesbaar display is ook belangrijk. Tot slot wordt DAB+ gebruikt om informatie uit te zenden zoals het weerbericht of het radiosignaal. Daarom moet het display een hoog contrast hebben en voldoende groot zijn. Indien gewenst kan een DAB-radiowekker met kleurendisplay worden gekozen. Ondertussen hebben de radio’s een aantal verbindingen. Natuurlijk moet de radio de klassieke hoofdtelefoonaansluiting hebben. Tot slot kunnen er ook externe luidsprekers worden aangesloten. Bovendien moet een AUX-ingang beschikbaar zijn. Leuke toevoegingen kunnen zijn verbindingen zoals WLAN, LAN, kaartlezer of Bluetooth. Als u denkt aan het gebruik van de radio op de weg, moet u aandacht besteden aan de grootte en het gewicht en het stroomverbruik.