Daglichtwekker

Cemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest
LinkCemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 193,11
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Cemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 193,11
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Daglichtwekker

De beste daglichtwekkers 2022 in vergelijking

Wat is een daglichtwekker?

Een daglicht of lichte wekker is een zeer speciale wekker om zachtjes wakker te worden. In plaats van een zeer schrille alarmtoon wordt het licht steeds helderder. Zo’n wekker simuleert de zonsopgang. De daglichtwekker produceert meer cortisol en serotonine en vertelt het lichaam dat het tijd is om op te staan. De periode waarin het licht moet schijnen kan met dergelijke daglichtwekkers individueel worden ingesteld. Daglichtwekkers helpen u ook om in slaap te vallen door het licht steeds donkerder te laten lijken.

Hoe werkt een daglichtwekker?

Een daglichtwekker werkt met een zuivere lichtfunctie. Je bepaalt het ritme waarin het licht moet schijnen voordat je naar bed gaat. Het licht wordt dan steeds helderder. Bij mensen die nog slapen leidt dit tot een vermindering van de productie van melatonine en het vrijkomen van het hormoon serotonine. Beide leiden tot een zacht ontwaken. Het adrenalineniveau stijgt niet zo snel met zo’n lichte wekker als met een schril wekgeluid. Daglichtwekkers bestaan uit een lichtbron van LED-lampen, een display en een kunststof behuizing.

Toepassingsgebieden van een daglichtwekker

Zo’n lichte wekker wordt gebruikt in de slaapkamer als het gaat om zachtjes wakker worden. Ze bieden een goed alternatief voor de conventionele en vaak ouderwetse wekkers met vaak zeer looppatronen, die de slaper uit zijn slaap doen schrikken.

Wie heeft er een daglichtwekker nodig?

Zulke daglichtwekkers zijn vooral nuttig voor werkende mensen die toch al heel vroeg in de ochtend moeten opstaan. De lichtfunctie maakt een sappige wake-up mogelijk en de speciale Het beheersen van de hormonen door het lichtproces zorgt voor een betere laumne, omdat het adrenalineniveau heel langzaam door het licht stijgt.
Mensen die in ploegendienst werken, hebben baat bij de functie als ze in slaap vallen, omdat het licht steeds donkerder wordt.

Koop onze Top 10 – daglichtwekker

Nr. 1
Cemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest
Kundenbewertungen
Cemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest*

Cemex Daglichtwekker / lichttherapielamp - Lumie Zest
De Lumie Zest Daglichtwekker/Lichttherapielamp zorgt ervoor dat u met meer energie wakker wordt. De Lichttherapielamp is de uitkomst bij een prikkelbaar en futloos gevoel en zorgt ervoor dat u alerter uw bed uit komt. De Lumie Zest is de juiste oplossing wanneer de dagen korter worden. De Daglichtwekker zorgt ervoor dat u natuurlijk wakker word...

 Preis: € 193,11 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten daglichtwekkers zijn er?

Daglichtwekkers zijn verkrijgbaar als wekkerlicht of als daglichtschijnwerper. De eerste zijn alleen geschikt voor gebruik in de slaapkamer. Daglichtlampen zijn meestal uitgerust met een MP3-functie of zelfs met een radio.

Toepassingsgebied van de daglichtwekker

Toepassingsgebieden van daglichtwekkers vallen in slaap en worden tegelijkertijd wakker. De geïntegreerde dimmer maakt beide zeer goed mogelijk.

Vereisten voor een goede daglichtwekker

Een goede daglichtwekker moet het gemakkelijk maken om wakker te worden en in slaap te vallen. Het licht moet een acceptabele kleur hebben en mag niet te fel zijn in de verduisterde slaapkamer.

Voor- en nadelen van een daglichtwekker

– Voordelen
De voordelen van een daglichtwekker zijn vooral het zacht wakker worden en ook het in slaap vallen. Het ontwerp van deze wekkers is modern en eigentijds.
– Nadelen
Nadelen van daglichtwekkers zijn dat wakker worden erg tijdrovend is en niet voor iedereen werkt. De lichtbron is niet uitwisselbaar en deze wekkers zijn niet
zijn aanzienlijk duurder dan conventionele producten.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een daglichtwekker?

Bij de aankoop van een daglichtwekker moet u letten op de snooze-, schemer- en wekfunctie. Het licht moet individueel instelbaar zijn en alle functies dienovereenkomstig vervullen. In het geval van een stroomstoring moet de wekker op batterijvoeding kunnen blijven werken.

Innovaties op het gebied van daglichtwekkers

Daglichtwekker worden voortdurend verder ontwikkeld, vooral in hun verlichtingsfuncties. De innovaties hebben betrekking op de wek- en slaapfuncties. Hier wordt vooral onderzoek gedaan naar de intensiteit van het licht en het effect ervan op het menselijk organisme. Ook innovaties op het gebied van USB- of radiofuncties staan voortdurend in het middelpunt van de innovaties.

Welke fabrikanten van daglichtwekkers zijn er?

Fabrikanten van daglichtwekkers zijn onder andere Sempre, Philips, Medisana en Beurer. Deze wekkers zijn meestal verkrijgbaar in speciaalzaken.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn daglichtwekker het beste kopen?

Dergelijke daglichtwekkers zijn verkrijgbaar in elektronicawinkels. U kunt ze ook op het internet kopen bij tal van leveranciers. Speciaal advies is niet nodig bij de aankoop. U kunt het geschikte apparaat echter online in testrapporten vinden. Een „daglichtwekkertest“ kan ook helpen bij de selectie.
De producten op het internet zijn echter niet noodzakelijkerwijs goedkoper dan in een lokale speciaalzaak.

Wetenswaardigheden & gids voor de daglichtwekker

– Prijzen: hoeveel kosten de daglichtwekkers?
Daglichtwekkers zijn vaak verkrijgbaar in discountwinkels zoals Aldi of Lidl voor 20 euro. Phillips apparaten kunnen tot 200 euro kosten.

Nuttige accessoires voor de daglichtwekker

Er zijn geen accessoires voor daglichtwekkers in de ware zin van het woord. Er zijn speciale tassen beschikbaar voor reiswekkers.

Alternatieven voor de daglichtwekker

Alternatieven voor daglichtwekkers zijn conventionele wekkers of zelfs apps voor mobiele telefoons. Deze hebben ook een lichte functie of een geluid dat de slaper wakker maakt.