Dierencamera

kan worden geregeld. Het voordeel is dat niemand permanent ter plaatse hoeft te zijn om het pand te bewaken. Naast het observeren van wilde dieren kunnen de camera’s ook worden gebruikt om houtdiefstal en illegale afvalverwijdering op te sporen.

Er zijn momenteel geen alternatieven voor wildcamera’s op de markt. De combinatie van bewegingsmelder en beeld- en video-opname op elk moment van de dag is uniek. Normale bewakingscamera’s kunnen worden gebruikt voor objectbewaking, maar deze zijn duurder. Ze lopen echter continu en registreren dus ook irrelevante sequenties. Bovendien is er meer ruimte nodig voor alle apparatuur, omdat er naast de camera’s ook monitoren moeten worden opgesteld.

Onze Top 10 – dierencamera

Een van de bekende merken op het gebied van wildcamera’s is het bedrijf Dörr. Het heeft zich vooral gespecialiseerd in fotoaccessoires. Dörr is een van de belangrijkste leveranciers in Duitsland. De aangeboden camera’s zijn goedkoop en zeer betrouwbaar. Bovendien biedt Dörr alleen op dit gebied een eigen klantenondersteuning aan.
Een andere fabrikant is Minox. Het is een Duits bedrijf. Minox verdeelt zowel wilde camera’s als optische instrumenten zoals verrekijkers. De fabrikant heeft zich op de markt gevestigd door zijn zeer goede kwaliteit en wordt vaak gebruikt door jagers. Ook hier biedt Minox een eigen klantenservice voor wildcamera’s.
Een Amerikaanse fabrikant voor natuurcamera’s is Moultrie. Het bedrijf biedt al enkele jaren modellen aan in verschillende prestatieklassen. In Europa heeft het bedrijf een goede reputatie weten op te bouwen voor lage prijzen en betrouwbaarheid. Moultrie breidt zijn assortiment voortdurend uit en maakt indruk met verbeterde en verder ontwikkelde modellen. De producten zijn voornamelijk Lijn ontwikkeld voor de jacht en ook verder ontwikkeld met behulp van ervaren jagers.

Het afgelopen jaar zijn er een aantal innovaties op het gebied van wildcamera’s geweest. Terwijl veel modellen nog steeds direct op het apparaat kunnen worden aangepast, kunnen nieuwere camera’s op afstand worden bediend. Dit kan via een verbinding met W-LAN of via een app. Deze innovatie maakt het mogelijk om de modellen op een ontspannen manier aan te passen aan de respectievelijke situaties in elk weer.
Een andere innovatie zijn de zogenaamde MMS-camera’s. Dankzij de geïntegreerde functie kunnen de gemaakte foto’s en video-opnamen gemakkelijk via MMS of e-mail naar de smartphone of PC worden gestuurd. Dit zorgt voor een eenvoudige bewerking van de afzonderlijke opnames. Daarnaast kunnen de bestanden worden gedeeld met de familie of andere geïnteresseerden.

Door te kopen op het internet zijn zowel nationale als internationale fabrikanten en hun aanbiedingen gemakkelijk toegankelijk. Daarnaast is er een zekere anonimiteit, die vooral nuttig is bij het gebruik als objectbewaking. Een ander voordeel van online winkelen is dat er vaak kosten kunnen worden bespaard door verschillende prijzen te vergelijken. Bovendien kan de aankoop van de wildcamera onafhankelijk van de tijd worden gedaan. Via het internet is er een wereldwijde communicatie en de mogelijkheid om informatie uit te wisselen. Zo kunnen verschillende jagers hun ervaringen delen met individuele camera’s en zo fabrikanten helpen hun modellen te verbeteren of zelfs functies aan te passen aan de eisen van de klant.

Bij de aanschaf van een dergelijke camera is het belangrijk te weten dat naast foto’s ook korte videofrequenties kunnen worden opgenomen. Hier moet ervoor worden gezorgd dat de De tijdsduur kan worden ingesteld om de batterij te sparen. Een ander criterium is de ontspanningsvertraging. Hier kunt u het beste een camera met een korte vertraging gebruiken om duidelijke beelden te krijgen. De grootte van de geïntegreerde geheugenkaart is een ander punt om rekening mee te houden bij de aanschaf van een wildcamera. Veel van de modellen zijn vaak niet ontworpen voor grotere geheugencapaciteiten en zijn dan beperkt in hun functionaliteit. Het is ook belangrijk dat het apparaat gemakkelijk te gebruiken is. Vaak gebeurt de instelling rechtstreeks via de camera. Er zijn echter ook modellen die via W-LAN of app worden aangestuurd. Om perfecte foto’s te maken, ongeacht het tijdstip van de dag, moet u ook aandacht besteden aan het bereik van de afzonderlijke apparaten. Om later toegang te kunnen krijgen tot het opgenomen materiaal is het belangrijk dat het model gemakkelijk compatibel is en dat de bestanden gemakkelijk kunnen worden verplaatst, hetzij door MMS, hetzij door de geheugenkaart te verwijderen.

Om de camera’s optimaal te kunnen gebruiken in de verschillende omstandigheden, moeten de bijbehorende accessoires in acht worden genomen. Voor de bevestiging van het apparaat wordt vaak een boomschroef aanbevolen. Dit zorgt voor een stabiel beeld. Het interne geheugen van de wildcamera kan worden uitgebreid met extra SD-geheugenkaarten. Er moet echter op worden toegezien dat het desbetreffende model ook voor dit doel is ontworpen, zodat de functionaliteit niet wordt beperkt. Voor sommige apparaten kan een afstandsbediening ook nuttig zijn. Hierdoor kan de camera van buitenaf worden bediend. Om de accu te sparen is er de mogelijkheid om een zonnepaneel aan te sluiten. Dit zorgt voor een constante betrouwbaarheid van het apparaat. Daarnaast is een extra antenne of een extra batterij nuttig.