Digitale kamerthermostaat voor vloerverwarming

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Digitale kamerthermostaat voor vloerverwarming

Digitale kamerthermostaat voor vloerverwarming

Een digitale kamerthermostaat voor vloerverwarming (inbouw) regelt de temperatuur van kamer- en vloerverwarmingssystemen.
(Kamerthermostaat voor vloerverwarming (digitale inbouw)
Een thermostaat bevat een sensorkop met een vloeistof erin, die zijn volume verandert afhankelijk van de temperatuur in de ruimte.
De actuele actuele temperatuur in de ruimte wordt gemeten en vergeleken met een ingestelde streefwaarde. Bij een temperatuurafwijking wordt de verwarmingstemperatuur dan automatisch bijgesteld via een hydraulische actuator.
Of het nu gaat om warmtepompen, elektrische verwarmingssystemen, elektrische vloerverwarming of watergestuurde vloerverwarmingssystemen, de temperatuur kan met behulp van een digitale kamerthermostaat exact in de juiste mate worden ingesteld. Ook bestaande verwarmingssystemen kunnen te allen tijde worden voorzien van dergelijke (compatibele) thermostaten.
Er zijn in principe drie soorten thermostaten:
Handmatig instelbare thermostaten, digitaal programmeerbare thermostaten en draadloze thermostaten.
Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen het type installatie, dat zowel inbouw als opbouw kan zijn. Met een programmeerbare versie van een digitale thermostaat kunnen op verschillende tijdstippen van de dag verschillende kamertemperaturen worden ingesteld, wat in de winter een aanzienlijke hoeveelheid energie kan besparen. Dit kan tot 30 procent energiebesparing in de winter betekenen.

Een digitale kamerthermostaat voor vloerverwarming (inbouw) heeft een elektronisch display in vergelijking met het mechanische ontwerp.
(Kamerthermostaat voor vloerverwarming (digitaal inbouw) Hiermee kan de kamertemperatuur exact worden ingesteld en op elk moment worden afgelezen.

kamerthermostaat

Een thermostaat helpt altijd om in de winter de optimale kamertemperatuur te bereiken en de verwarming aan te passen aan de schommelingen van de buitentemperatuur. Vooral bij digitaal programmeerbare thermostaten kan de temperatuur in elke ruimte anders worden ingesteld. Elke kamer in het huis of appartement wordt overdag anders gebruikt door de bewoners. Overdag kunnen mensen de voorkeur geven aan het verwarmen van de woonkamer, keuken of badkamer. Naar de nacht toe
In de winter is het belangrijker om een comfortabele kamertemperatuur in de slaapkamer te bereiken en de verwarming in de andere kamers wordt minder belangrijk. In de ochtend is het misschien wel belangrijker om de badkamer en de keuken te verwarmen.
Zelfs als u niet thuis bent, kan het verwarmen van een huis volledig
Een verspilling van energie. Met moderne thermostaten kan een energiebesparing van 30 procent worden bereikt, omdat de verwarming daar alleen wordt uitgevoerd op de momenten dat het nodig is.
Met programmeerbare thermostaten kunt u bijvoorbeeld de verwarming lager zetten als u afwezig bent en de vloerverwarming tijdig een half uur voor thuiskomst hoger zetten.

Onze Top 10 – Digitale kamerthermostaten voor vloerverwarming

1.installatie/montage
Eerst en vooral moet de bevestigingsmogelijkheid beschikbaar zijn. De installatie moet mogelijk zijn op het oppervlak, in de inbouw of in de verdeler. De thermostaat en de muurkast moeten compatibel zijn. De installatie moet zo eenvoudig mogelijk zijn en in de bedieningshandleiding moeten alle stappen in detail worden uitgelegd.

2. breed scala aan functies
De thermostaat moet ten minste zijn uitgerust met standaard temperatuurregelingsfuncties. Verder is het ook mogelijk om te kiezen tussen programmeerbare varianten met individuele bediening verschillende kamertemperaturen, timers, vorstbeveiliging en afwezigheidsfuncties.

3. precisie
De sensoren moeten de temperatuur in stappen van 0,5 graden kunnen meten. De digitale thermostaat moet ook instelbare gewenste temperaturen in stappen van 0,5 graden mogelijk maken.

4e ontwerp
Wie belang hecht aan het ontwerp van zijn thermostaat kan kiezen tussen een klassieke versie met een draaibediening of moderne versies met display en aanraakscherm.

5.temperatuurbereik
Het temperatuurbereik moet minstens tussen 5° en 35° liggen.

6. gebruiksvriendelijkheid
Indien mogelijk moet de thermostaat eenvoudig en intuïtief te bedienen zijn.
Een touch display kan bijvoorbeeld heel eenvoudig en duidelijk te bedienen zijn.

7.compatibiliteit
Wanneer u een thermostaat koopt, zorg er dan voor dat
het is compatibel met vloerverwarming. Als de inbouwdoos bijvoorbeeld rond is, dan heeft u ook een ronde thermostaat nodig.

Als u uw vloerverwarming achteraf wilt uitrusten met thermostaten, kunnen bestaande kranen meestal in bedrijf blijven, maar u hebt wellicht extra componenten nodig. Als er bijvoorbeeld draadloze thermostaten moeten worden gebruikt, zijn naast de kamerthermostaten ook de hoofdregelaar met hoofdaandrijving en de stelaandrijvingen nodig. In sommige gevallen kan de hoofdregelaar een externe antenne nodig hebben naast de componenten. Ook andere externe sensoren, bijvoorbeeld voor buitentemperatuur, moeten mogelijk worden besteld.
Als u de thermostaat zelf wilt installeren, is het belangrijk dat u de gedetailleerde gebruiksaanwijzing en het bijgeleverde installatiemateriaal leest.
Sommige digitale thermostaten hebben ook een interface naar een smartphone.
Als u uw verwarming wilt regelen met een „slimme“ thermostaat via een app, heeft u een geschikte smartphone met internetverbinding nodig (als die nog niet beschikbaar is).

Sommige thermostaten kunnen ook de buitentemperatuur weergeven met behulp van een externe sensor. voor de buitenruimte.

digitale kamerthermostaten

Sommige fabrikanten bieden programmeerbare thermostaten met een interface naar de smartphone aan, zodat de verwarming met een speciale app van buitenaf kan worden bediend.
Een dergelijk apparaat kan ook worden aangesloten op de computer via het interne netwerk of het internet.
Dit maakt het mogelijk om te programmeren vanaf elke computer die is aangesloten op het netwerk. Het is ook mogelijk om waarschuwingen in de vorm van sms’jes of e-mailberichten van de thermostaat naar de gebruiker te sturen als de temperatuur van de verwarming te hoog oploopt.

Er zijn al intelligente zelflerende thermostaten. Deze slaan de gewoontes van de gebruiker op als patronen in het geheugen. Zo wordt bijvoorbeeld geregistreerd op welke tijden en op welke dagen de verwarming meestal op en neer wordt gedraaid in welke ruimtes. Ook als u niet thuis bent en zelfs de huidige weersverwachting is inbegrepen. Op basis van deze patronen berekent de thermostaat hoe de verwarming het best wordt geregeld tijdens de week.

Sommige thermostaten hebben ook een verbinding met de GPS in de smartphone, zodat ze weten wanneer u weg bent en wanneer u thuiskomt. Deze thermostaten houden ook rekening met de weersverwachting.

Als u geen high tech nodig hebt en geen groot belang hecht aan automatisering in het huishouden, heeft u niet noodzakelijkerwijs een digitale en programmeerbare
Thermostaat met interface naar Smartphone en extra GPS. Er zijn ook de klassieke manuele thermostaten met draaibediening op de markt.

digitale kamerthermostaten

Sommige grote fabrikanten van thermostaten zijn: Nest, Hive, Tado en Honeywell.
Voorbeelden
Nest biedt bijvoorbeeld een digitale thermostaat voor vloerverwarming die zelflerend is. Het registreert automatisch wanneer De verwarming wordt meestal hoger gezet als u niet thuis bent en houdt ook rekening met de actuele weersvoorspelling. Tado biedt ook digitaal programmeerbare thermostaten met een interface naar de smartphone, zodat de verwarming van buitenaf kan worden bediend.

Kopen op het internet kan verschillende voordelen hebben. U kunt in detail lezen over de
verschillende fabrikanten en hun aanbiedingen.
Er zijn speciale online winkels die gespecialiseerd zijn in kachels, thermostaten en accessoires.
Als u bij Google „digitale thermostaat“ invoert en op „Google Shopping“ klikt, krijgt u verschillende aanbiedingen van gespecialiseerde handelaars.
Hier kunt u ook informatie krijgen van de specialist als u vragen heeft over bijvoorbeeld compatibiliteit met vloerverwarming.
Amazon biedt ook thermostaten van sommige fabrikanten aan. Klantenbeoordelingen en ervaringsrapporten zijn hier te lezen. Een groot aantal aanbiedingen kan hier worden vergeleken.
Een thermostaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding is hier zeker te vinden.
Ook bij EBAY kan het de moeite waard zijn om een kijkje te nemen, want ook hier is het aanbod gevarieerd.

Als u uw vloerverwarming achteraf wilt uitrusten met een digitale kamerthermostaat (inbouw), beschikt u over een grote
Selectie van functies en kenmerken. Van het digitale aanraakscherm tot de geïntegreerde programmeereenheid en de interface met externe apparaten zoals smartphones en computers
er is een uitgebreid aanbod van producten van vele fabrikanten.