Digitale satellietontvanger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Digitale satellietontvanger

Een digitale ontvanger wordt ook wel een digitale decoder of digitaal ontvangstapparaat genoemd.
Dit apparaat wordt gebruikt om televisieprogramma’s te ontvangen of te decoderen die digitaal worden uitgezonden. Daarnaast zijn er ook diverse aanbiedingen die via de kabel of satelliet kunnen worden ontvangen. Er zijn ook aardse antennes die DVB kunnen ontvangen. Meestal wordt zo’n ontvanger op een van deze aanbiedingen gefabriceerd, maar soms zijn er ook modellen die meerdere standaarden kunnen bevatten. Deze apparaten bevatten daarom een tuner en worden daarom combi-tuners genoemd. In principe zijn er echter 2 verschillende soorten digitale ontvangers.
In het eerste geval is de ontvanger ingebouwd in het afspeelapparaat of staat hij voor zichzelf en vult hij de andere apparaten aan.
Ondertussen zijn er tal van televisieprogramma’s die betaald moeten worden, de zogenaamde betaaltelevisie. In dit geval wordt de digitale ontvanger ontgrendeld door een decoderkaart en wordt deze gebruikt om de pakketten die door betaaltelevisie worden aangeboden te ontcijferen.
De decoderkaart voor de ontvanger bevat een ID-nummer, de zogenaamde sleutel, waarmee de gecodeerde gegevensstromen op hun beurt kunnen worden ontgrendeld en door de ontvanger kunnen worden ontvangen.

Er is een enorm scala aan digitale ontvangers en ook een digitale satellietontvanger test. Ze hebben veel verschillende kenmerken. Maar ze zijn onmisbaar als je een zeer goede ontvangst van televisiesignalen met de beste kwaliteit wilt hebben.
Het belangrijkste is volgens de deskundigen dat ze de mogelijkheid hebben om hoge resolutie te ontvangen… HDTV-programma’s kunnen decoderen, misschien zelfs dat 3D-programma’s in staat zijn.
De televisie alleen is hier niet genoeg voor. Je hebt een ontvanger nodig. Deze ontwikkeling neemt steeds verder toe en het leven zal niet meer weg te denken zijn, omdat de omroepen die hun programma’s uitzenden steeds meer gebruik maken van de mogelijkheid voor de ontvanger om de programma’s in de beste kwaliteit te ontvangen. Met behulp van een digitale satellietontvanger kunt u optimaal profiteren van dit aanbod en heeft u altijd een duidelijke hoge resolutie beeldkwaliteit.
Voordat u koopt, moet u nadenken over wat voor soort TV u thuis heeft. Een scart kabel wordt vooral gebruikt bij oude televisies.
Andere worden via een HDMI-kabel verzonden.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat de televisie op een gegeven moment stopt met werken, dus het is aan te raden om een ontvanger te kopen die beide aansluitingen heeft.
Als u Pay-TV wilt ontvangen, is een zogenaamd CI+ slot nodig. Verschillende kaarten voor Pay-TV-ontvangst van HD-programma’s, bijvoorbeeld van VOX, Pro Sieben, enz. kunnen worden aangeschaft en in deze CI-sleuf worden geplaatst, die op zijn beurt toegang biedt voor het decoderen van de programma’s.
De ontvanger moet ook een USB 2.0-poort hebben. Zo kunt u ook media afspelen via een USB-stick.
Tijdens een digitale satellietontvangertest werd vooral benadrukt dat de ontvanger moet worden aangeschaft met de PVR Ready functie, omdat dit betekent dat u ook programma’s kunt opnemen met het apparaat en deze later kunt bekijken. De uitzendingen kunnen worden opgeslagen op een ander medium, zoals een USB-stick of een externe schijf.
Daarom is het aan te raden om een ontvanger met een ingebouwde harde schijf te kopen.
Een dubbele tunerfunctie wordt ook aanbevolen. Hiermee kunt u een programma opnemen en tegelijkertijd een ander tv-programma bekijken. Dus u kunt twee programma’s bekijken, die kunnen zijn Je hoeft niets te missen en je kunt het ene programma en het andere programma op een later tijdstip bekijken.

Tijdens een digitale satellietontvangertest werd het voordeel van de aankoop van een ontvanger met een zogenaamde EPG = Electronic Program Guide duidelijk. Want met deze EPG kunt u alle informatie krijgen over de programma’s die u wilt bekijken of een overzicht van de volgende programma’s. In principe als een digitale televisiekrant. Sommige ontvangers hebben deze EPG ingebouwd, die een preview van maximaal 14 dagen biedt.

Onze Top 10 – Digitale Sat-ontvanger

Een mogelijk alternatief voor de aankoop van een digitale satellietontvanger is het gebruik van het internet met zijn talrijke mogelijkheden om tv-kanalen te ontvangen. Dit is IP TV, die via het internet kan worden gebruikt. Hiervoor is echter een internetverbinding nodig die snel gegevens kan overbrengen. Want hiervoor heb je meer dan 16 MBit nodig, want de hoge resolutie foto’s hebben een veel snellere verbinding nodig, die begint bij 25 MBit.
Daarvoor hebben ze echter ook een ontvanger nodig, die ze kunnen kopen bij de respectievelijke aanbieders, in dit land bij Telekom of Vodafone.
Dit heeft echter ook nadelen, want als je een contract voor IP TV tekent, moet je ook een contract voor de internetverbinding hebben met dezelfde provider en natuurlijk zijn er extra kosten aan verbonden. Dit betekent dat er naast de internetfactuur ook kosten zijn voor de GEZ. Last but not least komt het steeds weer voor dat het internet ook uitvalt, waardoor films die op dit moment echt spannend zijn, ineens niet meer te zien zijn.

Er zijn op de markt een groot aantal fabrikanten van digitale satellietontvangers.
De bekendste merken zijn:

Coolstream
Dreambox
Fergusoion
GigaBlue
Edision
Kathrein
Medialink
Megasat
Ortagon
Opticom
PrismCube
Protek
Slimme
Technisat
VU+
Xtrend

In de digitale satellietontvangertest scoorden deze merken bijzonder goed:
Technisat Digit

Het kopen van een ontvanger op het internet biedt vele voordelen. U kunt de tijd nemen en alles lezen over de voordelen van een digitale satellietontvanger. Ook meningen van klanten en recessies aan individuele apparaten zijn vaak beschikbaar. Dit heeft het voordeel dat klanten de ontvangers voor u hebben getest en hun meningen en ervaringen rapporteren. Dit maakt het voor u gemakkelijker om een aankoopbeslissing te nemen op basis van criteria die ook voor u belangrijk zijn.
U hoeft ook geen reiskosten te betalen en kunt de ontvanger direct bij u thuis laten bezorgen.

Afstandsbediening
Aansluitkabel
Zittingsschotel
Upgrade-CD
Afhankelijk van welk apparaat u hebt of welk apparaat u kiest, zijn er allerlei accessoires, maar deze zijn aangepast aan het betreffende apparaat.