Documentairebeeldcamera

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Documentairebeeldcamera

Wat is een documentcamera?

Een documentcamera visualiseert objecten van het formaat DIN A5 tot DIN A3 en projecteert deze op een whiteboard of computerscherm, afhankelijk van de behuizing. Het apparaat bestaat voornamelijk uit een camera die een live-beeld uitzendt naar bepaalde apparaten en deze snapshots ook kan vastleggen. Naast pure opname zijn er ook extra functies, zoals verliesvrij zoomen en opnemen, waardoor het een compacte allrounder is voor dagelijks gebruik.

Vereisten voor een goede documentcamera

Een goede camera moet een CMOS-sensor hebben, omdat deze in de meeste goede scantechnologieën wordt gebruikt. De resolutie die de camera kan overbrengen is vooral belangrijk voor de kwaliteit. Een zeer goede documentcamera kan in Full-HD scannen en heeft minimaal een negenvoudige optische zoom. Voor dagelijks gebruik op school of in bedrijven zijn nu bepaalde verbindingen zoals VGA of HDMI nodig om een flexibele opstelling mogelijk te maken. Bovendien moet de camera niet te zwaar zijn en ongeveer 2 kg wegen. Naast de videoverbindingen hebben veel apparaten de mogelijkheid om een extern opslagmedium te gebruiken om beelden of video’s af te spelen via de documentcamera.

Toepassingsgebied van de documentcamera

De documentcamera wordt vooral gebruikt op scholen of universiteiten, maar dit apparaat wordt ook vaak gezien in bedrijven. Vooral tijdens lezingen of presentaties of productpresentaties is het voor de luisteraar gemakkelijker om op te pikken wat er gezegd wordt over visueel begrip.

Onze Top 10 – documentcamera’s

Welke alternatieven voor een

Bestaat de documentcamera?

Het klassieke alternatief is de oude diaprojector. Hiermee werden de beelden, die op een witte folie stonden, met behulp van licht op een groot scherm geprojecteerd. Dit is eigenlijk gewoon het analoge principe van de huidige digitale documentcamera. Bovendien kan deze projector niet worden aangesloten op een medium zoals een laptop of beamer.

Welke fabrikanten van documentcamera’s zijn er?

Er zijn veel verschillende fabrikanten van documentcamera’s. In de documentcameratest scoorden met name Lumens en ELMO producten goed en hebben de eerste twee plaatsen veiliggesteld. In de documentcameratest werden de resolutie en de kenmerken van de camera’s hoog gewaardeerd.

Innovaties op het gebied van documentcamera’s

Veel camera’s hebben nu een microfoon ingebouwd. Dit betekent dat professoren bij UNI of docenten op school niet zo luid hoeven te praten en dat meer studenten of leerlingen de les beter kunnen volgen. Dit is ook een voordeel voor oudere mensen, omdat ze hun stem kunnen redden en toch overal gehoord kunnen worden. Naast puur begrip is het ook mogelijk om lezingen op te nemen met de microfoon en deze vervolgens op te slaan op een extern opslagmedium.

Voordelen bij de aankoop van een documentcamera op het internet

Een bijzonder groot voordeel van het kopen van een documentcamera op het internet is het uitgebreide productoverzicht van vele fabrikanten en hun apparaten. U kunt dus gemakkelijk de producten vergelijken en het product kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Waarop moet men letten bij de aankoop van een documentcamera?

Bij de aankoop van een documentcamera moet u speciale aandacht besteden aan de klantbeoordelingen van andere kopers om een nauwkeuriger beeld te krijgen van het betreffende product. Vaak geven deze opmerkingen uit het betreffende product ook de betreffende kwaliteit aan.

Nuttige informatie

Accessoires voor een documentcamera

Er zijn bijna geen accessoires in deze categorie, want de camera heeft alles al in zich. Maar externe opslagmedia zoals USB-sticks of SD-kaarten moeten zelf worden ingebracht. Er zijn ook enkele verlengkabels beschikbaar als accessoire, waarbij de geleverde kabels eigenlijk voldoende zijn.