Documentscanner

CZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0
LinkCZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 103,67
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
CZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 103,67
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Documentscanner

De beste documentscanners 2022 in vergelijking

Wat is een documentscanner?

De documentscanners waarop deze documentscanner testrapporten maakt, zijn apparaten die, zoals de naam al aangeeft, meestal worden gebruikt om documenten te scannen. En ze verschillen ook duidelijk in functionaliteit en constructie van de scanners die vooral in de particuliere sector worden gebruikt.

Hoe een documentscanner werkt

Een documentscanner werkt in principe net als de scanners die worden gebruikt voor het scannen in de particuliere sector. Met het verschil dat het type van deze documentscanners scanners voeden, terwijl in de privéruimte voornamelijk flatboard scanners worden gebruikt. Zo is het met een commerciële scanner ook mogelijk om bijvoorbeeld foto’s of tijdschriftenpagina’s te scannen, iets wat met een documentscanner niet mogelijk is, omdat in dit geval de te scannen documenten worden ingevoerd. Dit is de reden waarom het met zo’n documentscanner ook mogelijk is om slechts enkele pagina’s achter elkaar te scannen.

Toepassingsgebieden van een documentscanner

Het belangrijkste toepassingsgebied van documentscanners is duidelijk in het kantoorgedeelte en deze worden vooral gebruikt door zakenmensen, voor het scannen van documenten.

Wie heeft er een documentscanner nodig?

Een documentscanner is meestal nodig in kantoren waar veel individuele documenten en papieren dagelijks worden gescand en gedupliceerd. Voor dit doel zijn geschikt

De documentscanner is veel beter dan de commerciële flatboard-scanners, die meestal in de particuliere sector van de gebruikers te vinden zijn.

Welke soorten documentscanners zijn beschikbaar?

Onder de beschikbare documentscanners zijn er veel verschillende soorten, sommige werken zelfs met een andere technologie dan de meeste. Zo zijn er naast de feed-in documentscanners ook modellen waarbij het scanproces wordt uitgevoerd met een smartphone of tablet.

Koop onze Top 10 – documentscanners

Nr. 1
CZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0
Kundenbewertungen
CZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0*

CZUR Shine 800 Pro Documentscanner A4 3264 x 2448 Pixel 60 pag./min. USB 2.0

Dit product is als nieuw en onbeschadigd. De verpakking is geopend en beschadigd. Dit product is geinspecteerd en getest. Door dit product aan te schaffen geef je het een tweede leven en kies je voor een duurzame oplossing.

CZUR Shine 800 Pro...

 Preis: € 103,67 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Toepassingsgebied van de documentscanner

Documentscanners zijn meestal te vinden in kantoren, praktijken of advocatenkantoren, waar het belangrijk is om elke dag een hele reeks documenten te scannen. Hiervoor zijn de documentscanners duidelijk beter geschikt dan de flatboard-scanners die vooral in de particuliere sector te vinden zijn.

Met een documentscanner is het bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere documenten automatisch achter elkaar te laten scannen, wat medewerkers soms veel tijd kan besparen.

Vereisten voor een goede documentscanner

De belangrijkste eis die gebruikers stellen aan een documentscanner is dat het apparaat in kwestie in staat is om in korte tijd zoveel mogelijk documenten te scannen. Dit vereist onder andere dat de documentscanner automatisch meerdere pagina’s na elkaar scant, zodat men ze niet allemaal één voor één hoeft in te voegen.

Voor- en nadelen van een documentscanner

Voordelen:
Een van de voordelen van documentscanners is dat ze speciaal zijn ontworpen voor het scannen van documenten.

Hierdoor kunnen gebruikers, vooral in de professionele sector, in korte tijd zoveel mogelijk documenten scannen zonder dat ze elke pagina afzonderlijk hoeven in te voegen.

Nadelen:
Een van de nadelen van een documentscanner is dat deze apparaten meestal alleen geschikt zijn voor het scannen van documenten, maar niet kunnen worden gebruikt om foto’s te scannen.

Waar moet ik op letten als ik een documentscanner koop?

Degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een documentscanner moeten erop letten dat het gekozen apparaat in staat is om de ingevoegde documenten in de kortst mogelijke tijd te scannen. Bovendien moet men er ook voor zorgen dat de documentscanner meerdere pagina’s automatisch na elkaar verwerkt, aangezien het enige tijd duurt om elke pagina in de scanner in te voegen.

Innovaties op het gebied van documentscanners

Tot de innovaties op het gebied van documentscanners behoren draagbare apparaten die gebruikers ook onderweg kunnen gebruiken. Deze scanners kunnen zelfs worden gevoed door oplaadbare batterijen, zodat zelfs een externe voeding niet nodig is.

Welke fabrikanten van documentscanners zijn er?

Documentscanners zijn te vinden in het assortiment van veel fabrikanten, waarvan de meerderheid ook apparaten voor privégebruik aanbiedt. Zo zijn er bijvoorbeeld documentscanners verkrijgbaar bij Flagpower, Epson, Brother, Canon of Fujitsu, die allemaal een assortiment van deze apparaten aan hun klanten aanbieden.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van documentscanners

Tot de toonaangevende fabrikanten van documentscanners behoren Epson, Broeder en Canon biedt ook printers en flatbedscanners, zowel voor zakelijk als privégebruik, in haar assortiment aan. Dus zelfs als men een documentscanner van een van deze producenten koopt, kan men er zeker van zijn dat het betreffende apparaat van hoge kwaliteit is.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn documentscanner het beste kopen?

Documentscanners kunnen zowel in stationaire speciaalzaken als op het internet worden aangeschaft, hoewel de prijzen op het internet tegenwoordig meestal veel lager zijn dan die in speciaalzaken. Daarom is het internet meestal de beste keuze voor de aankoop van een documentscanner, hoewel u altijd de producten moet controleren die op dat moment beschikbaar zijn. Het apparaat dat u kiest, moet immers in hoge mate voldoen aan uw eisen en verwachtingen.

Wetenswaardigheden & handleiding voor de documentscanner

Het verhaal:
Hoewel de eerste digitale scanner al in 1957 door Russell Kirsch werd ontwikkeld, werden scanners pas halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw meer en meer verspreid in de particuliere sector. Tegenwoordig zijn de flatboard scanners meestal samen met een printer als combinatie verkrijgbaar, terwijl de documentscanners die meestal in de kantoorruimte worden gebruikt meestal los van een printer worden aangeschaft.

Cijfers, data, feiten:
Naast de documentscanners zijn er nog vele andere soorten scanners, zoals bijvoorbeeld filmscanners, boekenscanners, 3D-scanners of ook handscanners die in de loop van de tijd zijn ontwikkeld.

Prijzen: hoeveel kosten documentscanners?
De prijzen voor documentscanners op het internet beginnen al vanaf 15 euro, maar waarvoor men alleen een houder krijgt voor het scannen met de smartphone of tablet. Aan de andere kant

de prijzen voor een echt apparaat beginnen bij ongeveer 100 euro, maar men zou al tussen de 200 en 250 euro voor een goed apparaat moeten plannen om er op lange termijn voordeel uit te halen.

Nuttige accessoires voor de documentscanner

Om gescande documenten na het afdrukken te markeren, zijn er onder andere verschillende stempels aanbevolen voor het dagelijkse kantoorleven waarmee men een document als een scan kan markeren.

Alternatieven voor de documentscanner

Waarschijnlijk het meest voorkomende alternatief voor een documentscanner zijn de beschikbare scanner-printer combinaties, die meestal in de particuliere sector worden gebruikt. Ze zijn echter ook geschikt voor het kantoor, althans als er niet te veel documenten zijn om te scannen.