Douche-armaturen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Douche-armaturen

Er zijn vele varianten van de douchearmaturen. Natuurlijk moet een douchekraan bij uw badkamer passen, maar er zijn alle ontwerpen, of ze nu heel modern zijn of eerder nostalgisch. Ook met uw persoonlijke voorkeuren moet rekening worden gehouden en de prijzen variëren dienovereenkomstig. U kunt de douchekranen als losse onderdelen kopen of u kunt kiezen voor een compleet douchesysteem. De moderne technologie heeft ook zijn weg gevonden naar de badkamer, de douche wordt een wellness-tempel in je eigen huis. Bij de aankoop moet u er echter op letten dat de douchesystemen compatibel zijn met alle aansluitingen en dat een lange levensduur een vanzelfsprekendheid is. Vertrouw altijd op merkproducten, want hier kunt u er zeker van zijn dat de douchearmaturen van de beste kwaliteit zijn. Om de beslissing om een douchekraan aan te schaffen iets gemakkelijker voor u te maken, is er een test uitgevoerd. Als u van plan bent een nieuwe badkamer te bouwen of de badkamer te renoveren, moet u de douchekraantest zeer zorgvuldig lezen, want alle voor- en nadelen staan hier vermeld.

Je kunt niet douchen zonder douchekraan. Het is dus absoluut noodzakelijk, maar tegelijkertijd ziet het er heel goed uit en laat het de badkamer in een compleet nieuw licht verschijnen. Douchekranen zijn ook praktisch, u kunt altijd de juiste temperatuur van het water instellen en op welke hoogte de douchekop geplaatst moet worden is ook niet oninteressant. De Shower Faucet Test geeft u grondige informatie en vertelt u welk model precies geschikt is voor uw behoeften.

Eenhandige of tweehandige mengkraan?

De eenhandige mengkranen zijn zeer populair, ze zijn gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te bedienen. U kunt de watertemperatuur nauwkeurig bepalen en het water is al gemengd in een cartridge. De cartridge wordt aangesloten op koud en warm water, het water wordt gemengd en naar de douchekop geleid. Zo kunt u de optimale temperatuur voor het douchen instellen.

Natuurlijk is er ook de conventionele tweehandige mengkraan, deze hendels hebben een lange traditie. Hier zijn twee hendels bevestigd en als er eenmaal koud water komt, is de andere hendel alleen nog maar warm water. De watertemperatuur kan met de twee hendels worden ingesteld. De douchekranen worden echter zelden meer gebruikt, een eenhandige mengkraan is veel gemakkelijker te gebruiken. Maar als de badkamer in een nostalgische stijl is ingericht, is een tweehandige hendel veel beter. Dit geeft uw badkamer een nostalgisch tintje en, zoals ik al zei, is de mengkraan nog steeds te vinden bij de toonaangevende fabrikanten.

Het installeren van een thermostaat is zeer nuttig, omdat deze altijd zorgt voor een constante watertemperatuur. Er is nu geen koudeschok meer en broeien is ook niet meer mogelijk. Want vaak gebruikt een ander lid van het gezin de kraan in de keuken en plotseling is het warme of koude water weg. Met een thermostaat verandert de watertemperatuur niet. Dit is geen luxe meer, vooral kinderen en ouderen hebben er baat bij. Een compleet nieuw apparaat is de elektronische besturing, het is nog maar kort op de markt. Met een afstandsbediening kunt u nu niet alleen de watertemperatuur kiezen, maar ook instellen of u de regendouche of de handdouche wilt gebruiken.

Onze Top 10 – Douchekranen

activa en nadelen

Wanneer senioren of kinderen gebruik van de douche, een thermostaat is zeer nuttig, verbranden is onmogelijk. Met de elektronische besturing kunt u de instellingen opslaan, wat tijd bespaart. Licht en muziek zijn ook gemakkelijk te bedienen, de douche is praktisch een oase van welzijn.

Het nadeel is echter de prijs, de elektronische regeling en de thermostaten maken de douchekranen duurder. U moet er echter wel voor zorgen dat deze onderdelen compatibel zijn met de verbindingen en als er een defect optreedt, kan dat duur zijn. Beide apparaten vereisen al een zekere mate van knowhow.

Deze douchesystemen hebben echt alles wat je nodig hebt om te douchen. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd en passen perfect in elkaar. Ook op het gebied van design kunt u zich niet vergissen, de douchesystemen zijn in alle uitvoeringen leverbaar. Een setje douchegarnituren is meestal ook goedkoper dan alle onderdelen afzonderlijk te kopen. Dus als u meerdere elementen op de douche wilt vernieuwen, is een douchekraanset een goede oplossing. U kunt natuurlijk ook losse onderdelen kopen, een nieuwe douchekop is altijd beschikbaar. U kunt de douchesets eenvoudig zelf installeren, meestal worden de accessoires voor de installatie meegeleverd en wordt er ook een bijbehorende handleiding meegeleverd. Natuurlijk worden de douchesystemen aangeboden in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, goedkope modellen zijn beschikbaar, evenals dure en stijlvolle douchearmaturen, die bijna artistiek zijn ontworpen. Hier vergeet u eigenlijk dat het hier om een douchecabine gaat.

Voordat u koopt, moet u natuurlijk rekening houden met hoeveel geld u eigenlijk wilt uitgeven aan de douche-armaturen. Zoals ik al zei, er zijn goedkope en dure modellen. U moet echter niet kiezen voor een zeer goedkope douchearmatuur, kun je beter vertrouwen op perfecte kwaliteit. Douchekranen worden meestal jarenlang gebruikt, dus het is de moeite waard om wat dieper in je zak te graven. Het ontwerp is erg belangrijk, je moet beslissen in welke stijl de badkamer moet worden ingericht. Voor een moderne badkamer zijn eenhandige kranen zeker de juiste keuze, maar als u de voorkeur geeft aan de nostalgische stijl, installeer dan een tweehandige mengkraan.

Je moet ook op de douchekop letten, bij een regendouche loopt er natuurlijk veel meer water door dan bij een conventionele douche. Als u de regendouche wilt gebruiken en toch water wilt besparen, kunt u ook een afsluiter installeren die de hoeveelheid water vermindert.

Zeer bekende fabrikanten zijn Hans Grohe, Ideal Standard, Dornbracht, Hansa, Keuco, Keramag en nog veel meer. Maar dit zijn slechts zeer bekende bedrijven, er zijn veel andere fabrikanten die niet zo bekend zijn, maar hun douchearmaturen hoeven niet slechter te zijn. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen, want vaak zijn de douche-armaturen voor een zeer redelijke prijs verkrijgbaar.

Waar kunt u douche-armaturen kopen?

In ieder geval kunt u ze vinden in een badkamermeubelwinkel. Elke bouwmarkt biedt ook veel modellen en het internet biedt ook een goede mogelijkheid. Veel winkels zijn gespecialiseerd in badkamermeubilair en hier is de keuze natuurlijk groot. Hier kunt u douchesystemen krijgen van de beste kwaliteit en tegen een zeer redelijke prijs. Blader door het net, „uw“ douchekraan is zeker inbegrepen. De prijzen zijn zeer redelijk, een buurtwinkel kan zich dat niet veroorloven. U kunt hier ook goed vergelijken, het volgende aanbod is slechts een klik verwijderd. Ook u kunt profiteren van online winkelen, het is een moderne winkelwereld die u zal zeker enthousiast zijn.