Douchekanalen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Douchekanalen

Geen verstopte afvoerkanalen meer!

Voor veel mensen is hun eigen huis niet alleen een plek van retraite, maar ook de plek waar ze het liefst verblijven en waar ze de meeste tijd doorbrengen. Het is dan ook niet voor niets erg trendy om je eigen huis of appartement te renoveren. Vooral de technische renovatie, evenals de renovatie van de sanitaire ruimte zijn erg populair! Het sleutelwoord Smart-Home is in dit verband een doorslaggevend criterium. Maar om zich echt comfortabel te voelen, is meer nodig dan slimme functies en technische snufjes. Het gezegde „Het oog eet met“ heeft in dit verband een andere betekenis. Bij renovaties speelt design een belangrijke rol. De verbetering van de gebruikerservaring moet ook in een renovatie worden bereikt. Vaak zit de innovatie in het detail. Dit geldt vooral voor de badkamer. Dit is vaak de kleinste kamer in huis en toch een van de belangrijkste, die speciale aandacht vraagt. Subjectief gezien is het uiterlijk van een badkamer de laatste jaren nauwelijks veranderd. Een andere tegelkleur is soms het hoogste van de gevoelens. Maar zoals gezegd zit de duivel in de details. Een conventionele afvoer in de douche moet iedereen bekend zijn. Helaas heeft het weinig te bieden op het gebied van design. Het onderwerp van de functie lijdt ook onder het constante gevaar van verstopping. Onlangs is een visueel aantrekkelijke en functionele oplossing geïntroduceerd: de douchegoot. Een douchegoot is een modern afwateringssysteem dat verstoppingsgeschiedenis maakt! Het ziet er ook zeer elegant en futuristisch uit dankzij het vlakke en hoogglanzende oppervlak. Maar wat is een douchegoot eigenlijk? Wat maakt een goede douchegoot? Zijn er alternatieven? Deze en verdere vragen worden beantwoord in onze grote douchegoot test. Laten we beginnen met de eerste vraag.

Wat is een douchegoot?

Vanuit het basisprincipe is een douchegoot niets meer dan een standaard afvoer in de douche. Beide zorgen ervoor dat het gebruikte water tijdens het douchen naar de riolering wordt geleid. Het doel is om te voorkomen dat vreemde voorwerpen zoals haren de pijp verstoppen, daarom worden meestal screen inserts gebruikt. Deze moeten regelmatig worden gereinigd en vrijgemaakt van vreemde voorwerpen, anders kan het gebruikte water niet goed worden afgevoerd. Het grote verschil tussen de twee afvoersystemen is de vorm. De klassieke en conventionele afvoer in de douche heeft een ronde vorm met een diameter van meestal 5 cm. Het oppervlak is meestal gemaakt van roestvrij staal. Bij een conventionele afvoer is er meestal geen schermondersteuning. Er wordt alleen een zeer grove zeefondersteuning gebruikt aan het oppervlak. De douchegoot daarentegen heeft geen ronde vorm, maar een langwerpige vorm. De langwerpige vorm heeft het voordeel dat er aanzienlijk meer water tegelijk kan worden geleid, zoals bij een ronde vorm. Bovendien bevindt het einde van de douchegoot zich op de begane grond tot aan de vloer van de douche en overtuigt door zijn glanzende roestvrijstalen oppervlak. Zoals de naam al aangeeft, bestaat het interieur van een douchegoot uit een goot van hoogwaardig kunststof. In het plastic kanaal bevindt zich een zeer fijnmazige zeefondersteuning, die moeiteloos vreemde voorwerpen uitzeeft. Het niveau en de hoge kwaliteit van het ontwerp, evenals de grotere oppervlakte die wordt gebruikt om het water af te voeren, zijn echte voordelen ten opzichte van een conventionele afvoer.

Onze Top 10 – Douchekanalen

Eisen aan een goede douchegoot

A een goede douchegoot wordt vooral gekenmerkt door 2 belangrijke eigenschappen: Ontwerp en functionaliteit! Visueel gezien moet een goede douchegoot niet te opvallend zijn, maar toch een nobele en moderne indruk maken. Een goede douchegoot eindigt op de begane grond met de vloer van de douche en heeft schone spleetafmetingen. Een goede douchegoot verschilt qua functie doordat hij veel water in korte tijd kan opnemen en afvoeren. Vooral de langgerekte vorm van een douchegoot maakt dit effect mogelijk. Bovendien moet een goede douchegoot een zeefondersteuning hebben met zo fijn mogelijke poriën. Hierdoor worden zelfs kleine vreemde voorwerpen afgeschermd zonder dat er resten achterblijven om te voorkomen dat de pijp verstopt raakt.

Toepassingsgebied van de douchegoot

Zoals we in onze grote douchegoottest al uitvoerig hebben gerapporteerd, vindt een douchegoot zijn toepassingsgebied in particuliere huishoudens. Maar als je nu denkt dat een douchegoot, zoals de naam al aangeeft, alleen bedoeld is voor gebruik in de douche thuis, dan heb je het helaas mis. De douchegoot of het achterliggende concept kan ook worden gebruikt in wastafels of badkuipen. Een ander toepassingsgebied voor de douchegoot is de commerciële sector. Of het nu gaat om het openbare zwembad, de cabine van een voetbalclub of de douches van een groot bedrijf, ook de douchegoot is hier overtuigend.

Wat zijn de alternatieven voor een douchegoot?

Een alternatief voor een douchegoot is de klassieke afvoer, die bekend is uit vele badkamers. Het is goedkoper en de meeste douches of douchebakken zijn ontworpen voor de ronde afvoer. Dit type afvoer blokkeert echter relatief gemakkelijk en ziet er, in tegenstelling tot de moderne douchegoot, ouderwets en goedkoop uit. Daarom is een douchegoot zonder alternatief qua vormgeving.

Welke douchegootfabrikanten zijn er het?

De bekendste fabrikant van sanitair is Geberit. Geberit is ook een eersteklas fabrikant als het gaat om douchegoten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de prijzen aan de bovenkant van de schaal liggen. Er is echter nauwelijks een andere fabrikant die de kwaliteit en duurzaamheid van Geberit kan evenaren. Natuurlijk zijn er tal van andere fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Vilstein, die een eerlijke prijs-prestatieverhouding bieden.

Innovaties op het gebied van douchegoten

De douchegoot zelf is een moderne ontwikkeling van de klassieke ronde afvoer. De douchegoot is qua design en functionaliteit superieur aan de ronde afvoer.

Voordelen bij de aankoop van een douchekanaal op het internet

De voordelen van een douchegoot hebben we al uitvoerig besproken in onze grote douchegoottest. Een aankoop op het internet biedt nog meer voordelen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het 14-daagse retourrecht of de handige en snelle levering van de douchegoot aan de eigen voordeur.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een douchegoot?

Bij de aankoop van een douchegoot moet men vooral letten op de bestaande omstandigheden van de douche thuis. De uitsparingen moeten precies passen! Bovendien moet worden gezorgd voor een goede kwaliteit en voor materialen die niet roesten.

Nuttige accessoires voor douchegoten

Tot de nuttige accessoires van een douchegoot behoren natuurlijk ook de passende hulpmiddelen voor de reiniging en verzorging, bijvoorbeeld een speciale polijstbeurt voor roestvrij staal.

Een douchegoot is dus een klein maar fijn detail dat uw huis nog comfortabeler maakt!