Drijvende schijven

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Drijvende schijven

Wat zijn zwevende schijven?

Drijvende schijven zijn vergelijkbaar met watervleugels, zwemhulpmiddelen die kinderen aan hun armen dragen. Zoals de naam al aangeeft, zijn de zwemschijven echter schijfvormig. Maar ze worden ook op de bovenarm gedragen.
De zwemschijven zijn gemaakt van massief schuim en zinken gegarandeerd niet. Toch moet er, net als bij de zwemschijven, altijd een begeleider bij het kind blijven. Het kan gebeuren, in het ergste geval met deze zwemhulpmiddelen, dat het hoofd van het kind onder water komt. Meestal is het kind dan niet in staat om zichzelf weer in de juiste positie te brengen.
Er zijn zwemschijven die ook geschikt zijn voor volwassenen.

Vereisten voor goede zwemschijven

Goede zwemschijven moeten voorzien zijn van het teken voor geteste veiligheid (GS) en bovendien gemarkeerd zijn met de Europese norm (EN) 13138. Er moet ook aandacht worden besteed aan goed vakmanschap. De afzonderlijke zwemschijven moeten naadloos zijn en het schuim moet echt merkbaar stevig zijn.
Bovendien moeten de afzonderlijke schijven gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald en weer stevig in elkaar kunnen worden gezet. Zonder het risico dat de schijven vanzelf weer uit elkaar vallen.
Ook moet ervoor worden gezorgd dat het glas vrij is van schadelijke stoffen.

Toepassingsgebied van de drijvende schijven

De zwemschijven worden gebruikt als actieve zwemhulpmiddelen die op het lichaam worden gedragen, dus ze zijn bedoeld om te helpen bij het leren zwemmen. Hiervoor worden de schijven op de bovenarmen geduwd. Afhankelijk van de vooruitgang die wordt geboekt bij het leren zwemmen, kan het aantal schijven worden verminderd. Van drie schijven per arm tot één schijf per arm. Op deze manier zullen met name kinderen sneller zien dat ze We boeken vooruitgang. Dit is natuurlijk een extra motivatie.

Onze Top 10 – Drijvende schijven

Wat zijn de alternatieven voor drijvende schijven?

Een alternatief voor de drijvende schijven zijn zeker de drijvende vleugels. Drijvende vleugels hebben twee aparte kamers die met lucht gevuld moeten worden. Bovendien hebben de drijfvleugels een terugslagklep op elke luchtkamer, zodat de lucht niet zomaar kan binnendringen als het ventiel open is. De watervleugels zijn gemaakt van weerbestendig en natuurlijk huidvriendelijk kunststof.
Een ander alternatief voor de drijvende schijven is het zwemplateau. Het bord maakt actief gebruik mogelijk; je houdt het vast. Het zwemplankje is echter meer geschikt voor zwemmende beginners die al wat verder gevorderd zijn. Met het zwemplankje kunt u ook de beenbeweging oefenen tijdens het zwemmen.
Ook de zogenaamde zwemnoedel, een lange staaf van massief schuim, is meer geschikt voor beginners die bijna kunnen zwemmen. De zwemnoedel wordt door het kind over de borst en onder de armen uitgevoerd. Zo ligt het kind relatief veilig in het water.

Welke fabrikanten van zwemschijven zijn er?

Als u op het internet zoekt naar zwemschijven in de test vindt u diverse producten van bekende fabrikanten. Dit zijn onder andere Dolphin, Mopalwin, Cozywind en Beco. De testresultaten van de zwemschijftest geven ook informatie over de verschillende producten.

Innovaties op het gebied van drijvende schijven

Op dit moment zijn er geen innovaties op het gebied van drijvende schijven, omdat de drijvende schijven zelf nog vrij nieuw zijn.

Voordelen van het kopen van zwemschijven op het internet

Als u zwemschijven wilt kopen, vindt u het juiste ding sneller op het internet dan in de stationaire handel. Ook de keuze is veel groter in het internet, je bent niet beperkt tot een of twee verschillende fabrikanten. U kunt ook de testresultaten van de zwemschijven in de test bekijken, zodat u het beste product kunt kiezen. Ook de verschillende producten kunnen nog beter met elkaar worden vergeleken.
En natuurlijk worden de zwemschijven comfortabel bij u thuis afgeleverd.

Waarop u moet letten bij het kopen van zwemschijven

Zoals hierboven vermeld, is het van essentieel belang om aandacht te besteden aan het GS-merk en de Europese norm 13138. Verder is het belangrijk om te letten op de afwezigheid van schadelijke stoffen, omdat de drijvende schijven in direct contact met de huid staan.
Natuurlijk moeten de zwemschijven ook qua verwerking van hoge kwaliteit zijn. De afzonderlijke schijven moeten gemakkelijk te scheiden zijn en ook gemakkelijk weer in elkaar te zetten zijn. Het is belangrijk dat de drijvende schijven dan ook weer stevig in elkaar zitten, zodat ze niet los kunnen komen.
Let ook op het gewicht, vooral als de zwemschijven door een volwassene moeten worden gebruikt.

Handige accessoires voor de Drijvende schijven

Er zijn geen accessoires beschikbaar voor de zwevende schijven.