Duurzame bakfolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Duurzame bakfolie

Algemene informatie over bakpapier

Bakpapier is bij iedereen bekend en is in bijna elk huishouden te vinden. Dit is een gecoat papier. Bakpapier wordt gebruikt voor het bakken van blikken en bakplaten. Het is aangelegd om te voorkomen dat de bakkerijproducten aan het blik blijven plakken. Als er bakpapier wordt gebruikt, is het niet nodig om de mal in te vetten. Het is belangrijk om op te merken dat bakpapier alleen wordt gebruikt voor temperaturen tot 250 graden en dat het niet in contact komt met warmtebronnen zoals grillstokken. Vroeger werd perkamentpapier gebruikt dat met verschillende soorten vet was gecoat. Het bakpapier van vandaag kan ook worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Het duurdere silicone-gecoate bakpapier, dat het voordeel heeft dat het ook bij hogere temperaturen kan worden gebruikt en duurzamer is.
 • en het goedkopere bakpapier, dat bestaat uit een coating met fluorkoolstofverbindingen. Vanwege de bioaccumulatie van coatingmaterialen mag dit echter niet meer worden gebruikt.

In Europa worden bijna alleen nog de met siliconen gecoate bakpapiertjes aangeboden.

Zoals reeds vermeld, helpt het bakpapier bij het bakken en bespaart u de smering van het formulier. Normaal bakpapier kan echter maar één keer worden gebruikt en wordt dan weggegooid. Dit kan erg duur zijn voor mensen die graag en vaak bakken, naast het milieuaspect om zo min mogelijk afval te produceren. Daarom is het de vraag of men moet overgaan tot het opnieuw invetten van de mal. Maar dat is niet nodig. Hiervoor is er de zogenaamde permanente bakfolie. Ook wel bekend als Backmate, baking release film en permanente bakfolie. Het heeft het voordeel ten opzichte van normaal bakpapier dat het steeds opnieuw kan worden gebruikt. Na het bakken kan hij gemakkelijk in de vaatwasser worden gereinigd en ziet hij er zelfs na herhaaldelijk gebruik nog als nieuw uit.

Onze Top 10 – Longlife-baksels

Reinigen van een permanente bakfolie

Nadat u de permanente bakfolie heeft gebruikt, moet u zich gewoon laten afkoelen in de oven. Pas als het is afgekoeld, moet je het eruit halen om het te reinigen. Meestal is het voldoende om het een keer af te vegen met een keukenhanddoek. Als de folie erg vuil is, kunt u deze in de vaatwasser zetten om te reinigen. Op deze manier is de permanente bakfolie snel en eenvoudig te reinigen.

Voordelen van een permanente bakfolie

 • Bij gebruik van Duurzame bakplaten laten geen voedsel in de vorm vastzitten.
 • De bakblikken blijven schoon.
 • Duurzame bakplaten zijn herbruikbaar.
 • U kunt permanente bakplaten op de gewenste maat knippen.
 • Duurzame bakplaten beschermen het milieu en uw eigen portemonnee.
 • Ze zijn gemakkelijk te reinigen met water of in de vaatwasser.
 • Temperatuurbestendig van -45 graden tot 250 graden.
 • Lang houdbare bakfolies zijn smaakloos en voedselveilig.

Nadelen van de permanente bakfolie

 • Hoogwaardige duurzame bakplaten zijn duur.
 • Ze kunnen verkleuren als de hitte te hoog is.

Bij de aankoop van een duurzame bakfolie is het belangrijk om iets meer geld te investeren dan te weinig. Goede kwaliteit is hier erg belangrijk. Hoogwaardige permanente bakplaten hebben het voordeel dat ze er ook na veelvuldig gebruik nog goed uitzien en niet vervormd of verkleurd zijn. Bij de aankoop van een permanente bakfolie moet u ook letten op de grootte, zodat deze op de bakplaat in uw eigen keuken past. Het is beter om een permanente bakfolie te gebruiken die iets te groot is dan te klein. U kunt ze eenvoudig in de gewenste maat knippen. Het is ook een voordeel als de permanente bakfolie in de vaatwasser kan worden gereinigd. Een laatste belangrijk punt is de hittebestendigheid. Duurzame bakplaten kunnen zowel in de winkel als op het internet worden gekocht. In de winkel is er het voordeel van persoonlijk advies van gekwalificeerd personeel. Het internet biedt het voordeel dat u verschillende modellen van verschillende fabrikanten kunt vergelijken en meer te weten kunt komen over de kwaliteit en de bediening door middel van ervaringen van klanten en uitgevoerde tests. Bovendien is het internet meestal iets goedkoper, omdat de dealers minder vaste kosten hebben dan een winkel.