E-fiets

Auto Fietsenrek Reserveonderdeel Thule 911600 WanderWay Adapter 3e Fiets
LinkAuto Fietsenrek Reserveonderdeel Thule 911600 WanderWay Adapter 3e Fiets*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 116,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Auto Fietsenrek Reserveonderdeel Thule 911600 WanderWay Adapter 3e Fiets
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 116,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk E-fiets

De juiste E-fiets

E-bike staat voor meer ontspannen beweging in het dagelijks leven of in de vrije tijd. Dankzij de technische ondersteuning hoeft de carrosserie niet meer alleen op dit voertuig te bewegen. Dit en nog veel meer wordt in de volgende E-Bike test nader toegelicht.

De term Bike is de korte vorm van het Engelse woord Bicycle. Een e-bike is een fiets die wordt ondersteund of aangedreven door elektrische energie. Dit betekent dat de trapkracht wordt ondersteund door een geschikte motor, zodat langere afstanden gemakkelijker kunnen worden afgelegd met minder fysieke kracht en sterke klimmen en winden kunnen worden beheerst. De elektrische fiets, een bijzondere vorm van e-bike, verschilt van de klassieke fiets door de besturingselektronica, de accu en de elektromotor.

Deze e-bike test legt uit aan welke criteria een elektrische fiets moet voldoen om zo gemakkelijk mogelijk in het dagelijks leven of zelfs in de vrije tijd te kunnen worden gebruikt.

Batterij
Het gebruikscomfort van de e-bike hangt grotendeels af van de prestaties van de aangesloten accu. Want alleen met een krachtige energiebron is het mogelijk om alle doelen te bereiken. Wat de totale capaciteit van de accu betreft, is het belangrijk te weten dat er verschillende varianten zijn. Hoe meer energie de accu opslaat, hoe hoger het motorvermogen.

Motor
Hoe krachtiger de motor van een e-bike is, hoe sneller je met dit vervoermiddel kunt gaan. Efficiëntie is echter ook belangrijk. Draagt de motor de corresponderende energie over van de accu met kleine verliezen op de fiets, een hoge actieradius is verzekerd.

Besturingseenheid
Om de motor te activeren en te regelen is een regelapparaat nodig, wat cruciaal is voor de algehele kwaliteit van de elektrische fiets. Een natuurlijke rijervaring ontstaat alleen als de motor de trapkracht van de rijder op het juiste moment en in de juiste mate ondersteunt. Naast de pedaalbeweging registreert een hoogwaardig apparaat hoe hard je trapt en past hier het motorvermogen aan.

Verwerking
Bij de e-bike is hoogwaardig vakmanschap erg belangrijk, omdat deze vaak of zelfs voor langere afstanden graag wordt gebruikt. Aan de andere kant werken veel hogere krachten door de motor heen. Het is daarom cruciaal dat hier robuuste en stabiele materialen worden gebruikt die bestand zijn tegen deze hoge belastingen.

Onze Top 10 – E Bike

Nr. 1
Auto Fietsenrek Reserveonderdeel Thule 911600 WanderWay Adapter 3e Fiets
Kundenbewertungen
Auto Fietsenrek Reserveonderdeel Thule 911600 WanderWay Adapter 3e Fiets*

Adapter waarmee een WanderWay-drager van 2 naar 3 fietsen kan gaanBevestigt een extra fietsrail tussen de twee originele bevestigingen op het WanderWay-platformVerstelbare wielbevestigingen met pompgespriemenVergrendelbare framehouderarm om het frame vast te zettenMet rubber gecoate kaken houden het frame stevig vast en een vergrendelbare AcuTight-koppelbegrenzingsknop voorkomt te strak of te s...

 Preis: € 116,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Net als bij de aankoop van een gewone fiets, moet u duidelijk zijn over waar u de e-bike voor wilt gebruiken – of het nu gaat om boodschappen doen in de stad, het trekken van een kinderwagen of als een snel vervoermiddel om naar het werk te gaan. Natuurlijk kan elke e-bike voor vele doeleinden worden gebruikt, maar als er een kerndoel is, moet het er een zijn die het meest geschikt is:
Heb ik een sterke motor nodig, een lage instap, een zo groot mogelijk bereik, moet de motor licht zijn of moet hij bijzonder snel zijn? Is een fietsderailleurtest nodig? De moderne elektrische fiets wordt door alle leeftijdsgroepen gebruikt, bijvoorbeeld op een lange fietstocht, voor gewichts- en conditietraining, in heuvelachtige landschappen, om te winkelen en op weg naar het werk. Maar ook beroepsgroepen zoals postbodes en politieagenten maken gebruik van deze fiets.

Als alternatief voor de elektrische fiets is er natuurlijk de gewone fiets. Als u echter nog steeds motorondersteuning wilt, kunt u ook een elektrische scooter gebruiken. Op deze manier kunt u de gewenste bestemming nog sneller bereiken zonder enige moeite van uw kant.

– BH e-beweging
– Hercules
– Cannondale
– Reuze & Molenaar
– Kubus
– Kalkhoff
– Pegasus
– Rose
– Profeet
– KTM

Het jaar 2018 zal een technologische sprong voorwaarts brengen. Krachtiger motoren en een automatisch geregelde, fijnere afstelling met de achterderailleur bieden een betere controle, zelfs in moeilijke rijsituaties. Hiervoor wordt meer vermogen geleverd door de verdichte batterijsystemen. Tegelijkertijd verdwijnen door nieuwe ontwerpen de batterijen steeds vaker in het frame. Omdat het nu technisch haalbaar is, heeft ook de elektronische rembediening een nieuwe betekenis gekregen. Het jaar daarop wordt bijvoorbeeld een ABS voor de e-bike op de markt gebracht, klaar voor serieproductie. Vanwege de eerste succesvolle toepassingen zullen aandrijvingsfabrikanten in de toekomst steeds meer vertrouwen op het feit dat de motoren via een app individueel kunnen worden afgesteld.

Deze e-bike test is bedoeld om aan te tonen dat winkelen op het internet zeer voordelig is, in tegenstelling tot conventionele speciaalzaken. Dit omvat onder andere het enorme aanbod van merken en fabrikanten. Een gewone vakhandelaar daarentegen heeft slechts twee of drie verschillende merken beschikbaar. De keuze is dus altijd zeer beperkt. Online krijgt men daarentegen snel een uitgebreid overzicht van het gehele productassortiment. Het is dus mogelijk om individuele aanbiedingen van verschillende fabrikanten goed met elkaar te vergelijken en een elektrische fiets te kiezen die optimaal bij elkaar past en waarvan de prijs-prestatieverhouding goed is. Bovendien is de aankoop van een e-bike via het internet onafhankelijk van tijd en plaats. De De E-bike wordt direct geleverd, wat zeer comfortabel en praktisch is. Op het net is het meestal goedkoper dan in gespecialiseerde winkels. Je hoeft er niet op uit te gaan en kunt het van thuis uit kopen. U kunt de nodige informatie ook online vinden.

Omdat je veel geld uitgeeft aan een elektrische fiets, is deze e-bike test bedoeld om uit te leggen welke criteria je moet hanteren bij de aanschaf van een elektrische fiets.

Doel
Voordat u een elektrische fiets koopt, is het noodzakelijk om na te denken over het doel waarvoor deze in de eerste plaats zal worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk en comfortabel vervoermiddel voor uw dagelijkse woon-werkverkeer, moet u kiezen voor een heel andere fiets dan wanneer u langere fietstochten in uw vrije tijd plant. Eerst en vooral is het belangrijk dat de e-bike comfortabel is voor werkende mensen, uitstekend verlicht is en voorzien is van een mandje of bagagerek. Sporters moeten er daarentegen voor zorgen dat de e-bike een sportieve rijhouding mogelijk maakt en geschikt is voor off-road rijden.

Rijafstand en tijd
Bovendien is het belangrijk om duidelijk te zijn over de afstanden die je met de elektrische fiets wilt afleggen en hoeveel tijd je daarvoor beschikbaar hebt. Als u bijvoorbeeld elke dag drie kilometer naar het werk fietst, is het zinvol om een gewone elektrische fiets aan te schaffen, waarmee u tot 25 kilometer per uur kunt rijden. Op deze manier kunt u uw bestemming snel bereiken. Hoe korter de afstand, hoe lager het motorvermogen. Als je echter minstens tien kilometer aflegt, kan de afstand bij deze snelheid behoorlijk lang worden. U moet een S-pedelec gebruiken, die een hogere snelheid mogelijk maakt. In dit geval rechtvaardigt de bespaarde tijd de extra uitgaven, die het gevolg zijn van de verplichte verzekering. Voor fietstochten in de vrije tijd is de Tijdfactor niet doorslaggevend. Maar ook voor langere afstanden kunt u een normale elektrische fiets gebruiken. Hier is het belangrijker om aandacht te besteden aan een groot bereik om altijd je doelen te bereiken.

Uitrusting
Bij de e-bike kan door het grote aanbod van producten de gehele uitrusting zoals remmen, versnellingen en andere voertuigdelen de beslissing om te kopen beïnvloeden. Het is belangrijk om na te denken over welke van de criteria u waardeert.

Het aanbod aan modellen wordt steeds groter. Wat moet je nu kiezen? De criteria hebben betrekking op het beoogde gebruik, maar ook op persoonlijke voorkeuren, elektrotechnische eigenschappen en de kwaliteit van de fiets die als basis dient. Er wordt ook rekening gehouden met ergonomische aspecten. Een fietsderailleurtest is aan te raden voor de aankoop.

Net als bij een gewone fiets kunt u elke e-bike voor vele gelegenheden gebruiken. Als er geen specifiek doel is, kunt u ook uitsluitend op basis van uw persoonlijke voorkeuren beslissen, zoals: Moet de fiets bijzonder chique zijn, moet de batterij onzichtbaar in het frame worden geplaatst, moet het bijzonder stil zijn (ook hier zijn er verschillen) of vooral comfortabel?

Er is een keuze tussen deze drie soorten e-bikes: De keuze is dus: wil ik een echte fiets met trapondersteuning (pedelec)? Of vind ik een kleine bromfietsnummerplaat en een aansprakelijkheidsverzekering in orde en kan ik mijn voeten „omhoog“ zetten en me laten rijden (klassieke e-bike)? Of wil ik altijd zo snel mogelijk op de weg zijn (open klasse)? Maar er zijn nog steeds enkele aspecten die in de kenmerken moeten worden meegenomen, die elkaar gedeeltelijk uitsluiten: Moet de batterij zo licht mogelijk zijn (zoals een lithium-ionbatterij) of moet deze een hoge capaciteit voor een groot bereik? Geef ik de voorkeur aan een lange levensduur voor vele laadcycli of geef ik de voorkeur aan goedkope vervanging en tweede accu’s? Moet de batterij bijna onzichtbaar in het frame worden verborgen of gemakkelijk worden verwijderd om op te laden? Is het oplaadcontact op de ingebouwde accu goed bereikbaar? En: Is er een leveringsgarantie voor een vervangende batterij over meerdere jaren? Maar zelfs als dat niet het geval is, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, want de batterijen worden steeds kleiner en de batterijhouder kan ook door andere fabrikanten met nieuwe cellen worden uitgerust. De originele accu heeft echter altijd de voorkeur.

De harmonie van het samenspel tussen spierkracht en elektromotorische ondersteuning is cruciaal voor de kwaliteit van e-biking: zijn er verschillende ondersteuningsmodi (de standaard is drie) met verschillende niveaus van ondersteuning? Wat is het niveau van de ondersteuning voor elke modus? Reageert het controlesysteem op de kracht van de gebruikte spierkracht (beschikbare krachtsensor)? Kunnen de kenmerken van de steun individueel worden aangepast via de besturing (tuning)? Als je twijfelt, doe dan een fietsderailleurtest om te weten te komen of je echt goed bent in fietsen.

Bij de fiets, net als bij de e-bike, is de mens de eigenlijke motor. De zitpositie is bepalend voor de efficiëntie van de ontwikkeling van de menselijke macht. Simpel gezegd: als je slecht zit – en dat betekent je hele lichaamshouding bij het zitten – zet je minder kracht op de pedalen.

E-bikes zijn duurder dan normale fietsen. Motor en vooral de accu drijven de prijs op, maar vooral een goede motorbesturing heeft zijn prijs. In ruil daarvoor heeft de e-bike echter ook een duidelijke meerwaarde. De goedkoopste modellen zijn vandaag vanaf ongeveer 1200 Euro. Vanaf ongeveer 1500 Euro begint het aanbod van de betere kwaliteitsmodellen (Rocketbike). Er zijn verschillende modellen van Excelsior, Pegasus of Hercules. Registratie en veiligheid op de fiets zijn belangrijk.

Voor het gebruik van de e-bike zijn diverse accessoires beschikbaar die het comfort verhogen. Als deze elektrische tweewieler zeer vaak wordt gebruikt, is de aanschaf van een reservebatterij zeer voordelig. U kunt thuis een accu opladen terwijl u met de elektrische fiets onderweg bent. Als u weer terugkomt, is er altijd een volle accu beschikbaar. Bij gebruik van een reservebatterij is het noodzakelijk om deze in een speciale accutas op te bergen om krassen en vuil te voorkomen. Het vervoer van de e-bike met een voertuig vereist speciale bescherming. Om te voorkomen dat waterdruppels in het motorcompartiment terechtkomen als het regent, kunnen speciaal voor de motor speciale beschermende zakken worden aangeschaft. Om veilig op de weg te zijn met de e-bike, moet u bijvoorbeeld in het donker reflecterende vesten gebruiken. Achteruitkijkspiegels maken het makkelijker om naar het verkeer achter je te kijken.