egoïstische stok

Test & vergelijk egoïstische stok

De beste Selfie Stick 2022 in vergelijking

De Selfie Stick

De Selfie Stick is een veelgebruikte fotogadget geworden. De wereldwijde trend geniet nu een grote populariteit en populariteit. Het aanbod dat hieruit voortvloeit is enorm, dus het is moeilijk bij te houden. Daarom moet de volgende informatie u helpen uw weg te vinden.

Wat is een Selfie Stick?

Een Selfie Stick is een vaak uitschuifbare stang om de arm van een fotograaf te verlengen. Het belangrijkste doel is om foto’s van zichzelf te maken, in de vorm van een selfie, met een camera of vooral met een smartphone. De camera of smartphone wordt aan de andere kant van de handgreep afgesteld. De aldus bereikte afstand stelt de fotograaf in staat om een foto van zichzelf te maken tegen een geselecteerde achtergrond of met meerdere personen samen.

Hoe werkt een Selfie Stick?

Een Selfie Stick is een telescopische buis waarvan de lengte variabel is. Aan de onderkant is er een anti-slip handvat. Op dit handvat bevindt zich vaak een ontgrendelingsknop. Aan de bovenzijde wordt de smartphone of de camera in een adapter geklemd. De klem kan worden verplaatst en gekanteld. Hij kan naar wens worden gerepareerd. Dit simuleert het vasthouden van de camera of smartphone met één hand. Na het indrukken van de ontspanknop stuurt de toverstaf de foto via Bluetooth of een kabel naar het fotoapparaat.

De toepassingsgebieden van een Selfie Stick

De Selfie Stick wordt gebruikt door fotografen die zichzelf willen fotograferen door hun armen uit te strekken, zonder hulp of invloed van anderen, voor een grote achtergrond of met een groep. De fotograaf zelf bedient de ontspanner. De Selfie Stick kan zodat ze in elke alledaagse situatie kunnen worden gebruikt. Sommige modellen, die ongevoelig zijn voor trillingen, zijn ook vaak te vinden in de sportsector, om de fotograaf te begeleiden tijdens een run of bijvoorbeeld op een fiets, maar ook om ze te vereeuwigen.

Wie heeft er een Selfie Stick nodig?

Wil niet iedereen mooie foto’s van zichzelf maken? Of het nu in het dagelijks leven is of tijdens het reizen, de Selfie Stick is onmisbaar voor iedereen die geen vreemden wil benaderen voor een mooie foto. Misschien is de fotograaf op een onmiskenbaar moment alleen en kan hij, dankzij de Selfie Stick, het in zijn eentje vastleggen op een ongelofelijke foto. Dit gebeurt in alle rust, zonder stress en hectiek. Wie dit verlangen voelt, heeft een Selfie Stick nodig.

Koop onze Top 10 – Selfie Stick

Welke soorten Selfie Sticks zijn er?

-Er zijn Selfie Sticks met een geïntegreerde trekker, die in de vorm van een knop op het handvat zit. De fotogegevens worden via Bluetooth naar het fototoestel gestuurd. Het fototoestel wordt vooraf gesynchroniseerd met Bluetooth en opgeslagen voor herkenning.

-Behalve, Selfie Sticks zijn beschikbaar met interne triggers die via een kabel verbonden zijn met het fotoapparaat om de gegevens over te dragen. Bluetooth-synchronisatie is niet nodig.

-Alternatief, Selfie Sticks met een aparte trigger zijn beschikbaar. De ontspanner wordt bediend met een externe afstandsbediening of ingesteld via een app met een ontgrendelingstimer. De afstandsbediening is via Bluetooth verbonden met het fotoapparaat en heeft vaak een bereik van 10 meter.

De toepassingsgebieden van de Selfie Stick

De Selfie-paal is flexibel in het gebruik. Het wordt vaak gebruikt op de weg, op reizen, op vakantie, in het prive-leven, op feesten, voor sociale media geschikte foto’s of op andere festiviteiten zoals bruiloften. Hier er zijn geen grenzen aan je verbeelding.

De eisen voor een goede Selfie Stick

Een goede selfie stick moet compatibel zijn met het gewenste fotoapparaat of de bestaande smartphone. Verder is een lengte van de stok van minimaal 100 cm wenselijk om de kwaliteit van de foto te verhogen. Het is het beste als de Selfie Stick wordt gevoed door een oplaadbare batterij om een lange levensduur te garanderen. Afhankelijk van de Selfie Stick die u kiest, kan de voorkeur worden gegeven aan een Bluetooth-verbinding of een kabel. Daarnaast wordt een afstandsbediening aanbevolen als het fotoapparaat vanaf een bepaald bereik met de Selfie Stick moet worden getriggerd. Het maximale gewicht van de fotostick moet tussen 120 en 160 gram liggen, zodat de stick gemakkelijk te dragen is.

De voor- en nadelen van een Selfie Stick

De voordelen:
– Door de oplaadbare batterij kan de Selfie Stick lange tijd gebruikt worden.
– Je hoeft je niet tot vreemden te richten om foto’s te maken.
– De armen zijn niet zichtbaar op de egoïsten.
– Grotere achtergronden en groepen kunnen zonder problemen worden gefotografeerd.
– De Selfie Stick is zeer stabiel.
– De houder voor het fotoapparaat is zwenkbaar.
– De stok is gemakkelijk te gebruiken.
– Door middel van een LED-licht zijn zelfs foto’s in het donker mogelijk.
– De stick is compatibel met veel smartphones.
– De fotostick is handig en klein.
– De Selfie-Stick wordt vaak gebruikt als statief of om actiecams te stabiliseren.

De nadelen:
– Soms treden er verbindingsproblemen op tussen de stick en het fototoestel tijdens de synchronisatie met Bluetooth.
– De Bluetooth-versies van de Selfie Sticks zijn vaak duurder.
– De afstandsbedieningen moeten ook worden opgeladen.
– De externe afstandsbedieningen gaan door hun grootte gemakkelijk verloren.
– De Selfie Stick moet altijd extra worden meegenomen. zal zijn.

Waar moet je op letten als je een Selfie Stick koopt?

De Selfie Stick kan het beste worden geselecteerd op basis van uw eigen behoeften en wensen. Als u geld wilt besparen, zijn de goedkopere modellen met kabelverbindingen de beste keuze, zonder een extra Bluetooth-verbinding. De markt biedt aanzienlijk meer modelvarianten, met de meest uiteenlopende functies, met Bluetooth. Dit is ook te zien in de test van de aanbevolen modellen van Selfie Sticks. Sommige fabrikanten nemen echter ook een kabel op, zodat er ook foto’s kunnen worden gemaakt met behulp van de ontspanner op afstand.

De lengte van de stang is ook erg belangrijk. De staven moeten minstens 50 cm lang zijn om redelijk goede foto’s te krijgen. Om foto’s van hoge kwaliteit te kunnen garanderen, worden echter stoklengtes van 100 cm en meer aanbevolen.

De stick moet ook zeer stabiel zijn zodat de foto’s niet wazig zijn.
De prijs-prestatieverhouding moet kloppen. In dit geval is het belangrijk om niet op elke euro te letten, maar vooral op de kwaliteit van de Selfie Stick.

Controleer of de houder van de stick compatibel is met het gewenste fotoapparaat. De meeste fabrikanten bieden universele bevestigingen aan, maar het is voordelig om nog eens te controleren of uw eigen apparaat echt geschikt is om een slechte aankoop te voorkomen. Tegelijkertijd kan hier de rotatiehoek worden onderzocht. Hoe groter deze hoek is, hoe meer mogelijkheden er zijn voor verschillende fotoperspectieven.

De grootte van de Selfie Stick is relevant, zodat de Selfie Stick onopvallend kan worden meegenomen en de gewenste foto op elk gewenst moment kan worden gemaakt. Dit gaat niet over de lengte van de stok, maar over de grootte van de hele Selfie Stick in opgevouwen toestand. Dat betekent dat hoe kleiner, hoe handiger en lichter de stok is, hoe beter hij mee te nemen is.

Een ander criterium is het ontwerp of de kleur van de stok. In dit geval is de persoonlijke voorkeuren en de smaak van de koper. Met het enorme aanbod kan iedereen vinden wat hij of zij zoekt.

Als de voorgaande punten goed doordacht zijn, vindt iedereen het juiste product voor zichzelf.

De innovaties op het gebied van Selfie Sticks

De nieuwste modellen van de Selfie Stick zijn tot 360 graden draaibaar, zodat de fotograaf zelf de achterkant van de stick kan fotograferen. Bovendien maakt een LED-licht het mogelijk om ’s nachts en in donkere interieurs foto’s te maken zonder kwaliteitsverlies. De nieuwere stokken worden ook gebruikt als fotostatief. Voor actieve gebruikers kunnen de sticks nu worden gecombineerd met een GoPro.

Bovendien maakt de nieuwe Stesco-adapter het mogelijk om twee smartphones in één stereoscoop te integreren. Deze houder wordt dan bevestigd aan een Selfie Stick. De Stesco-app legt een verbinding tussen beide smartphones voor gelijktijdige beeldverwerving. De resulterende afstand tussen de cameralenzen maakt het mogelijk om 3D-beelden te onderscheiden voor rood/groene anaglyph-brillen, 3D-tv’s, Oculus Rift, Google Cardboard of andere 3D-methoden.

Welke fabrikanten van Selfie Sticks zijn er?

– Foneso
– Mpow
– Anker
– krachttheorie
– Tao Tronics
– Bliksemwolf
– Bovon
– Hama
– Rollei
– Bruin
– Ultron
– Huawei

Korte informatie over de belangrijkste fabrikanten van zelfstokken

Hama

Hama is een innovatief familiebedrijf. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een eenmanszaak tot een internationaal bedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf vele dochterondernemingen, handelspartners en productiefaciliteiten over de hele wereld. Hama is gespecialiseerd in accessoires voor digitale camera’s, camcorders, mobiele telefoons, notebooks, PC’s, MP3, home cinema, klassieke fotografie, kabel en SAT.

Rollei

Sinds 2015 heet het bedrijf Rollei GmbH & Co KG. Rollei is met haar producten op de markt in 20 Europese landen. Het bedrijf staat voor kwaliteit en hoogwaardige innovaties. Rollei hecht ook veel belang aan een goede service. Het assortiment omvat niet alleen moderne videotechniek, maar ook professionele fotoaccessoires.

Anker

Het bedrijf is een van de toonaangevende leveranciers van oplaadtechnologie in de wereld. De focus ligt hier op de vooruitgang. De nadruk ligt op het opladen van telefoons, tablets en bijvoorbeeld smartphones in een razend tempo.

Mpow

De fabrikant Mpow is een uitstekend merk op het gebied van Bluetooth-accessoires voor smartphones. De producten zijn ontworpen om intelligent leven te creëren. In open overleg met de klanten ontwikkelt Mpow haar producten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige bediening, altijd verder. Het bedrijf is vertegenwoordigd in 10 landen van Californië tot Londen en ook op de meest populaire online kanalen. Mpow is gespecialiseerd in consumentenelektronica en accessoires.

Waar is de Selfie Stick het best verkrijgbaar? In een speciaalzaak of online?

De Selfie Sticks in test zijn verkrijgbaar bij Amazon en ebay. De gespecialiseerde handel kan op dit gebied niet alleen in de keuze van de aanbiedingen, maar ook in de prijs meekomen.

De geschiedenis van de Selfie Stick
Minolta patenteerde in 1983 een telescoopverlenging voor compactcamera’s. Dit was de eerste voorloper van de Selfie-staaf. In 2001 vond de Canadese Wayne Fromm de beugelverlenging uit voor een smartphone plus ontspanner op afstand. Hij heeft deze uitvinding in 2005 in de Verenigde Staten geoctrooieerd. Sinds 2011 wordt het verkocht onder de naam Quikpod. De Selfie Stick werd in 2014 wereldwijd bekend en is sindsdien onmisbaar.

Hoeveel kosten Selfie Sticks?

De Selfie Sticks zijn in testvorm verkrijgbaar bij de online aanbieders Amazon en ebay voor 9 tot 50 euro.

Handige accessoires voor de Selfie Stick

– Mobiele telefoon statief
– Lenskit voor de Smartphone
– selfie light
– Bluetooth-afstandsbediening
– • Actie Cam Mount

Alternatieven voor de Selfie Stick

-De Podo-camera heeft een zuignap voor montage aan een muur, tafel, douche of ander oppervlak. Met een Bluetooth-verbinding kan de camera worden getriggerd door de smartphone.

Door gebruik te maken van smartphone-objectieven die voor de cameralens zijn aangesloten, zoals fisheye, groothoek- en macro-objectieven, zijn gevarieerde foto’s mogelijk.