Elektrische plaatschaar

Elektrische plaatschaar 1,6mmMes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaarMes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaar
LinkElektrische plaatschaar 1,6mm*Mes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaar*Mes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaar*
VerfügbarkeitVersand nach: WorldwideVersand nach: WorldwideVersand nach: Worldwide
Preis € 80,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 20,71
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 13,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Elektrische plaatschaar 1,6mm
VerfügbarkeitVersand nach: Worldwide
€ 80,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Mes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaar
VerfügbarkeitVersand nach: Worldwide
€ 20,71
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Mes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaar
VerfügbarkeitVersand nach: Worldwide
€ 13,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Elektrische plaatschaar

De elektrische blikken knipsels

Elektrische plaatscharen zijn bijzonder geschikt voor het op maat knippen van plaatwerk. Omdat de apparaten voor verschillende doeleinden zijn gebouwd, kunnen ze niet alleen rechte sneden maken, maar ook gaten of bochten. De plaatschaar is een bijzonder nuttig hulpmiddel voor het werken met de hand. Door de elektrische aandrijving is er bijna geen spierkracht nodig. Naast staalplaten kunnen ook andere materialen op maat worden gesneden.

Plaatstalen scharen worden niet alleen door vakmensen gebruikt, maar ook in particuliere huishoudens biedt zo’n apparaat een grote steun. Vooral als het gaat om het op maat snijden van plaatwerk. Op het gebied van plaatbewerking is dit een onmisbaar hulpmiddel. Het maakt niet uit of het gaat om het maken van een rechte snede of een ronding. Het apparaat heeft twee handgrepen voor het snijproces, die samengeperst moeten worden om door het materiaal heen te snijden. Het principe is gebaseerd op dat van een handschaar, waarbij het betreffende blad wordt doorgesneden. Om de blikken knipsels hun volle kracht te laten ontwikkelen, is een stopcontact nodig. De hoge snijsnelheid is veel efficiënter dan bij vergelijkbare handtinsluitingen. Met behulp van het vermogen van de elektromotor kunnen snijprocessen snel en nauwkeurig worden uitgevoerd. Verschillende snijvormen zijn mogelijk om het plaatwerk in de gewenste vorm te brengen.

Plaatstalen scharen moeten aan bepaalde eisen voldoen om ervoor te zorgen dat ze tijdens het gebruik betrouwbaar kunnen knippen. Hiervoor is het belangrijk om te bepalen hoe vaak en voor welke MateriaalDe scharen zijn nodig. Bij veelvuldig gebruik moet de kwaliteit van de afwerking zeer robuust en duurzaam zijn. Vooral wanneer zij bepaalde taken voor professionele of commerciële doeleinden moeten uitvoeren, zijn vooral betrouwbaarheid en een behoorlijke snijkwaliteit vereist. Bij veelvuldig gebruik speelt vooral de ergonomie een belangrijke rol. De plaatschaar moet gemakkelijk in de hand te houden zijn, zodat tijdens het knippen een optimale controle behouden blijft. Het gewicht van de machine mag niet te hoog zijn, anders heeft dit een negatief effect op langere werktijden. Modellen met een gewicht van minder dan 500 gram kunnen worden geclassificeerd als vrij handig. Voor een krachtige werkprestatie speelt de prestatiewaarde van de machine een belangrijke rol. Voor eenvoudige snijwerkzaamheden in particuliere huishoudens is een machine van 300 tot 400 watt meestal voldoende. Als er daarentegen veel vermogen nodig is, moet het minstens 500 watt zijn. Voor een schone snijkwaliteit moet de plaatschaar een hoge snijsnelheid hebben, omdat dit een schone geleiding garandeert. Voor veeleisend werk met plaatscharen is de wendbaarheid een belangrijk criterium. Want alleen als er een hoge mate van flexibiliteit wordt geboden, kunnen zelfs gecompliceerde bezuinigingen met succes worden uitgevoerd. Om ontspannen te kunnen werken, moeten de trillingen tijdens het gebruik zo laag mogelijk zijn, anders hebben de armen er last van.

Onze Top 10 – Elektrische bliksemschichten

Nr. 1
Elektrische plaatschaar 1,6mm
Kundenbewertungen
Elektrische plaatschaar 1,6mm*

Elektrische plaatschaar 1,6mmNetspanning (Volt): 220-240V 50Hz
<br>Motorvermogen (Watt): 260
<br>Stationair toerental (omw/min.): 4500
<br>Gewicht (gram): 1480
<br>Maximale snij dikte (mm): 1.6Objectnummer : 10109250 Copyright © 2017 Kutlu Deutschland GmbHdewabit

 Preis: € 80,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Mes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaar
Kundenbewertungen
Mes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaar*

Mes voor Makita JS3200 elektrische plaatschaarDe naamgeving van de merken voor de aftermarket zaken wordt gedaan op basis van § 23 Trademark (handelsrecht) en de fabrikant van de aangeboden goederen niet noemen.Objectnummer : 10100700 Copyright © 2017 Kutlu Deutschland GmbHdewabit

 Preis: € 20,71 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Mes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaar
Kundenbewertungen
Mes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaar*

Mes voor Makita JS1600 elektrische plaatschaarDe naamgeving van de merken voor de aftermarket zaken wordt gedaan op basis van § 23 Trademark (handelsrecht) en de fabrikant van de aangeboden goederen niet noemen.Objectnummer : 10100650 Copyright © 2017 Kutlu Deutschland GmbHdewabit

 Preis: € 13,80 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

elektrische plaatschaar

Plaatstalen scharen worden vaak gebruikt in de metaalbewerking en in het bijzonder bij ambachtelijke activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld in de gipsplatenbouw zijn, het werken aan een autocarrosserie of gewoon in de hobbykelder. Door een snelle en nauwkeurige uitvoering kan plaatwerk op de juiste manier worden gesneden. Sinds Als het project zonder veel moeite wordt uitgevoerd, is het werk ook niet zo inspannend. Door een hoge snijcapaciteit kan zelfs professioneel werk worden verricht bij goed gebruik. Zelfs gebogen sneden en een bepaald aantal gaten zijn geen probleem. Zelfs lange en rechte zaagsneden door een werkstuk kunnen nauwkeurig worden uitgevoerd. Omdat de apparaten niet erg groot en zwaar zijn, passen ze in een gereedschapskoffer en zijn ze dus ook geschikt voor mobiel gebruik.

Een alternatief is een mechanische plaatschaar, die uitsluitend door spierkracht wordt bediend. In vergelijking met een elektrisch model is het aanzienlijk goedkoper om te kopen. Zelfs beginners zullen het snel onder de knie krijgen en fatsoenlijke resultaten behalen. Er is geen spaanvorming tijdens het snijden. Bij het gebruik van een zaag kunnen echter metaalspanen worden geproduceerd, die vrij gevaarlijk zijn. Voor eenvoudige taken, zoals het snijden van zacht plaatwerk of zelfs stof en dik papier, zijn manuele blikken knipsels zeer geschikt. Met een beetje oefening kunnen ook complexere werkzaamheden worden uitgevoerd. Het knippen is een chiplessnijdend proces, waarbij twee messen tegen elkaar aan bewegen. Zelfs met weinig fysieke inspanning kunt u respectabele snijresultaten bereiken.

elektrische plaatschaar

Op het gebied van prestaties en kwaliteit zijn er enkele verschillen, die vooral in de prijs merkbaar zijn. Hier moet men, alvorens te kopen, precies kiezen hoe hoog de eisen aan het apparaat zijn. Bekende fabrikanten van elektrische tinsnippers zijn Makita, Bosch, Mauk, Hazet, Stanley en Würth.

elektrische tinsluitingen

Plaatwerkscharen zijn zeer geschikt voor het knippen van plaatwerk en andere zachte materialen. Speciaal voor Dit apparaat maakt het werk voor ambachtslieden veel gemakkelijker, omdat er bijna geen spierkracht nodig is. Met behulp van de elektrische snijkracht kan het betreffende materiaal snel en schoon worden verwerkt. Door het lage gewicht liggen de blikken knipsels comfortabel in de hand. Naast rechte sneden zijn ook gaten en ronde bogen mogelijk.

Voordat u elektrische blikken knipsels koopt, moet u goed nadenken over het doel waarvoor het apparaat moet worden gebruikt. Vooral wat betreft de prestaties en de kwaliteit van de afwerking zijn er enkele verschillen. Goedkope modellen verslijten snel en worden dan saai. Bladen met een goede kwaliteit gaan daarentegen veel langer mee en zorgen zo voor een zuiver snijpatroon. Voor het gebruik van een elektrische schaar is een stroomaansluiting nodig, zodat de machine zijn werk kan doen. Een ergonomische handgreep is essentieel voor vermoeidheidsvrij gebruik. De oppervlakken moeten gemakkelijk te reinigen zijn. De handgreep van de machine mag niet te lang zijn, anders wordt de machine te log. Afhankelijk van de dikte van het materiaal moet de machine voldoende vermogen hebben om schone sneden te maken. Messen van roestvrij staal kunnen
na het slijpen en hoeven niet onmiddellijk te worden vervangen.

Om de elektrische bliksemafleiders veilig op te bergen is er een praktische koffer beschikbaar. Dit beschermt het apparaat tegen de gevolgen van het weer en maakt het gemakkelijk te vervoeren. Veel fabrikanten bieden ook verschillende snijbladen aan. Afhankelijk van het te snijden materiaal kunnen de messen worden verwisseld. Vervangingsbladen kunnen worden gebruikt als het apparaat al zwaar versleten is en schone sneden op het materiaal niet meer mogelijk zijn.