Elektronisch deurslot

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Elektronisch deurslot

De technische ontwikkeling vordert met grote stappen, er zijn altijd nieuwe smartphonemodellen, nieuwe TV-toestellen en andere technische innovaties. De moderne technologie heeft ook de weg geopend naar nieuwe deursloten. Een elektronisch deurslot werkt volledig zonder een conventionele sleutel, ofwel voert u een pincode in, legt u een vinger op of voert u een pincode in via een smartphone-app. Als ook u op alle gebieden een nieuw tijdperk wilt betreden, moet u zo’n elektronisch deurslot aanschaffen. Het vervangen of installeren van een nieuw elektronisch deurslot is geen probleem en gebeurt meestal zonder problemen. Vaak moet de bestaande slotcilinder eenvoudigweg worden vervangen en de overige techniek als een aparte eenheid dicht bij de deur worden geïnstalleerd. Deze moderne deursloten dragen aanzienlijk bij aan de veiligheid en bemoeilijken het werk van inbrekers.

Het assortiment elektronische deursloten is de laatste jaren vrij uitgebreid geworden, dus voordat u een van deze sloten koopt, moet u de tijd nemen om uit te zoeken welk model het beste bij uw behoeften past.

Een elektrisch deurslot kan zowel in een buiten- als in een binnendeur worden geïnstalleerd, die met een conventionele sleutel wordt vergrendeld. Het elektrische deurslot neemt het sluiten en openen van de deur over door middel van een elektrisch signaal. Zoals gezegd zijn er verschillende systemen, de toegang tot het deurslot kan via een vingerafdruk, een pincode of een smartphone-app. Zowel voor het type toegang als direct voor de deursloten zijn er es verschillen te constateren. Er zijn zogenaamde closed-circuit en open-circuit systemen, een closed-circuit systeem kan ook worden geopend als er een stroomstoring is, het open-circuit systeem kan alleen worden gebruikt als er een pincode wordt ingevoerd of als de vereiste vingerscan wordt uitgevoerd.

Onze Top 10 – Elektronisch deurslot

Aankoopcriteria voor een elektronisch deurslot

Afhankelijk van welke versie u kiest, zal de afhandeling ook mislukken. Elk van de technische mogelijkheden heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk dat u de technische oplossing kiest die het dichtst bij uw wensen komt. Of u uw deur opent met een vingerscan, pincode of app is aan u, maar we willen u erop wijzen dat de bediening via WLAN een beetje kwetsbaar is, daarom zijn sommige fabrikanten van deze deursloten uitgerust met een extra noodslot, dit kan worden ontgrendeld met een normale sleutel.

Welk slot voor u het meest zinvol is, hangt af van hoeveel mensen het elektrische slot zullen gebruiken. Vooral als een bedrijf besluit om zo’n elektrisch deurslot te gebruiken, moet ervoor worden gezorgd dat het voor een groot aantal gebruikers is ontworpen en dat het deurslot precies werkt.

Afhankelijk van het geïnstalleerde systeem kan een elektronisch invoerapparaat voor de sluitcilinder nodig zijn, de plaats van het invoerapparaat is net zo belangrijk, de afmetingen en de grootte van het sleutelgat moeten op elkaar worden afgestemd.

Veiligheid speelt in de particuliere sector net zo’n belangrijke rol als in bedrijven. De voordelen van deze deursloten zijn: draadloze installatie, controle van het deurslot van op de weg, geen sleutel nodig, individuele aanpassing aan verschillende

Deurvergrendelingstest

De gevoelige technologie die in een elektrisch deurslot is ingebouwd, kan sneller defect raken dan u zou willen. Daarom leveren sommige fabrikanten deze sloten zo dat ze ook met een conventionele sleutel kunnen worden bediend.
Elektronische deursloten die kunnen worden bediend met een mobiele telefoon app hebben een aantal interessante extra functies, bijvoorbeeld, u kunt een lijst met exacte deuropeningstijden openen, andere deurslotsystemen sturen zelfs een sms naar de smartphone wanneer iemand de deur opent of sluit. Dit is niet noodzakelijkerwijs een echte bescherming tegen inbrekers, maar je kunt in ieder geval zien of iemand zonder toestemming het huis probeert binnen te komen en dienovereenkomstig reageren.

De aankoop en installatie van een elektronisch deurslot is zeker de moeite waard en veel meer dan alleen een technische gimmick. De meeste veiligheid wordt geboden door deursloten met code-invoer of vingerscan, waarbij het bijzonder moeilijk is om de technologie te slim af te zijn. Het is belangrijk welk type constructie u kiest, een deurbeslag is gemakkelijker te installeren maar kan ook weer verwijderd worden, een compleet systeem bevat een nieuw deurkozijn en een nieuwe deur, hier is de veiligheidsfactor veel hoger, maar de aanschafkosten zijn ook navenant hoog. Bij de selectie is het heel zinvol om de meningen van andere kopers te lezen, dan ervaart men snel of het juiste deurslot iets goeds is. In oude gebouwen zijn er vaak deuren die niet overeenkomen met de standaardafmetingen, als er complete systemen moeten worden geïnstalleerd, moeten de deuren van tijd tot tijd worden besteld als een speciaal ontwerp, dit gaat over het algemeen verder dan het kostenkader en men moet op zoek naar een andere oplossing.