emulsieverf

Link
Availability
Price
Additional offers

Test & vergelijk emulsieverf

De beste emulsieverf 2022 in vergelijking

Dispersie is de fijnste, zwevende verdeling van de ene stof in de andere. Dispersieverf bestaat uit water, dat bindmiddelen en kleurpigmenten bevat. Meestal worden er vulstoffen en additieven toegevoegd. De resulterende verf is een stroperige coating.

Wanneer de dunne kunstharsemulsieverf of de natuurlijke emulsieverf wordt aangebracht, verdampt het water. Wat overblijft is het gekleurde bindmiddel.

Silicaatverf silicificeert met de ondergrond. Hun bindmiddelen zijn meestal kaliumsilicaat of kaliumwaterglas. Onder invloed van kooldioxide binden ze CO2 en vormen ze calciumsilicaathydraten met het minerale substraat.

De belangrijkste toepassingsgebieden voor emulsieverven zijn muren en gevels. Maar ook het gebruik als vloerverf is mogelijk. Dispersielak mag alleen worden aangebracht bij temperaturen buiten de vorstzone. Het mag niet worden toegepast bij temperaturen onder 5 C°.

Wie zijn muren wil beschilderen met een nette, ongecompliceerde verflaag, moet emulsieverf gebruiken. Omdat er verschillende soorten dispersieverf zijn, biedt het type verf de juiste verf voor elke ondergrond, elke allergiepatiënt en elke locatie.

Er zijn kunstharsemulsieverf, emulsiesilicaatverf en natuurlijke emulsieverf.

Synthetische harsdispersieverf scoort punten door de gemakkelijke toepassing en het mogelijke gebruik binnenshuis en buiten. Het bestaat uit een dispersie van kunsthars, die wordt verkregen uit minerale oliën, en water. Er worden ook vulstoffen toegevoegd. Waterbestendige kunstharsdispersieverf bevat een verhoogd aandeel kunstharsen en wordt vaak latexverf genoemd. Coatings met glitter dragen ook de naam latexverf. Geen van deze latexverven bevatten latex. Kunsthars-dispersieverven voor binnenshuis zijn in DIN EN13300 onderverdeeld in muur- en plafondverven. De Europese norm DIN EN 1062 definieert de geschiktheid van het coatingsysteem voor gebruik buitenshuis.

Silicaatverf verbindt zich met de ondergrond door middel van siliconen. Dit maakt het een zeer resistente verflaag. Kaliumsilicaat wordt hier gebruikt als bindmiddel. Ze worden ook wel waterglasverf of kiemverf genoemd.

Natuurlijke dispersieverven bestaan uit minerale en plantaardige componenten in de basis. Zonnebloemolie, lijnolie en sojaolie worden vaak gebruikt. Deze plantaardige oliën zijn niet chemisch gemodificeerd. (In tegenstelling tot kunstharsemulsieverven. Hiermee wordt de gebruikte olie omgezet).

Koop onze Top 10 – dispersieverf

Hoe verschillend de soorten emulsieverf ook zijn, hun toepassingsgebieden zijn net zo divers.

Emulsieverf op basis van kunsthars kan zonder problemen op bijna alle oppervlakken worden gebruikt. Dit kunnen minerale pleisters, gipspleisters, beton, gipsplaat en coatbare oude coatings zijn. Een uitzondering hierop vormen de metalen. Dispersielak is geen bescherming tegen roest. Het moet apart worden aangebracht voor het schilderen.

Natuurlijke zuivere silicaatverven zijn niet geschikt voor het schilderen op gipskarton, metalen, hout of als coating op emulsieverf. Het heeft ondergronden nodig om te „siliceren“, zoals kalkzandsteen, cement of beton.

Natuurlijke dispersieverven zijn vergelijkbaar in gebruik met kunstharsdispersieverven en kunnen zonder meer worden toegepast op onbehandelde, schone pleisters en droge bouwplaten.

Het samenspel van belangrijke kwaliteitscriteria resulteert in een goede kleur. Goede emulsieverven dienen te bedekken, weinig slijtage te vertonen en snel te worden aangebracht. Afhankelijk van het type verf bieden de verschillende dispersieverven ook diffusie-open eigenschappen. Of de muur na het schilderen moet glanzen, hangt af van de persoonlijke smaak. De meest voorkomende glansgraden zijn „mat“ en „zijdeglans“. Zijdeglanskleuren glanzen niet alleen een beetje, maar zijn ook makkelijker schoon te maken. Niet te vergeten de ecologische aspecten.

Dispersieverven worden beschouwd als milieuvriendelijke verven. Ze zijn eenvoudig te verwerken en bieden universele ontwerpmogelijkheden. Ze hebben een hoge dekkracht.

Kunstharsemulsieverven zijn diffusie-open, afhankelijk van het percentage kunsthars. Bij het drogen komen slechts kleine hoeveelheden schadelijke stoffen in de lucht terecht. Na verloop van tijd kunnen statische ladingen stofvlekken op fotolijsten veroorzaken. Zonder chemische toevoegingen zijn ze gevoelig voor algengroei en schimmels, omdat ze neutraal zijn in de pH-waarde. Ze scoren met niet-vlekkende kleuren. Tijdens het aanbrengen worden kleine oneffenheden verborgen, terwijl de sterk dekkende verf tegelijkertijd wordt aangebracht.

Bij natuurlijke dispersieverf zal het briljante wit in de loop der jaren vergelen. Dit gebeurt gelijkmatig, zodat de waarnemer het nauwelijks merkt. Grote voordelen zijn te danken aan het alkalische gehalte van de verf. Dit gaat vervuiling en algengroei tegen.

Silicaatverven zijn diffusieopen verven. Zo laten ze muren „ademen“. Bovendien gaat hun hoge pH-waarde schimmels en bacteriën tegen. Helaas ze vlekken gemakkelijk zonder toevoegingen. De huid en de ogen moeten tijdens het aanbrengen worden beschermd. Helaas kunnen ze alleen op minerale ondergronden worden aangebracht en hechten ze niet aan kunstharsemulsieverf.

Een groot nadeel is de combinatie van allerlei emulsieverven. Ze zijn moeilijk te verwijderen.

Een goede muur- of plafondverf hoeft niet per se duur te zijn. Dispersieverven die bijzonder slijtvast zijn, dicht en dunvloeibaar, worden vaak latexverven genoemd. In plaats van natuurlatex bevatten ze kunststoffen en zijn daarom kunstharsdispersieverven. Deze verven zijn ideaal voor een wasbestendige, glanzende coating. Maar ze moeten niet zo duur zijn als natuurlatexverf.

Natte slijtage en dekkracht voor emulsieverf in het muuroppervlak zijn in bepaalde klassen te zien. Een muurverf die in beide categorieën in klasse 1 zit, scoort met de hoogste dekkracht en geeft na droging geen vlekken. Euronorm 13 300 biedt een verdere betrouwbare verklaring.

Ongeopend is de muurverf 2 jaar houdbaar als deze in een emmer wordt bewaard. Als er na het openen een schimmelgeur wordt waargenomen, moet de verf niet meer worden aangebracht.

Als u een kleur wilt kopen die „wasbestendig“ is, moet u zorgvuldig lezen wat er op het etiket staat. Elke fabrikant mag met dit label adverteren, maar de eigenschappen hoeven er niet te zijn. Alleen de aanduiding van de Euro-Norm EN 13300 bevestigt de aanduiding. Binders bepalen de reinigbaarheid van kunstharsemulsieverven. Hoe meer deze stof zich in de dispersie bevindt, hoe beter het zich hecht en na het drogen kan worden afgeveegd zonder dat het kleureffect verloren gaat. Bindmiddelen zijn de ingrediënten die de verflaag duurder maken.

Nieuw is de bindende aanduiding van de oppervlakteoutput. Het is wettelijk verplicht dat de waarden van het inktverbruik per vierkante meter correct zijn.

Er zijn honderden fabrikanten van emulsieverven in heel Europa. Tot de grootste bedrijven behoren Akzo Nobel, BASF en Hempel. In Europa is Duitsland de grootste verbruiker van verf en produceert deze zelf in vele fabrieken. Deze zijn te koop bij bouwmarkten, bij vakhandelaren en ook bij internetwinkels.

Alpina en Alpinaweiß zijn beschermde merken. Ze worden in Duitsland gedistribueerd door Alpina Farben Vertriebs GmbH & Co KG. De fabrikant van dit zeer bekende merk is Deutsche Amphibolin-Werke. De Brillux GmbH & Co KG is een Duitse verffabrikant en neemt al tientallen jaren een leidende positie in. Voor ambachtslieden en doe-het-zelvers produceert de Dispersionsfarbenfabrik Joachim Hammel GmbH uit Dortmund een uitgebreid assortiment aan gevel- en dispersielakken voor binnengebruik. Met ADLER-Werk en Lackfabrik Johann Berghofer GmbH & Co KG produceert het succesvolle familiebedrijf niet alleen verven, lakken en houtbeschermingsglazuren van de hoogste kwaliteit. Caperol biedt een enorm assortiment aan verven, vernissen en houtbescherming. Dit bedrijf presenteert de juiste verf voor elk project en elk budget. ALLIGATOR FARBWERKE GmbH biedt naast de productie van dispersieverven ook latex- en mineraalverven aan.

De meest verkochte interieurverf in Europa is de klassieke „Alpine White“. Meer dan 100 miljoen vierkante meter wandoppervlak glanzen elk jaar met deze kleur in prachtig wit. Het is sinds 1909 gepatenteerd en is sindsdien voortdurend verbeterd. Fabrikant van het merkproduct, evenals van Alpina-kleuren in alle nuances en Toepassingsgebieden zijn de Deutsche Amphibolin-Werke. In 2001 werd hier de eerste dispersieverf zonder conserveringsmiddelen gepatenteerd. Naast kunstharsemulsieverven worden nog vele andere soorten verf aangeboden, zoals natuurlijke emulsieverven, effectverven en latexverven.

Akzo Nobel produceert wereldwijd verven en speciale chemicaliën. Onder de merknamen Alpha, Herbol en Sikkens worden in Duitsland verfproducten vervaardigd en verkocht. Een van de meest succesvolle architecturale coatings ter wereld is Suvinil van BASF. Opgericht als een kleine handelsonderneming in 1888, is dit bedrijf nu wereldwijd bekend als een specialist voor coatings. De emulsieverven van Hempel zijn een van de meest verkochte producten voor interieur- en gevelbekledingen.

Sinds de oprichting in 1889 verkoopt Brillux GmbH & Co KG hoogwaardige verven. Alleen de bedrijfsnaam is veranderd. Vandaag de dag omvat het assortiment 12 000 artikelen. Brillux is een full-range en directe leverancier. Innovatieve producten worden in meer dan 180 filialen in Europa gepresenteerd.

Adolf Wilhelm Keim patenteerde de minerale kleuren in 1878. Tot op de dag van vandaag produceren de opvolger „Keimfarben“ in Diedorf en dochterondernemingen in Europa en de VS nog steeds innovatieve verflagen. Dit bedrijf is momenteel ’s werelds toonaangevende specialist in minerale bouwbescherming met de meest duurzame verven op puur minerale basis.

Ludwig Beeck begon in 1894 in Breslau met de productie en ontwikkeling van siliconenhoudende minerale verven op basis van waterglas. Vandaag de dag biedt BEECK`sche Farbwerke GmbH uit Laichingen een uitgebreid assortiment aan producten, van mineraalverven tot kalk- en zandolieverven.

Sinds 1961 produceert de dispersielakfabriek Joachim Hammel GmbH innovatieve verven, pleisters en primers. Een aparte laboratoriumruimte bewaakt en zorgt voor een constante kwaliteit.

Caperol is onbetwistbaar een van de marktleiders. De CAPAROL kleuren LackeBautenschutz GmbH verkoopt haar producten via een landelijk dealersysteem.

ADLER-Werk Lackfabrik Johann Berghofer GmbH & Co KG heeft zijn hoofdkantoor in Schwaz, Oostenrijk. In 1934 werden nog steeds olieverf, matten en poetsmiddelen geproduceerd in bescheiden magazijnen. Vandaag de dag produceren honderden werknemers kwaliteitsproducten die niet alleen in heel Europa worden verkocht. ADLER is lid van het UN Global Compact en zet zich met dit lidmaatschap in voor een wereldwijde duurzame en verantwoorde aanpak van het milieu en de mens.

ALLIGATOR FARBWERKE GmbH levert ook in heel Europa. Het heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende fabrikanten in de sector van de bouwcoating. De producten worden verkocht aan gespecialiseerde vakmensen en, via de groothandel, aan doe-het-zelvers.

Als pionier op het gebied van natuurlijke kleuren begon Auro zijn succesverhaal in 1983. Via vele distributiepartners in vele landen van de wereld worden de ecologische natuurkleuren verspreid.

Veel lokale vakhandelaren zijn overgestapt op de lokale productie van verfmengsels. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van computertechnologie de gewenste kleurnuance exact te matchen. Om een dispersieverf te testen, kan deze vervolgens gewoon op de ondergrond worden uitgeprobeerd.

Silicaat- en mineraalverven werden in de 19e eeuw in Duitstalige landen uitgevonden. De Pinakothek van München werd voor het eerst rond 1850 geschilderd met een verflaag van waterglas. Het stadhuis van Schwyz in Zwitserland levert nog meer bewijs dat silicaatverven eeuwig meegaan. Het kreeg deze verflaag in de 19e eeuw. Tot op de dag van vandaag heeft het geen opfrissing nodig.

Om kwaliteit te kunnen bieden, moet de verf kwalitatief hoogwaardige ingrediënten bevatten. Wie rekent op kwaliteit, zou een prijs per vierkante meter tussen 55 en 85 cent moeten verwachten.

Dispersielakken worden meestal met rol en penseel of kwast aangebracht. Zeer grote oppervlakken kunnen ook met spuiten worden geverfd. Een roerwerk is geweldig wanneer een kleurtint moet worden gemengd.

De beproefde kalk- en kleiverven bieden een alternatief voor de nieuwe dispersieverven. Het duurt echter lang om ze in te stellen. Bovendien is de keuze van de kleuren voor deze verftypes kleiner.

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.