Externe Bluray brander

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Externe Bluray brander

Een externe Blu-Ray brander is nuttig als er regelmatig grotere hoeveelheden gegevens moeten worden verbrand. Door de hoge capaciteit kunnen programma’s, muziek en films op een lege schijf worden opgeslagen. Vergeleken met een DVD-brander kan er ruim vijf keer zoveel data worden opgeslagen. Een extern model is vooral de moeite waard als u vaak met verschillende computers werkt. Het apparaat kan eenvoudig worden getransporteerd en aangesloten op de verschillende PC’s. Dankzij de juiste verbindingen zijn er geen problemen met de compatibiliteit.

Een externe Blu-Ray brander is een optische drive die data media kan lezen en schrijven. Hiervoor is een lege schijf nodig, dit kan een Blu-Ray of DVD zijn. Echter, Blu-Ray blanks bieden tot vijf keer meer opslagruimte. Een externe Blu-Ray brandertest toonde aan dat deze apparaten bijzonder geschikt zijn voor grote datavolumes. Als er bijvoorbeeld films in hoge kwaliteit of grote hoeveelheden vakantiefoto’s moeten worden opgeslagen, biedt een Blu-Ray brander zeer goede voorwaarden. Externe aandrijvingen blijken vrij compact te zijn en er zijn ook zogenaamde „slanke“ modellen die weinig ruimte nodig hebben. Deze apparaten zijn zeer plat en hebben een slotfunctie. De losse flodders hoeven dan alleen nog maar te worden ingeduwd. Ze werken ook aangenaam rustig en kunnen worden opgeborgen in een laptoptas.

Bij een externe Blu-Ray brander is het belangrijkste de juiste interface, want alleen dan kan het apparaat correct worden aangesloten. Een gemeenschappelijke interface is „SATA“, omdat hier gegevens zeer snel kunnen worden getransporteerd. Als een dergelijke verbinding niet beschikbaar, de meeste Blu-Ray branders kunnen niet gebruikt worden. Er zijn ook „EIDE“-poorten, die vooral op PC’s te vinden zijn.
Moderne apparaten kunnen eenvoudig en snel worden bediend via USB-poorten. USB 3.0 biedt meer snelheid dan USB 2.0 en er is een HDMI-poort nodig om de opgeslagen gegevens rechtstreeks van de brander naar een TV-toestel over te brengen. Dit maakt een hoge beeld- en geluidskwaliteit mogelijk. De opslagmedia zijn ooit beschrijfbaar en herschrijfbaar, die geschikt zijn voor een Blu-Ray brander. Als de gegevens slechts af en toe moeten worden verbrand, zijn de eenvoudige blanco’s voldoende. Als er daarentegen regelmatig gegevens worden opgeslagen, kunnen de herschrijfbare blanco’s een reëel alternatief zijn.

Onze Top 10 – Externe Blu-ray brander

Als er mobiliteit nodig is, is een externe Blu-Ray brander een zeer goede keuze. Het apparaat kan overal mee naartoe worden genomen en kan worden aangesloten op eindapparaten. Dit kunnen PC’s, laptops, tablets of TV-toestellen zijn. Vooral als er veel data snel en betrouwbaar op een blanco plek gearchiveerd moet worden, biedt de Blu-Ray brander veel potentie. Of het nu voor privé- of beroepsdoeleinden is, het toepassingsgebied is vrij groot.

Een alternatief is een interne Blu-Ray brander, die in een notebook of PC wordt geïnstalleerd. Hiervoor is een vrije gleuf in de behuizing nodig om het apparaat aan te kunnen sluiten. In de meeste gevallen is de aankoop goedkoper en hoeft de brander niet apart te worden meegenomen. Omdat de apparaten zeer compact zijn, kunnen ze ook zonder problemen in een notebook worden geïnstalleerd. Dezelfde blanco’s kunnen worden gebruikt als voor een extern apparaat. De opslagcapaciteiten van de Ruwe liner traps variëren in grootte. Van 25 GB tot meer dan 100 GB kan worden gebruikt voor gegevensback-ups. Zo kunnen grote hoeveelheden foto’s, video’s of muziek in de beste kwaliteit worden opgeslagen. Het afspelen kan worden gedaan in alle huidige Blu-Ray spelers. De Blu-Ray branders zijn vrijwel altijd te herkennen aan de besturingssystemen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan een apart stuurprogramma worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het apparaat goed werkt.

Verschillende fabrikanten hebben zich in dit segment gevestigd, waaronder LG, Sony, Panasonic, Asus, Pioneer en Samsung. Voor een snelle datadoorvoer is vooral de lees- en schrijfsnelheid van doorslaggevend belang. Nieuwere apparaten hebben hun snelheid op het gebied van leessnelheid verbeterd, zodat zelfs video’s met een hoge resolutie probleemloos kunnen worden afgespeeld. De schrijfsnelheid is ook verder verhoogd, maar er is een risico op schrijffouten. Bij het verbranden van losse flodders is het beter om een lagere snelheid te kiezen, ook al duurt het iets langer.

Een externe Blu-Ray brandertest zou kunnen aantonen dat de apparaten veel voordelen bieden in hun toepassing. Omdat ze in een behuizing zijn ingebouwd, bieden ze betrouwbare bescherming tegen schokken en trillingen. Door hun compacte en eenvoudige bediening kunnen ze worden gebruikt als mobiele gegevensdragers. Een verbinding wordt gemaakt via een gemeenschappelijke USB-poort, die op de meeste eindapparaten beschikbaar is. Een uitwisseling tussen verschillende apparaten, zoals PC of notebook, is zonder problemen mogelijk. Nieuwe modellen zijn in staat om veel voorkomende Blu-Ray spaties te verwerken. Deze omvatten zowel eenvoudige als herschrijfbare schijven. Ook zogenaamde „dubbele lagen“, waarbij de gegevens aan beide zijden kunnen worden opgeslagen, kunnen worden gebruikt. Dus het is mogelijk om een opslagcapaciteit van meer dan 100 GB te gebruiken. Zo kunnen zelfs zeer grote en complexe bestanden veilig en betrouwbaar worden beheerd. De externe apparaten scoren met een aangenaam werkingsgeluid, dat in de meeste gevallen niet als storend wordt ervaren. Vooral wanneer het brandproces iets langer duurt, werkt de schijf rustig en brandt de gegevens betrouwbaar op de blanco. Als de snelheid voor het verbrandingsproces wordt verlaagd, wordt het werkingsgeluid nog verder gereduceerd, wat bijzonder gemakkelijk is voor gevoelige zenuwen.

De externe Blu-Ray brandertest toonde aan dat een belangrijk criterium de juiste aansluiting is, zodat het apparaat betrouwbaar kan worden aangesloten. Om zo flexibel mogelijk te zijn, moet het model verschillende soorten blanco’s accepteren. Op deze manier kunnen de gegevens voor verschillende doeleinden worden opgeslagen. Inmiddels zijn er versies met een opslagcapaciteit van meer dan 100 GB. De meeste Blu-Ray branders kunnen ook worden gebruikt als afspeelapparatuur, zodat een aparte speler niet meer nodig is. Met de juiste software kunnen foto’s, films of muziek worden afgespeeld.

De LightScribe-technologie blijkt een zeer nuttig accessoire te zijn, waarbij een markering kan worden aangebracht bij het afvuren van losse flodders. De speciale spaties ondersteunen deze mogelijkheid en bieden dus voordelen bij het archiveren. Hierdoor kunnen bepaalde opnames sneller worden gevonden.