Externe rijtest

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Externe rijtest & vergelijken

Externe Dvd-schijfproef
Wat is een extern DVD-station?

Een extern DVD-station is een hardwarecomponent voor uw computer, laptop of zelfs uw Mac-computer. Normaal gesproken worden externe DVD-drives vaak gebruikt wanneer er geen ruimte is voor een ander station in uw computer, bijvoorbeeld omdat de behuizing te klein is. Ook veel mensen met compacte notebooks schakelen over op externe DVD-drives omdat steeds meer notebooks standaard zonder ingebouwd station worden gemaakt. MacBooks keren zich ook steeds meer af van externe dvd-stations. De schijven worden meestal via een USB-poort op de computer aangesloten, maar soms zijn er ook schijven met andere poorten.

Vereisten voor een goed extern DVD-station

In principe moeten de vereisten voor een extern DVD-station in de eerste plaats gebaseerd zijn op uw computer. Het belangrijkste criterium is waarschijnlijk de connectiviteit. Dit betekent dat de connectiviteit van de schijf ook overeenkomt met de poorten van uw computer of laptop. Dit is echter meestal het geval, omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van USB, zoals hierboven vermeld. Het is ook belangrijk dat het DVD-station compatibel is met uw besturingssysteem. Zeer oude besturingssystemen herkennen nieuwere aandrijvingen misschien niet meer en als het juiste stuurprogramma ontbreekt, kunt u het apparaat niet gebruiken.

Toepassingsgebied van een extern DVD-station

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, gebruiken veel mensen met kleine of compacte computers externe DVD-drives. In 2018 zullen er steeds minder CD’s of DVD’s nodig zijn. Het maakt niet uit of het de Het installeren van programma’s, muziek of computerspelletjes: Bijna alles wordt nu via het internet afgehandeld en om deze reden zien steeds meer fabrikanten af van het installeren van DVD-drives in hun laptops of computers. Men kan echter niet volledig uitsluiten dat men niet af en toe een drive nodig heeft, en het is juist dan dat externe DVD-drives ter discussie komen te staan.

Onze Top 10 – Externe aandrijvingen

Wat zijn de alternatieven voor een extern DVD-station?

Eerst en vooral is er de externe Blu-Ray drive of andere manieren om gegevens op uw computer te krijgen. Afhankelijk van het doel van een dvd kunnen conventionele USB-sticks deze vervangen. Als u de mogelijkheid heeft om uw gegevens via een USB-stick op uw computer te krijgen, kunt u sowieso zonder CD’s of DVD’s. Toch zou in de eerste plaats de externe Blu-Ray aandrijving waarschijnlijk een alternatief zijn. Op dit moment zijn de prijzen van dergelijke aandrijvingen niet erg hoog meer.

Welke fabrikanten van externe DVD-drives zijn er?

De lijst van fabrikanten is eigenlijk vrij lang. Beginnend met onbekende fabrikanten, die meer in de discountsector zitten, tot bekende computer- en hardwarefabrikanten, zijn er veel bedrijven die externe DVD-drives produceren. In het goedkope gebied zou men de fabrikanten Salcar en Paragala moeten noemen, aangezien zij voor minder dan 20 euro deels externe DVD-drives aanbieden. Met een externe Dvd drive test kunt u ook ontdekken of goedkope externe DVD drives van deze fabrikanten de moeite waard zijn. Degenen die bereid zijn om wat meer geld uit te geven, vinden bij de hardwarefabrikant LG een brede en goede selectie van dergelijke schijven. Dit wordt ook behandeld in de Externe Dvd Drive Test.

Innovaties op het gebied van externe DVD-drives

De Innovaties op het gebied van externe DVD-drives zijn eigenlijk vrij beperkt. Het enige dat voortdurend verbetert of verandert is de grootte en het gewicht van de aandrijvingen. Maar ook hier is niet veel innovatie mogelijk, want uiteindelijk kunnen de drives niet kleiner zijn dan de DVD-schijf zelf. De prijs zou waarschijnlijk nog steeds een punt zijn dat ook nog steeds „innovatie“ genoemd kan worden. Omdat de gebruikers zich in het algemeen van optische media afkeren, dalen ook de prijzen van dergelijke externe DVD-drives.

Voordelen van het kopen van een extern DVD-station op het internet

De voordelen moeten hier duidelijk zijn. De prijzen op het internet zijn meestal beter en de keuze van de fabrikanten en de aandrijvingen is ook essentieel dan in de ene of de andere lokale multimediashop. Daarnaast zijn er één of twee externe schijfproeven op het internet, waarmee u meestal direct via een link naar een winkel kunt gaan die het gewenste externe DVD-station aanbiedt. Een externe rijtest is ook gratis.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een extern DVD-station?

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat het externe DVD-station compatibel is. Zorg ervoor dat de aandrijving de juiste drivers voor uw besturingssysteem heeft. Deze informatie is altijd te vinden op de pagina van de fabrikant van het betreffende externe DVD-station.

Handige accessoires voor een extern DVD-station

Er zijn eigenlijk maar 2 accessoires die het vermelden waard zijn. Aan de ene kant moet men natuurlijk de geschikte kabel aan de zijkant hebben om het externe DVD-station aan te sluiten op de computer of laptop. Meestal worden geschikte USB-kabels meegeleverd, maar als dit niet het geval is, moet u op zoek gaan naar geschikte kabels. Daarnaast zijn er verschillende lensreinigingskits beschikbaar om de lens van uw DVD-station schoon te houden. Het is echter zeer belangrijk dat u een externe dvd-schijfproef gebruikt om de kwaliteit van deze reinigingssets te waarborgen. Meer informatie hierover is te vinden in de External Drive Test.